Ficus Verzorgingstips-Botanicly

Tips voor het trimmen van ficus

De ficus, ook wel onze rebel!

De ficus wordt ook wel rubberplant genoemd en ontbreekt wel één van de meest gevarieerde plantenfamilies ter wereld. De ficus is dan ook overal te vinden: van Afrika tot Zuid-Amerika en van Azië tot Australië. En niet te vergeten, bij Plant Rebelz. Ons assortiment ficussen kun je roest uniek noemen. Dit komt niet met alle deuren die een enorm assortiment hebben, maar door de deuren die uit onze ficussoorten komen komt er een eigen afzet.


Met een ficus haal je én van de populairste cameraplanten in huis. De wortels van de ficus liggen in de jungle van Zuidoost-Azië. De ficus heeft zijn populariteit te danken aan zijn gemakkelijke verzorging. Stuur het naar iemand anders!

Hoe eet je een ficus?

De ficus is een sterk plan dat af en toe kan en we extra zorg nodig hebben. Na een intensieve opwarming bij ons in de kas dragen wij het stokje erover. Nu is de beurt aan jou. Ga jij jouw ficus net zoveel liefde en aandacht geven als wij? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze beste tips voor je verzameld. Lees je mee?

Orprong van de ficus

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van de ficus begraven. Wat betekent dat voor jou? De ficus is geworteld in de tropen. De ficus bestaat al eeuwen; uit opgravingen is gebleken dat mensen de ficus teelden om latex van te maken. Want heeft de ficus zijn bijnaam 'rubberboom' dus aan te danken.

De beste standaard voor elke ficus

Een ficus kan zowel op een lichte als op een half verlichte plek staan. Zorg ervoor dat u de ficus niet in direct zonlicht plaatst tijdens de hete zomermaanden. Au… daar kan hij branden! Telkens wanneer een meubelstuk wordt opgetild, is er een bepaalde hoeveelheid ruimte in de ficus. Hij heeft soms nog een laatste van vertalingen, het kost de ficus namelijk veel energie om te wennen aan zijn nieuwe stek. Overweeg daarom van te voren goed waar je jouw ficus gaat plaatsen.

De maat van de ficus is teveel in de richting van je natuurlijke leefomgeving. Let op: hij liep met kleine beetjes tegelijk.

De ficus en tocht

De ficus kan in de natuur verloren gaan door de wind, maar in huis heeft hey moeite met dochter. Sterker nog, hij kan het absoluut niet. Koude, maar ook warme dochter veroorzaken bladverlies. Ook kunt u blaadjes afsterven. Maak je daar geen zorgen over voor elke ficus op een dochter plekje kan vertoeven. Ficus blij, jij blij, wij blij!

De ficus buiten

Bij temperaturen onder de 16°C zijn sommige ficus soorten goed te houden. Zorg voor een plekje uit de wind, voorkom viel zon en houdt de grond voldoende nat.

Een ficus water geven

Het is bezorgd dat de ficus regelmatig water geeft. Zorg ervoor dat de potkluit nooit helemaal uitdroogt. Handig om te weten is dat hoe lichter de Ficus staat, hoe zeewater hij nodig heeft. De hoogte van het water moet dus op de standplaats is aangepast.

Tijdens de rustperiode (in de winter) heeft de ficus over het algemeen minder water nodig. Je kunt de plant dan het beste af en toe wat lauw water geven. In de zomermaanden kan ficus gebruikt worden in de onderbouw. Je kunt dit het beste doen in de vorm van een regenbui, vaak een grote douche. Dit wordt ook altijd in de natuurlijke wereld geboren!

De ficus en plantenvoeding

Om de ficus sterk en gezond te houden is het aan te raden om zo nu en dan kamerplanten te geven. Een blije ficus, gegarandeerd!

Tip: Bekijk de verpakking zodat je zeker weet dat jouw ficus de juiste dosering geeft. Het is niet aan te stralen om meer plantenvoeding te geven dan nodig is. Het is zo genoemd dat dan ooit de ficus te veel voeding geeft, de grond een te hoge zuurgraad krijgt. Hierdoor kunnen de wortels minder goed water opnemen.

nep ficus

Wel ongeveer een jaar heeft de ficus alle stoffen die in de potgrond leven opgenomen. Hij zal daarom erg wareren dan hij jaarlijks een nieuwe portie krijgt. Als elke ficus verpot je hem ernaast het beste in een grotere pot kunt plaatsen, zo heeft hij de ruimte om verder te groeien. Hier zijn de beste buurten voor verpakte potten en speciale velden voor kamerplanten. Grote ficussen (vanaf een meter) hoeven maar eens verpot te per twee of drie jaar. Leuk weetje: door het verpotten kan de ficus een behendige grote spurt krijgen.

De Ficus en ziekten
Vertoont jouw ficus bruin blad?

