Zimmerpflanzen kaufen: Hierauf solltest Du achten-Botanicly

Kamerplanten kopen: Hier moet je op letten

Als je kamerplanten in huis haalt, is de beslissing niet altijd gemakkelijk. Je kunt niet zomaar elke plant kopen die je leuk vindt, want niet elke plant past bij jou en je huis. Het is altijd belangrijk dat jij en je dierbaren een goede match zijn, anders kan je plant snel uitsterven. Om dit te voorkomen, geven we je graag enkele tips waar je op moet letten bij het kopen. Want kamerplanten kopen betekent niet zomaar een plant in huis halen. Nee, afwegen, afwegen en heroverwegen hoort er ook bij. Hier moet je op letten

De juiste plek voor kamerplanten

Waarom hebben planten überhaupt licht nodig? het is eigenlijk heel duidelijk: Zonder licht is er geen fotosynthese en zonder fotosynthese is er geen groei. Door het invallende licht verrichten ze ware wonderen. Ook je kamerplanten gebruiken de klimaatschadelijke CO2 om energie op te wekken. Het geabsorbeerde zonlicht wordt samen met water omgezet in zuurstof en glucose (dextrose). De plant slaat de glucose op en gebruikt deze voor zijn eigen behoeften. Dit chemische proces maakt hen tot de helden van onze natuur!

Onze plantenselectie op basis van locatie

Omdat niet elke plant dezelfde hoeveelheid licht nodig heeft, hebben we een SelectieGemaakt op basis van de lichtintensiteit. Kamerplanten kopen betekent ook de lichtomstandigheden in je huis controleren.

3 kamerplanten voor weinig licht

Maranta leuconeura

In de tropische regenwouden ritselt de Maranta leuconeuraZachtjes in het kreupelhout. De witte tot lichtroze bloemen verschijnen in de lente en de zomermaanden. Door haar op een gedeeltelijk schaduwrijke plek in je slaapkamer te plaatsen, krijg je het gevoel van slapen in de natuur. Geef ze twee keer per week regenwater of gedestilleerd water. Net als de meeste andere kamerplanten met weinig licht, moet je ze in de zomer één keer per maand bemesten.

zimmerpflanzen für wenig licht

Calathea dottie

De Calathea dottieIs een klassieker voor een minder lichte hoek van je appartement. Met zijn donkergroene tot paarse bladeren en de opvallend lichte nerveuze en fluweelachtige haren is de plant een unieke schoonheid. Omdat de grond altijd licht vochtig moet zijn, is twee keer per week een slokje water hiervoor goed. In de zomer is één keer per maand bemesten met vloeibare mest voldoende.

zimmerpflanzen für wenig licht

Calathea ornata

Net als calathea dottie, kan Calathea ornataIn de natuur overleven op de troebele junglebodem. Met zijn prachtig gedessineerde bladeren is het de koningin van je huis. Twee keer per week een slokje water (liefst zacht water) is voldoende. Extra bemesting in de zomer (eenmaal per maand) mag u niet vergeten.

zimmerpflanzen kaufen

3 kamerplanten voor veel licht

Balsam appel

De Balsemappel(Clusia rosea princess) met zijn sappige groene bladeren groeit van nature in het caribisch gebied. Zowel in de jungle als in ruige lavalandschappen gedijt hij uitstekend. In uw huis ziet het er bijzonder goed uit in een lichte badkamer. Voor een perfecte groei moet je de balsemappel twee keer per week water geven.

zimmerpflanzen kaufen

Aloë vera

Met zijn dikke, vlezige en puntige bladeren wordt de Aloë vera beschouwd als een medicinale plant, omdat het gelachtige binnenblad geneeskrachtige effecten heeft op een breed scala aan ziekten. De bladeren kunnen zo’n 50 centimeter lang worden en bij goedgroeiende planten zelfs een breedte van zo’n zeven centimeter bereiken. De aloë vera houdt van een warme en lichte standplaats, twee keer per week water geven is voldoende omdat het goed water vasthoudt.

aloe-nah-4

Senecio aquarine

Het oorspronkelijke huis van de Sencecio aquarineIs oost-afrika. Met zijn expressieve grijsblauw glinsterende bladeren is hij de blikvanger in je huis. Op een lichte en zonnige standplaats is hij zeer goed te combineren met andere planten. De waterbehoefte van de plant is zeer laag. Je hoeft ze maar om de één tot twee weken water te geven. In de zomer moet je je mooie Sencecio aquarineEen keer per maand bemesten.

scenerio-aquarine-e1531432966428-1

Het inschatten van de onderhoudsinspanning is erg belangrijk

Niet alle planten hebben dezelfde verzorging nodig. Het hangt in de eerste plaats af van de soort, hoe vaak je ze bijvoorbeeld moet water geven of verpotten. Daarnaast spelen ook de natuurlijke gewoonten en huidige omstandigheden van de plant en zijn omgeving een grote rol. Als je kamerplant oorspronkelijk in regenachtige gebieden groeit, moet je hem natuurlijk meer water geven dan andere kamerplanten. Dit is precies hoe je te maken krijgt met bemesting. Afhankelijk van de grond waarin de plant groeit, moet je extra voedingsstoffen geven, zodat hij van een gezonde groei kan genieten.

Onze selectie van planten hangt af van de benodigde zorg

Omdat niet elke plant evenveel verzorging nodig heeft, hebben we een selectie gemaakt op basis van de benodigde verzorging. Kamerplanten kopen betekent ook kijken hoeveel zorg en aandacht je wilt en kunt geven aan je lievelingen.

