Rhipsalis Verzorgingstips-Botanicly

Rhipsalis Verzorgingstips

De rhipsalis, ook wel onze Bastard!

Hij heeft zijn hiel veel verdwijnende soorten rhipsalis , van klein en wild tot extreem lang. Hij is oud gepland voor een geprojecteerde hellingplant, is het niet ooit? Rhipsalissen zijn verzameling echt ideaal, het zijn makkelijke heuvelplanten en hij zijn zoveel verschillende soorten dat hij een enorme is die je aanspreekt.

Hoe heb je een rhipsalis gegeten?

De rhipsalis is een sterke plant die nu zo sterk is dat hij extra verzorging nodig heeft. Na een intensieve opwarming bij ons in de kas dragen wij het stokje erover. Nu is de beurt aan jou. Ga jij jouw rhipsalis net zoveel liefde en aandacht geven als wij? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze beste tips voor je verzameld. Lees je mee?

Weet je dat de rhipsalis een cactussoort is?

Rhipsalis is een cactussoort, maar niet zo in het bos. Je vindt deze vrolijke bergplant juist terug in de tropen. Hier is het groot dat je bestellingen van bomen moet aannemen. Hij is ook verwant aan het lepismium, ze zijn erg vaak met elkaar verward.

De beste stand voor ooit rhipsalis

Dankzij het feit dat de rhipsalis en cactus soort zijn, heeft hij niet veel zonaal licht. Zijn voorkeur gaat uit naar indirect licht. Als de rhipsalis in een voetbalelftal zou spelen zou hij hoe dan ook de rol van verdediger krijgen, hierin is hij namelijk een ster. Als de plant aangestoken is, bestaat er een risico bij de verwerking en toevoeging aan het mesgebied. Dit kan een groot effect hebben. Als de plant minder licht zou zijn, zouden de bladen worden vergroot. Zet elke plant te donker dan kan dit resulteren in een meskerker.

Rhipsalis water geven

De rhipsalis is een tropische cactus. Zijn waterbehoefte is anders dan de normale cactus. Zorg ervoor dat de grond droog is wanneer je weer nieuw water geeft. In de zomer heeft de plant elke week water nodig, in de winter is één nee per twee weken genoeg. Bij de rhipsalis geldt: hou van te weinig dan te veel water. Twijfel? Sla in dat geval een waterbeurt voorbij.

De rhipsalis en plantenvoeding

Om de rhipsalis te versterken en gezond te houden, is het aan te raden om in de geplande zomerperiode voeding te geven. Een blije rhipsalis, gegarandeerd!

Tip: Bekijk voor het bemesten van de verpakking zodat je zeker weet dat jouw rhipsalis de juiste dosering geeft. Het is niet aan te raden om meer plantenvoeding te geven dan nodig is, aangezien elke rhipsalis te veel voeding geeft, de grond een te hoge zuurgraad krijgt. Hierdoor kunnen de wortels minder goed water opnemen.

Onechte Rhipsalis

De rhipsalis hoeft nooit verpot te zijn, terwijl de staat namelijk liever strak in de pot, dan dat hij te veel ruimte krijgt. Je hoeft hem dan ook niet super vaak te bespotten. Eens in de twee, drie jaar ongeveer.

Ziekten bij de rhipsalis
Mijn rhipsalis heeft verkleurde bladeren. Wat nu?

Toen de bladen van de rhipsalis geel waren, werd er gezegd dat er geen waarschuwing was voor het licht. Geef het hangplan in dat geval een ander plekje.

Vertoont jouw rhipsalis bruin blad? Dit wordt bedoeld met het veel van het kleine water. In beide gevallen zijn er plannen om te reageren. Zijn bladeren drugs worden gebruikt in bruin. Om zeker te zijn dat je jouw rhipsalis genoeg water geeft, kun je de beste vinger ooit in de aarde steken. Voelt u deze droog aan? Dan kun je extra water planten. Wat is de reden daarvoor? Sla in dit geval een keertje water over.

Prioriteit is beter dan dat

Het wordt aanbevolen om de rhipsalis regelmatig op luis en andere geïntegreerde te controles. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Check hier vooral onder en tussen het blad. Is het ooit gepland? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grote kans dat je rhipsalis nog te rood is!

Is de rhipsalis giftig?

Bammer, de rhipsalis is giftig. Het knabbelen en knagen aan de plant kan tot overname leiden. Oppassen geblazen dus wanneer je huisdieren van kinderen rondlopen in huis…

Is de rhipsalis een luchttoevoercamera gepland?

Hoewel de rhipsalis in de staat niet voorkwam als de meest vliegende cameraplant, heeft het toch een straat voor alle andere cameraplanten. Het is de bedoeling dat de bovenste verdieping van de Rhipsalis zich in het midden van de hemel bevindt, zodat deze niet is opgenomen in het NASA-plan. Alles met al haal je met de rhipsalis dus een luchtstroomcamera-installatie in huis.

Plak Rhipsalis

Het is een makkie om de rhipsalis vast te zitten. Breek hiervoor een stek af en plaats deze in de verse potgrond. Binnen twee à drie weken zullen deze wortelen gaan.

Een rhipsalis kopen

In iemands assortiment vind je nooit zomaar rhipsalis gepland, ooit vindt hij alles het van het beste. We hebben onze rhipsalis dood in de puntjes vergeven. Dus we werken met biologische weefselmonitoring, dus we de nature de nature laat en we doen er alles aan om de ideale omstandigheden te creëren waarin onze kleine rhipsalis groot en sterk was. Zoals Plant Rebelz érgens om bekend staat, dan zijn het wel onze rhipsalis-heuvelplanten.

Shop je favoriete rhipsalis van Plant Rebelz

Bastards, betweters, boeven zijn het. Gaan en groeien was ze zullen, houden met niemand rekening en toch, toch houden we van ze. Onze hangjongeren toveren elk saai hoekje om tot een oase van gezelligheid. Nee, de roest hoeft hier nooit te zijn. Bijhangen is meegemaakt!

Ben je nooit wakker geworden voordat je ging winkelen? Hier hebben we op dit moment ons complete rhipsalis-assortiment!

Heb je een vraag over de verzorging van de rhipsalis of kan je wel wat styling advies gebruikt? Onze planetaire helden zijn nu vrij! Neem contact met ons op!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.