ONZE VISIE OP DUURZAMHEID

Klimaatpositieve planten

Wetenschappers over de hele wereld waarschuwen voor de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan. De reden: dagelijks worden duizenden tonnen CO2 uitgestoten en online handelen speelt daarbij een groode rol. Want alleen al in Duitsland worden dagelijks meer dan 10 miljoen pakketten verzonden, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van ca. 5.117,67 ton. Dat zijn er maar liefst 2.225 routevluchten van Amsterdam naar New York. En dat elke dag.

UNSERE LÖSUNG

Wir kalkulieren für jede Pflanze, die wir verschicken, den CO2 Ausstoß und kompensieren ihn vollständig.

HOE KAN EEN PLANT NIET KLIMAATPOSITIEF ZIJN?

Als we aan planten denken, denken we meteen aan frisse lucht. Natuurlijk binden planten CO2, die ze nodig hebben om te groeien. De plantenteelt verschilt echter van de boom in het bos. Om een ​​plant voor de verkoop te kweken, moeten kassen enkele maanden - soms zelfs jaren - worden verwarmd en het water worden behandeld. Tegen de tijd dat je plant verpakt is, wordt er al veel CO2 geproduceerd.

110% KLIMAATPOSITIEF

We hebben veel nagedacht over hoe we iets goeds voor de wereld kunnen doen. Omdat we geloven: als bedrijf hebben we een fundamentele verantwoordelijkheid voor ons milieu. We proberen nu al zoveel mogelijk CO2 te besparen tijdens de teelt, veredeling en verzending. Transportroutes worden ingekort en zonne-energie wordt vooral gebruikt voor verwarming. Om dit te doen, compenseren we niet alleen de CO2-uitstoot van elke verzonden fabriek, maar berekenen we ook nog eens 10%.

Onze kijk op de toekomst

Als bedrijf zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid en proberen we voortdurend onze processen te optimaliseren en te verduurzamen. We willen het goede voorbeeld geven om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

UNSER VERSPRECHEN

Bei einem Kauf einer Pflanze von Botanicly unterstützt Du eine klimapositive Bilanz und trägst aktiv zu einer besseren Welt bei.

Steun ons in de missie om onze planeet een beetje groener te maken!