Zimmerpflanzen kaufen: 7 unkaputtbare Pflanzen und wie sie unsterblich werden

Kamerplanten kopen: 7 onverwoestbare planten en hoe ze onsterfelijk worden

Veel plantenliefhebbers vragen ons welke kamerplanten het gemakkelijkst te verzorgen zijn. Dus als je veel te doen hebt of geen groene vingers hebt, dan kunnen deze kamerplanten je bijzonder gelukkig maken. Deze 7 planten hebben een zeer goede reputatie vanwege hun robuustheid en niet veeleisend karakter. Sommigen redden het met weinig licht, anderen met weinig water. Jullie onverwoestbare kamerplanten, we willen jullie bedanken! Ons leven en onze omgeving is al vele jaren groener bij jou, en het kopen van kamerplanten is zoveel gemakkelijker bij jou.

Plant 1: zonaanbidders, de tillandsia

Planten hebben altijd grond, licht en water nodig om te overleven. Dit is echter niet altijd het geval. Tilandsia kan gemakkelijk 2-3 weken zonder water. In hun natuurlijke omgeving leven ze op andere planten of op rotsen. De bladeren van deze bijzondere planten hebben minuscule zuigschubben die ze gebruiken om vocht en mineralen uit de lucht te filteren en hebben daarom geen aarde nodig.

Om de tilandsia in huis te laten overleven, hebben ze elke 2-3 weken water nodig dat zo kalkvrij mogelijk is. Regenwater of gekookt water zijn hier bijzonder geschikt. Je kunt ze een keer voorzichtig in water dompelen of je kunt ze spuiten.

Heb je interesse in tillandsia en wil je deze kamerplanten kopen? Bekijk dan dit artikel, hier kom je alles te weten wat je over haar moet weten.

Pflanzen ohne Erde - Tillandsien

Plant 2: Voor schaduwrijke plaatsen, de geschulpte plant

De geschulpte hennep is ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen. Het is een van de vetplanten (waterbergende planten) en hoeft daarom niet vaak water te krijgen. Omdat het uit het woestijngebied komt, kan het met zijn dikke, vlezige bladeren heel goed water opslaan. Ook deze kamerplant hoef je niet vaak te verpotten, hij staat zelfs graag wat strakker in de pot. De boeghennep is ook zeer robuust tegen ziekteverwekkers en ongedierte.

Dus als je deze kamerplanten wilt kopen en ze onsterfelijk wilt maken, moet je ze zeker heel af en toe water geven. De grootste fout die je met haar kunt maken, is te veel water geven.

Bogenhanf

Plant 3: De klimop, zon of schaduw maakt niet uit

Efeutute is een zeer populaire kamerplant. Het heeft nauwelijks water nodig en vergeeft je dat je af en toe droog staat. Het is daarom ideaal voor iedereen die vaak moet reizen. Als je de plant te veel water geeft, kunnen de wortels snel gaan rotten. Zorg er dus voor dat het gietwater goed kan weglopen. Er mag echter ook niet genoeg licht zijn, dus plaats ze in een lichte kamer of direct bij het raam. Het overleeft gemakkelijk meerdere dagen in je appartement zonder opgemerkt te worden.

Efeutute absorbeert ook gifstoffen uit zijn omgeving, waaronder nicotine. Deze kamerplant filtert formaldehyde uit meubelvernis en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht.

Zimmerpflanzen kaufen

Wil je deze prachtige groenblijvende kamerplanten kopen, neem dan een kijkje in onze winkel.

Plant 4: Voor donkere hoeken, de Zamioculcas

Wil je ongelooflijk veeleisende kamerplanten kopen die ook nog eens onverwoestbaar zijn? Dan hebben wij hier de perfecte plant voor je. De Zamioculcas is in Duitsland een zeer populaire kamerplant geworden.

Hij heeft nauwelijks water en nauwelijks licht nodig. Het enige dat voor haar belangrijk is, is dat het gietwater zich niet ophoopt in haar pot. Zorg er dus voor dat je voor het water geven echt water nodig hebt. Dit zie je het beste als je ze uit de pot haalt en kijkt of hun wortels niet voldoende vochtig zijn.

Plant 5: Een lichtpuntje voor de palmbomen

Deze tropische kamerplanten zijn zeer winterhard en doen denken aan zonnige zandstranden, ze geven een vakantiegevoel en zorgen daardoor voor een ontspannen sfeer. Je moet ze alleen water geven als hun grond droog is. Zelfs als ze ze zijn vergeten, zijn ze niet erg boos. U moet er echter voor zorgen dat ze een lichte locatie in uw appartement hebben. Ze hebben ook wat ruimte nodig om te ontvouwen. Dus wat dacht je van je woonkamer, ze kunnen zich hier zeker goed ontplooien en zijn ook nog eens erg decoratief.

Wilt u meer weten over haar en haar afkomst? Bekijk dan het artikel dat we over haar schreven.

Zimmerpflanze kaufen

Plant 6: De klimop geeft de voorkeur aan de schaduw

Met zijn prachtige groene blad siert deze klimplant zelfs nissen met weinig licht. Helaas verdraagt ​​de klimopplant geen direct zonlicht, dus zoek een gedeeltelijk schaduwrijke plek voor je klimop. Het reinigt de lucht van verontreinigende stoffen en verrijkt de lucht die u in uw huis inademt. Regelmatig water geven is echter ontzettend belangrijk bij deze kamerplanten.

Plant 7: koop kamerplanten voor lichte plekken, de aloë vera

Deze dikbladige kamerplanten zijn ook vetplanten en hebben dus nauwelijks water nodig. 2-3 keer per week is voldoende. Als je wilt dat je aloë vera plant lang in leven blijft, moet je ervoor zorgen dat het water in de pot zich nooit ophoopt. Ze houdt er ook niet van als je haar van bovenaf water geeft. Zorg er dus voor dat je bladeren geen water krijgen. Zonlicht is ook erg belangrijk voor aloë vera, dus zorg voor een lichte plek om te blijven hangen.

Als je deze kamerplanten wilt kopen, kun je hier meer over ze te weten komen.

Er is geen excuus om geen kamerplanten te kopen. Je kunt je huis decoreren met deze onverwoestbare planten en profiteren van hun voordelen. Of het nu gaat om de luchtfiltereigenschap of ze hangen gewoon prachtig aan je kast. Deze 7 planten zijn ongelooflijk winterhard en zullen je geen pijn doen als je vergeet ze water te geven. Het belangrijkste bij hen is echter dat u de juiste locatie voor hen vindt.

Als je een kleine stadsjungle wilt creëren en wat kamerplanten wilt kopen, neem dan een kijkje in onze winkel. Hier kun je een paar zeldzaamheden of een hele set kamerplanten krijgen.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.