3 kamerplanten die weinig onderhoud vergen

Gumboom

De RubberboomScoort met zijn eenvoudige, klassieke uitstraling. Hierdoor kan het zich aanpassen aan de diversiteit aan appartementen. De onregelmatige stam is goed verankerd in de grond door ribachtige wortels. Het groeit zijn kenmerkende donkergroene grote bladeren. Je kunt je rubberboom het beste op de lichtste plek in huis zetten, dan is hij helemaal tevreden. Een keer per week een slokje water is voldoende. Bovendien moet u het in de zomer één keer per maand vloeibare mest geven.

gummibaum pflegen

Gelukskastanje

Volgens de leer van feng shui staat de GelukskastanjeMet zijn langwerpige groene bladeren voor voorspoed en geluk. De gedraaide stam is ook uniek. Van de gelukskastanje profiteert u misschien niet alleen vanwege zijn uiterlijk, maar ook vanwege het lage onderhoud dat nodig is. Het enige wat je hoeft te doen is haar een week lang een slokje water te geven en haar op een plek met weinig tot middelmatig licht uit direct zonlicht te zetten.

zimmerpflanzen kaufen

Begonia

In zijn oorspronkelijke habitat, de subtropische gebieden en de regenwouden, gedijt de Begonia albopictaTot een hoogte van 4000 meter. Het wordt gekenmerkt door zijn geschilderde zilverachtige stippen die op de donkergroene bladeren verschijnen. Hiervoor is bijvoorbeeld een west- of oostraam bijzonder geschikt. Als je je plant eenmaal per week water geeft met zacht water, zal hij je dankbaar zijn met zijn prachtige groei.

zimmerpflanzen für wenig licht

3 kamerplanten die veel verzorging nodig hebben

Ufo-plant

De UfoplantDankt zijn naam aan zijn ongewone uiterlijk. Hun groeihoogte van ongeveer 30-40 cm is niet erg opmerkelijk. Maar haar bladdecoratie is des te levendiger! de bladeren groeien op dunne bladstelen en hebben de vorm van een Vliegend objectZoals uit een ander sterrenstelsel. Het is het beste om de plant op een lichte tot halfschaduwrijke plek te zetten zonder direct zonlicht. De grond moet altijd licht vochtig worden gehouden (ongeveer twee keer per week water geven).

topf-zugeschnitten-nov-08-2021-11-35-20-59-am

Efeutute

De EfeututeIs een klimplant die in zijn natuurlijke omgeving langs bomen of huismuren klimt. Door zijn bladeren, die hij rankend vermeerdert, kan hij enkele meters hoog worden. Zo is je slaapkamer met weinig tot medium licht een perfecte locatie voor Efeutute. Als je de aarde van je plant altijd licht vochtig houdt (twee keer per week een slokje water), dan is er niets aan de hand met deze mooie om bladgroen in huis te halen!

efeutute-e1531479662911-2

Sier asperges

De SieraspergeWordt gekenmerkt door zijn kenmerkende, delicate, dunne bladeren. Het groeitype en de hoogte varieert afhankelijk van de variëteit. De SieraspergesKunnen wel 100 cm hoog worden. Soms groeit hij meer rechtop, soms hangen zijn lange scheuten naar beneden. Het is het beste om het op een locatie met weinig tot gemiddeld licht te plaatsen. Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal droog is (twee keer per week water geven).

zierspargel pflegen

Waar moet ik mijn kamerplanten kopen?

Nu vraag je je waarschijnlijk nog steeds af waar je het beste je kamerplanten kunt kopen? er zijn heel verschillende benaderingen. We willen je hier aan twee voorstellen.

Offline kamerplanten kopen

Als je offline kamerplanten koopt, kun je persoonlijk naar een winkel gaan en de planten ter plaatse bekijken. Dit betekent natuurlijk dat je naar een plantenwinkel of bouwmarkt moet. Als je op dit moment weinig tijd hebt, is dit natuurlijk niet erg praktisch. Maar wil je met eigen ogen zien wat voor kamerplant je koopt en persoonlijk advies krijgen van een medewerker, dan moet je er even de tijd voor nemen.

Koop kamerplanten online

Online kamerplanten kopen klinkt erg handig en dat is het ook. Klik gewoon vanuit de bank thuis door een plantenpagina, kies een kamerplant en bestel deze voor in huis. Je hoeft niet de tijd te nemen om naar een winkel te gaan, je kunt alles vanuit huis doen. U ziet de planten dan echter alleen op foto's en niet in het echt, wat misschien niet iedereen zal bevallen. Maar het is tijdbesparend en vooral geschikt voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om met veel moeite naar een winkel te gaan. Omdat ze ook de mogelijkheid moeten hebben om hun huis te decoreren met groene natuurlijke schoonheden.

Botanicly. De – dit onderscheidt ons van andere platforms

Wij, Botanicly, zien onszelf niet alleen als plantenverkopers, maar ook als plantadviseurs. Onze selectie planten is perfect afgestemd op jou en je huis. Met behulp van onze adviespool kunnen wij u voor en tijdens de keuze van een kamerplant bijstaan. Ons doel is immers niet om u zomaar een plant naar huis te sturen, maar om precies de kamerplant voor te stellen die bij uw huis en bij u als geheel past. Het grote pluspunt: Als je vragen hebt over de verzorging, kun je informatie over bepaalde planten lezen in Onze artikelenOf je kunt gewoon direct contact met ons opnemen.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.