Warum Dich Pflanzen glücklich machen-Botanicly

Waarom planten je blij maken

Planten zijn meer dan alleen decoratie in je huis. Ze maken je leven vriendelijker en lichter. Ook al staan ​​ze gewoon bij het raam, in een somber hoekje of hangen ze aan het plafond, ze verrijken je leven en hebben een positief effect op jou en de mensen om je heen. Er zijn planten waar je blij van wordt en we vertellen je in een paar woorden waarom ze dat kunnen.

De hangende tuinen van Babylon

Duizenden jaren geleden hadden onze voorouders planten om gelukkiger te zijn. Het beste voorbeeld hiervan zijn de hangende tuinen van Babylon. Deze tuinen behoorden tot de 7 wonderen van de antieke wereld.

De vrouw van de Babylonische koning Nebukadnezar II verlangde naar bossen en bergen uit haar thuisland. De koning liet toen de hangende tuinen aanleggen. De tuinen zouden 24 meter hoog zijn en versierd met veel planten en fonteinen.

Helaas is er nog steeds geen spoor van de Hangende Tuinen. In het Irak van vandaag, waar ze naar verluidt ooit floreerden, zijn alleen ruïnes te vinden. Tot op heden zijn alleen archieven gevonden van schrijvers van wie wordt gezegd dat ze het wereldwonder nog nooit met eigen ogen hebben gezien.

colin-maynard-150097-unsplash-2

Planttherapie, helpt dat echt?

Het wordt steeds populairder om planten te verzamelen en te verzorgen. Hun prachtige kleuren en vormen maken levenloze ruimtes veel levendiger en mooier.

Tegenwoordig zijn mensen meer binnen dan ooit tevoren. Dit geldt vooral voor mensen die in grote steden wonen. Meestal moeten mensen van tevoren specifiek naar parken gaan of dagbezoeken buiten de stad plannen. Stadsbewoners moeten meestal lange afstanden afleggen om in de natuur te komen en zijn meestal niet bereid om de stad weer uit te rijden vanwege werk.

celeste-horrocks-559369-unsplash-2

Bosbaden

Plantentherapie is momenteel erg trendy. Een goed voorbeeld van therapie met planten is waarschijnlijk "bosbaden". Hier gaan mensen doelbewust het bos in om te ontsnappen aan hun stressvolle dagelijkse leven. Bij het baden in het bos is het belangrijk om aandacht te besteden aan je omgeving, de bomen, bladeren en struiken. Je moet er zijn met al je zintuigen, dus ook ruiken en horen. Of het nu vogelgezang is of de geur van vochtig mos.

De boslucht bevat echter ook enkele stoffen die goed zijn voor het lichaam, zoals de zogenaamde terpenen. Deze helpen het lichaam om meer killercellen te produceren die tegen kanker werken. Studies hebben aangetoond dat het zijn in het bos angst, depressie en woede vermindert, stresshormonen vermindert en de vitaliteit verhoogt. Er zijn dus zeker planten waar je blij van wordt.

We hebben een heel artikel aan deze trend gewijd, dus je kunt hier nog meer interessante dingen over het onderwerp lezen.

kornel-mahl-668624-unsplash-e1540037153861-2

Waarom kamerplanten ons fascineren

Planten hebben een kalmerend effect op ons. In ziekenhuizen voelen patiënten zich veel prettiger en vervelen ze zich minder. Soms spreken ze van een genezende werking door hun loutere aanwezigheid.

Wij mensen zijn blij om te zien hoe planten groeien en zich vermenigvuldigen. We zien dat het goed met haar gaat en gelukkig is. Wanneer iemand anders in orde en gelukkig is, verspreidt het zich als een virus. We schreven al enkele artikelen over planten waar je blij van wordt. Een daarvan is de Monstera, hier kun je er wat meer over te weten komen.

Planten zijn voor ons nog bijna onontgonnen organismen. Ze kunnen via signaalstoffen met elkaar en met andere levende wezens communiceren en zich aanpassen aan de meest uiteenlopende omstandigheden.Als u meer wilt weten over communicatie tussen planten, dan hebben wij het juiste artikel voor u

matt-whitacre-769892-unsplash-2

3 planten waar je blij van wordt

Planten zijn niet alleen mooie decoraties, ze maken je ook blij. We hebben hier 3 bijzondere planten waar je blij van wordt.

Monstera

De Monstera of raamblad is inmiddels een echte trendplant geworden. Met zijn grote, donkergroene bladeren tovert hij je huis om tot een echte jungle. Je vindt ze nu op behang, onderzetters of servies. De Monstera vormt luchtwortels, dus het is vooral belangrijk om hem te voorzien van een steun of klimhulp. Met deze klimhulp groeit en gedijt hij een stuk beter. Je kunt natuurlijk ook een mooi exemplaar kopen in onze winkel.

Euphorbia Cactus

De Euphorbia Cactus of ook wel wolfsmelk genoemd is een werkelijk prachtige cactus. Het groeit als een stijf rechtopstaande plant met enkele zijscheuten. Deze cactus heeft een lichte tot matig zonnige plek nodig. De grond van deze plant is slechts licht bevochtigd en gewoon niet drassig. Als u geïnteresseerd bent in de Euphorbia Cactus, kunt u deze direct in onze winkel kopen.

Pilea peperomioides

De Pilea, ook wel Glückstaler genoemd, lijkt van een andere planeet te komen. Deze planten waar je blij van wordt komen oorspronkelijk uit China en groeien eigenlijk op 3000 meter hoogte. Deze plant wordt in China beschouwd als een soort geluksbrenger, waar hij wordt weggegeven aan vrienden en kennissen. Wil je ook een echte geluksbrenger in huis hebben of misschien weggeven aan vrienden? Ondanks zijn mooie vorm en gemakkelijke verzorging wordt de Pilea zelden op de markt gevonden. Natuurlijk hebben we ze voor je in onze winkel.

brooke-cagle-320838-unsplash-2

Planten zijn iets heel bijzonders. Ze hebben een enorm effect op je en kunnen gemakkelijk een glimlach op je gezicht toveren. Velen van hen zijn zeer gemakkelijk te verzorgen, hebben weinig water nodig en sommige hebben zelfs geen grond nodig. Er zijn dus geen excuses waarom je geen planten zou kopen. Integendeel, er zijn zoveel redenen om je eigen kleine jungle te bouwen.

Bij botanic proberen we planten in je dagelijks leven te brengen omdat ze het leven zoveel mooier maken. Of het nu in de badkamer, in uw keuken of zelfs op uw kantoor is, wij helpen u de perfecte plant voor u en uw omgeving te vinden. We willen je meer inspireren over planten en je ervan overtuigen hoe belangrijk ze zijn in ons dagelijks leven.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.