5 hängende Balkon-Pflanzen und wie Du sie pflegst-Botanicly

5 hangende balkonplanten en hoe ze te verzorgen

Uw balkon is al goed uitgerust voor de zomer en straalt in vele mooie kleuren. Toch heb je het gevoel dat er iets ontbreekt. Dus wat dacht je van balkonplanten ophangen? Ze kunnen langs je balkon kruipen en zelf lelijke gevels optrekken. We hebben hier de mooiste hangende balkonplanten voor je op een rijtje gezet en natuurlijk professionele tips voor de verzorging ervan.

Balkonplant 1: klimop

klimop is ongelooflijk weinig veeleisend en gemakkelijk te verzorgen. Zijn scheuten kunnen enkele meters lang worden en kronkelen langs alles wat het te pakken kan krijgen.

Hiermee moet u rekening houden bij het water geven

Geef je klimop gelijkmatig water en laat de bovenste laag aarde tussen de gietbeurten lichtjes drogen.

Dit is hoeveel mest uw hangende balkonplant nodig heeft

Je moet je klimop bemesten met commerciële vloeibare meststof. Hierbij dient u zich zeer strikt aan de hoeveelheden op de achterkant van uw verpakking te houden. De klimop verdraagt ​​niet te veel kunstmest. Bemest je klimop ook op bewolkte dagen, direct zonlicht kan de bladeren van je plant snel verbranden.

Kan deze plant overwinteren?

Ja, dat kan, in uw appartement of direct op het balkon. In huis heeft de klimop een koele plek nodig met een temperatuur tussen de 10 en 15°C. Op dit moment moet je de klimop spaarzaam water geven. Voordat je de volgende keer water geeft, moet de kluit halfdroog zijn.

De lucht in uw appartement is in de winter erg droog door de verwarming. De klimop vindt het heerlijk als je hem besproeit met een beetje kalkvrij water. Als het te droog is, kan ongedierte je plant sneller aanvallen.

Als je wilt dat je klimop buiten overwintert, wikkel hem dan in ieder geval in met fleece en plaats de emmer op een piepschuimplaat.

Balkonpflanzen hängend

Balkonplant 2: Verbena

Verbenas zijn prachtige hangende balkonplanten. Ze houden van de zon en warmte, dus een lichte plek is aangewezen. De nieuwste rassen zijn zeer robuust, zelfs regen en wind storen de tere bloemen niet.

Verbena gieten: hier moet je op letten

Deze hangende balkonplant is niet veeleisend, echte doorlopende bloeiers. Om ze te laten gedijen, moet je de grond matig vochtig houden. De aarde in de pot mag niet uitdrogen en ook niet te nat zijn. U moet overtollig water onmiddellijk weggieten om wateroverlast te voorkomen.

Je verbena heeft zoveel mest nodig

Om je verbena rijkelijk te laten bloeien, moet je ze ondersteunen met voedingsstoffen. Bemest elke twee weken met een beetje vloeibare mest. Bemesting kun je ook gemakkelijk zelf maken. Hoe dit werkt lees je in het artikel over Zelf mest maken.

Overleeft verbena ook de winter?

Verbenas zijn meestal niet winterhard, dus overwinteren is meestal niet de moeite waard. Bovendien zijn verbena die jaren meegaan niet erg aantrekkelijk en bloeien niet.

Balkonpflanzen hängend

Balkon plant 3: wierook

De wierook lijkt in eerste instantie erg onopvallend, maar heeft toch veel te bieden. Hij staat prachtig naast wat bloeiende planten en kan zo van je balkon af klimmen. Daarnaast heeft de wierook, die niet gerelateerd is aan de echte wierook, toch een sterke geur. Deze geur weert muggen en motten, wat een echt pluspunt is. De wierook staat het liefst op een zonnig plekje op je balkon, zonder de brandende middagzon.

Hier moet je rekening mee houden bij het schenken van je wierook

De wierook moet altijd vochtig worden gehouden zonder wateroverlast. Giet de wierook totdat het overtollige water uit de pot stroomt en verwijder dit water vervolgens uit de cachepot.

Hoeveel kunstmest heeft je wierook nodig?

Kortom, de voedingsbehoefte van wierook is vrij laag, maar zoals alle balkonplanten moet je elke 2 weken wat vloeibare mest geven. Gebruik hier een standaard balkon- of groenbemesting.

Tip: Als je onlangs je wierook hebt gekocht, moet je zes tot acht weken wachten voordat je voor de eerste keer bemest. Zo ontwikkelt de plant eerst sterke wortels om later de meststoffen beter op te nemen.

Opberg wierook: kan dat?

Deze hangende balkonplant komt uit een warm, vorstvrij land. Daarom overleeft hij de winter meestal niet. De wierook heeft een minimum temperatuur van 18°C ​​nodig om te groeien. Haal je wierook dus uiterlijk in oktober in huis. Geef binnen matig water en indien mogelijk alleen aan de kluit.

Balkonplant 4: waaierbloem

De waaierbloem, ook wel de blauwe waaierbloem genoemd, is vooral bekend om zijn romantische bloesems. Op je balkon wordt hij erg bossig en wordt hij 40 tot 50cm hoog. Ze ontwikkelt de hele zomer mooie bloemetjes. Hij groeit op elke zonnige tot halfschaduwrijke plek.

Je waaierbloem heeft zoveel water nodig

In het wild groeit de waaierbloem in Australië in droge struiken en aan de kust. Het moet regelmatig worden bewaterd, maar kan een beetje droger worden gehouden. Als je vergeet water te geven, maakt het niet uit, de hangende balkonplant verdraagt ​​​​gewoon geen wateroverlast. Pas op dat u niet te veel hard water geeft. De waaierbloem verdraagt ​​het er niet op.

Bemest de waaierbloem: zo veel heeft hij nodig

De waaierbloem heeft ook wat ondersteuning nodig van voedingsstoffen. Bemest elke 2 weken met een beetje vloeibare mest voor bloeiende planten. De hoeveelheid vloeibare mest staat op de achterkant van de verpakking. U kunt uw waaierbloem echter ook gemakkelijk bemesten met koffiedik. Hoe dit precies werkt en waar u op moet letten, leest u in ons artikel over Koffiemeststof.

Zal je waaierbloem volgend jaar bloeien?

Helaas kan de waaierbloem onze Duitse temperaturen niet overleven. U kunt ze echter in een winterslaap houden door ze in huis te nemen. Het geeft de voorkeur aan een lichte en koele kamer met temperaturen van ongeveer 5-10°C in de winter.

Balkonpflanzen hängend

Het ophangen van balkonplanten is iets heel bijzonders. Combineer je ze met staande planten, dan ziet je balkon er fantastisch uit. Ben je geïnteresseerd in andere planten die je in de zomer ook op je balkon kunt zetten? Neem dan een kijkje in onze winkel, hier vind je een groot aanbod aan charmante kamerplanten.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.