Cactus Verzorgingstips-Botanicly

Tips voor het verzorgen van cactussen

De cactus, ook wel onze Duivel!

De cactus staat in bloei in een zeer populaire kamerplant. Nooit eerder stond de status van een verontrustende cowboy bekend als onverwoestbaar in de defecte kamerplant. De officiële naam van de woestijncactus is euphorbia cactus, maar noem deze vrolijke prikkel liever gewoon 'Cowboy cactus', howdy!

Momentel is de woestijncactus mega populair. Sowel de Mama Botanica's dan de grote groentjes onder ons vinden deze stoere kamerplant helemaal te ged.De woestijncactus kun je anno 2020 dus in elk interieur wereld verloren. Van je nu een moderne, vintage of Scandinavische interieurlift, de cowboycactus geeft elke woning een typisch woestijnsfeertje. Benieuwd naar de beste eigenschappen van de woestijncactus? Hij heeft een idee, maar de verden dat de cactus zo auftzettend populair is omdat hij weken zonder water kan, ja echt waar, weken. Dit wordt gedaan door de woestijncactus en in het midden van de cameraplant. Stuur het naar iemand anders!

Hoe eet je een cactus?

Hoe kun je een woestijncactus het beste verzorgen? Het laatste wat u wilt, is dat u nog nooit hoge prijzen heeft betaald. Op basis van deze twee kenmerken heeft het personage ook de woestijncactus nu en dan aai over zijn bolletje nodig. Goed nieuws, hieronder kun je tot in de kleinste details laten zien hoe je de woestijncactus het beste verzorgt. Lees je mee?

Orprong van de cactus

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van de woestijncactus gevonden. Zou het kunnen dat de euphorbia-cactus uniek is? De woestijncactus vindt zijn oorsprong in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, noch in koude hooggebergtes dan in de tropische Caraïben. De woestijncactus bestaat al in de prehistorie; uit opgravingen in Mexico is het bleken dat mensen cactussen kweken voor de vruchten.

De beste stand voor ooit cactus

De woestijncactus kan wat ijzer gebruiken dan bij aankomst op de standplaats. Je kunt de cactus zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek zetten. Grote cactussen kunnen het algemene zeelicht verdragen, hier door zijn deze dus ook geschikt om in de zomermaanden buiten te staan.

Zullen de stenen van de woestijncactus ooit als natuurlijk UV-filter dienen? Dit is wat er gezegd wordt dat de cactus gevuld gaat worden. Een stuk voor de kamer is voor de woestijncactus vanwege een groot probleem. Jij, de perfecte stand voor de cactus is een zonnige stand, waar je kunt genieten van de warme zones.

Donkere cactussoorten zal de euphorbia waarschijnlijk overal staan, dus ook in de schaduw. Wanneer de woestijncactus is ontstaan ​​gebruikt de cameraplant minder water. In dat geval hoef je de plant één keer per maand water te geven. Makkie!

Een cactus water geven

Ben je van plan om je woestijncactuswater te geven? Controleer dat eerst, zelfs als je weet hoe cactus het bekendst is. Wij hebben een aantal handige tips voor je. Ook is de euphorbia-cactus geen goede dorstige kandidaat, dus wordt hij mogelijk niet beloond met water. Ok, een keer vergeten kan zeker geen kwaad, maar elke plant heeft water nodig, dus ook de woestijncactus.

De woestijncactus kun je het beste eens in de twee weken wat water geven. Twijfel je of de cactus water nodig heeft? Handig: stop je vinger in de grond en voel hoe droog de aarde is. Voelt de grond om de woestijncactus heel erg droog? Dan kunt u een klein waterbed plannen.

Er moet voor worden gezorgd dat de oude dag in een bed blijft. Voordat je een overschot aan water hebt, is er een probleem met de woestijncactus erg slecht op. Moet toch lukken?!

Voeding voor elke woestijncactus

De levende cactus is een gebrekkige kamerplant in grote lengtes. Elke maand plantenvoeding geven is daarom missheien wat overdreven. Om je woestijncactus in topconditie te houden, is het aan te raden om in het voorjaar en de zomersaison wat plantenvoeding te geven. In de herfst en winter kan het geweldig zijn.

Hij vermeldt speciaal beschikbare voeding voor de woestijncactus. Bekijk voor de bemesten de verpakking zodat je zeker weet dat jouw woestijncactus de juiste dosering geeft. Het is niet aan te stralen om meer plantenvoeding te geven dan nodig is. Het is zo genoemd dat als elke woestijncactus veel voeding geeft, de grond een te hoge zuurgraad krijgt. Hierdoor kunnen de wortels minder goed water opnemen.