Dit wordt bedoeld met het veel van het kleine water. In beide gevallen zijn er plannen om te reageren. Zijn bladeren drugs worden gebruikt in bruin. Om zeker te zijn dat jouw ficus genoeg water geeft, kun je de beste vinger ooit in de aarde steken. Voelt u deze droog aan? Dan kun je extra water planten. Wat is de reden daarvoor? Sla in dit geval een keertje water over.

Heeft jouw ficus last van gele bladeren?

Dan kan het zo zijn dat het project wordt uitgevoerd en dat is voor elke cameraplant het geval. Als de bladen aan de binnenrand van de ficus zitten, is er weinig licht. Het wordt op te lossen door de plant te snoeien, zodat het licht weer verder in de ficus doordringt.

Grijze bladeren?

Grijze bladeren kunnen een teken zijn van spint, in welk geval je de ficus het beste chemisch of biologisch bepaald kunt zijn.

Prioriteit is beter dan dat

Het is aan te raden om de ficus regelmatig op luis en andere geïntegreerde te controles. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Check hier vooral onder en tussen het blad. Is het ooit gepland? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grotere blikken die je Ficus nog te rood is!

Gladde ficus? Afstof maar!

Ficussen met een blij bladoppervlak zouden regelmatig moeten worden afgestoft. Dat kun je doen met een spons van een doek.

Is de ficus giftig?

Helaas is de ficus licht giftig. Het knabbelen en knagen aan de plant kan last krijgen van bolletjes. Ook het witte sap uit de stengels van de ficus kan irritatie veroorzaken. Oppassen dus dan ooit om kinderen te huisvesten en op te voeden.

Ficus: een superheld in de lucht

De ficus is van alle merken thuis. Of hij nu een sfeertje in huis moet halen of de lucht moet zuiveren, ficus is jouw groene gehouden. Hij is van alle markten thuis en ook multitasken is voor deze topper geen groot probleem. Hij hangt de slingers open en filtert de lucht als nooit tevoren. De ficus behoort trouwens tot de vijf meest luchtzuiverende plannen van de wereld. Met de ficus ben je dus verzekerd van echt luchtzuiveraar.

Ficus blijft doorgroeien in huis

Weet je dat ficus altijd nieuwe blaadjes blijft maken? Het is te zien aan de jonge, iets licht enkele blaadjes. De oudere blaadjes zullen uitvallen. Dit is een natuurlijk proces en hier wordt niets aan gedaan.

stok ficus

Om een ​​ficus te stekken heb je eigenlijk alleen een stukje stam met een blad nodig. Snap met een mooie bos mes de top uit de plant. Pas op: het kan van buiten het staal komen, maar het kan irritatie veroorzaken. Dep de plant schoon en droog. De stekken kunnen in het water worden gevolgd. Na een aantal weken zijn de wortels vijf tot tien centimeter en kun je de stek in de grond zetten. Houdt de grond licht vol, totdat de stek steviger in de grond staat en wortels vormt. Maak je geen zorgen dat de basis altijd licht belangrijk is.

Kopieer een ficus

In ons assortiment zijn er niet zomaar ficussen, er zijn altijd de beste van de beste. We verwenden onze ficussen dood in de puntjes. Zo werken we met biologische afvalbescherming, dus we de natuur de natuur later en we doen er alles aan om de ideale omstandigheden te creëren waar onze kleine ficussen groot en sterk zijn. Zoals Plant Rebelz érgens bekend staat, dan zijn het wel onze ficussen.

Nieuwe ficussoorten

Bij Plant Rebelz vind je regelmatig nieuwe soorten ficus. Dat zeggen we die dag, het is aan jou om de meest recente soorten te zien. Veel van der Eigen sorten zijn middelen al vrij bekend, omdat ze eruit springen door je authentieke, toffe of echte natuurlijke uitstraling.

Shop jouw favoriete ficus van Plant Rebelz

Fan van ficus? Wij ook! Kijk dus rustig rond, we willen onze favoriet kennen in allerlei soorten en maten werken. grote blah? Controleren! Sorry, róód blad, zei je? Hebben wij. Ook voor curvy modellen en ranke rebellen moet de ficus omhoog. Maak een foto van het interieur van op.


Al met al haal je met een ficus dus een uniek stukje natuur in huis. Het is een familie van plannen met een groter aantal soorten, de een nog mooier dan de ander. Houdt ons ficus-assortiment goed in de gaten, we willen regelmatig nieuwe en verrassende soorten toevoegen. Ben je nooit wakker geworden met winkelen voor een nieuwe ficus? Welnu, hier is ons complete ficus-assortiment op dit moment!

Is er ooit een specificatie geweest over de verzorging van de ficus of kunnen we stylingadvies gebruiken? Onze planetaire helden zijn nu vrij! Neem contact met ons op!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.