Bespot een cactus

Wil jij jouw woestijncactus mocken? Lees dan eerst deze tips over hoe het ooit kan. Het verpotten van een woestijncactus is niet bij naam bekend, het is ook niet bekend om dit vaak te doen. De woestijncactus is enorm langzaam en zal je niet snel uit zijn pot laten groeien. Het is dan ook aan te raden om de woestijncactus maximaal eens per twee, drie jaar te potten. Grind in het potgedeelte van de woestijncactus oud voor een nieuwe pot die minstens 15% groter is dan de echte pot.Op deze manier heeft de woestijncactus net zelfs zeeruimte om te kunnen groeien.

Tip: om jezelf te beschermen tijdens de potten van de woestijncactus, kun je de beste handschoentjes dragen. Afhankelijk van de aard van de cactus wordt deze ook verpakt in een doos of een handboek.

Ziektes bij de woestijncactus

Het is aan te raden om de woestijncactus regelmatig op luis en andere geïntegreerde te controles. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Is ooit een woestijncactus besmet? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grotere blikken die ooit woestijncactus nog te rood is!

Een hoge vlucht kan last krijgen van dode schimmel van de cactus. Heeft ook de woestijncactus soms laatste van wolluis. Met een machtig vaarwater kun je het plan al spuiten. Pas goed op dat je de plant niet beschadigd is.

Is de cactus giftig?

Niet elke cactus is giftig, het verschilt per direct. De woestijncactus bevat melk wil giftige kan zijn. Dit kan Wolfsmelk zijn, wat giftig is. De stekels van een woestijncactus kunnen diepe doordringingen in de huid waarnemen, die kunnen leiden tot irritatie of ontstekingen. Oeps jij!

Plak de cactus

Een van de leuke extra's van de woestijncactus is dat je de plant kunt plakken! Het vast van cactussen is lekker vrij eenvoudig. Het is goed om te stralen om de stekken van de cactus eerst goed te laten drugs voordat elke deze in de grond zet. Wanneer de stek nog nat is, heb je een grotere kans op bacteriën, zeker kan de stek rot worden. Leg de stek daarom een ​​tijdje weg totdat deze helemaal is opgedroogd.

Wanneer de stek van de woestijncactus helemaal droog is zet hem in de grond, hiervoor kun je het beste een hoeveelheid zand en potgrond gebruiken, je kunt natuurlijk ook cactusgrond gebruiken. Daarom is het niet lang belangrijk en kunnen de woorden groot zijn. Het is belangrijk dat het stekje niet te veel water geeft. De woestijncactus stek heeft namelijk nog geen wortels om het vocht op te nemen. Houdt de grond dus lekker droog. Dit is ook het geval met de kans op rot. Het kan het beste lang duren voordat je groei bij de cactus stek ziet, dit kan soms wel tot een jaar duren. Laat de cactus vooral lekker zitten in deze periode, sodat zijn wortels kunnen groot zijn.

Hoewel de woestijncactus ontzettend goed tegen de zon kan, wordt hij bij de stekjes opgeblazen. Ze noemen nog niet genoeg woorden om vocht op te nemen. Hierdoor zouden ze makkelijk kunnen verdrogen. Zet je cactus stek daarom op een plek met veel indirect licht om uitdroging te voorkomen.

Een woestijncactus in bloei, wat nu?

Het zal je gemist verbazen maar een woestijncactus kan ook in bloei staan. Dat is ontstaan ​​toen er een roestperiode was. Wil je jouw woestijncactus laten bloeien? Plaats de woestijncactus in dat geval in de winter op een koelere plek (10-12 graden) en geef hem drie maanden lang geen water. Plaats de woestijncactus in het voorjaar weer op een warme en zonnige standplaats en begin met water geven. Bij de meeste cactussoorten heeft hij prachtige bloemen. Oh nee. Een aantal cactussoorten kan doodgaan als er veel bloed is… Helemaal geen probleem!

Een woestijncactus kopen bij de Plant Rebelz

Een cactus koop doe natuurlijk bij Plant Rebelz! Reusachtig, bol, ieniemienie of slank; Voor al onze kamerplannen hebben we een speciale verpakking. Je hebt geen paniek: jouw nieuwe woestijncactus arriveert puntgaaf en on fleek bij je thuis. Klaar om te feesten! Onze multifunctionele verzenddoos is volledig recyclebaar, maar doet dat bij gebruik ook prima als krat, pop-up krat of bijzettafel. Zo groen zijn wij!

Geen fan van zand of je nagels? snap wij! Check daarom onze plant-en-klaar pakketten. Je nieuwe geleverde woord in een pot mand aan wie bij thuisbezorgd. Plant en helder, dus. Alleen nog een mooie plekkie kiezen.

De topkwaliteit van de kamerplanten staat bij de Rebelz plant, en er zijn ook geen vluchten in huis. Wil jij een toffe woestijncactus kopen? Wees rebels in de winkel voor je favoriete kamerplant, altijd bij de hand!

Zijn er grote vingers? Dan ga je duivels op onze cactussen en vetplanten. Ze zijn erg van de privacy, soms wat prikkelbaar (toch die stekels, hè) en hebben misschien weinig aandacht nodig. Geen aai over de bol dus (au!), liever af en toe een shotje water. Rustig aan!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.