Australische Kastanie Pflege: Standort, Gießen und mehr-Botanicly

Australische kastanjeverzorging: Locatie, water geven en meer

De australische kastanje is een buitengewoon aantrekkelijke kamerplant. Het is niet alleen ongelooflijk gemakkelijk te onderhouden, maar ook zeer robuust. Laat je niet misleiden door zijn naam, hij wordt niet zo groot in je kamer als een echte kastanjeboom. Het maakt indruk met zijn delicate stengels en zijn verbazingwekkend grote zaden die uit de grond kijken. Als je hebt gekozen voor deze australische schoonheid, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Maar met onze tips voor de verzorging van de australische kastanje kun je aan hun eisen voldoen.

De geschiedenis van de australische kastanje

De australische kastanje komt oorspronkelijk uit de kustgebieden van australië. Daar is hij erg populair als schaduwboom. We noemen de australische kastanje ook wel de "bonenboom" omdat hij uit een nierachtige boon groeit en later eetbare vruchten voortbrengt.

In het wild kan de australische kastanje tot 20 meter hoog worden en oranje tot rode bloemen ontwikkelen. Als kamerplant vormt hij echter zelden bloemen en wordt hij slechts ongeveer 1,80 m hoog. Het bijzondere aan de australische kastanje zijn de zaden, die 1-2 jaar uit de grond blijven. Ze leveren voedingsstoffen aan de plant totdat ze volledig opdrogen en afvallen.

De juiste locatie voor uw australische kastanje

Uw australische kastanje staat het liefst op een lichte en warme standplaats, maar hij kan ook in de halfschaduw staan. Het belangrijkste hier is dat ze wordt beschermd tegen direct zonlicht totdat ze eraan gewend is. De hitte speelt een zeer belangrijke rol bij de standplaats van de kastanje, omdat deze gewend is aan australische temperaturen. De temperatuur mag niet onder de 11 graden komen.

Tip: Vermijd directe tocht, dit kan de groei van de plant belemmeren.

austr-1

Zorgen voor uw australische kastanje is zo eenvoudig

Het juiste substraat

Bij de verzorging van de australische kastanje is het belangrijk dat je goed doorlatende grond gebruikt. Cactusgrond is hier zeer geschikt voor. Deze kun je 1: 1 mengen met potgrond.

Hier moet u rekening mee houden bij het water geven

Je kastanje water geven tot het gietwater weer uit de bodem van de pot druppelt. Laat het water ongeveer 10 minuten in de schotel staan ​​en gooi het dan weg. Maar wees voorzichtig: De australische kastanje tolereert geen wateroverlast. Wees echt voorzichtig om overtollig irrigatiewater te verwijderen.

Je hoeft pas weer water te geven als de aarde rondom de plant is opgedroogd. Afhankelijk van het binnenklimaat kan het enkele dagen of zelfs weken duren voordat u weer water moet geven. Hierbij geldt: Hoe lager de kamertemperatuur, hoe minder vaak u uw australische kastanje water hoeft te geven.

Tip: Besproei je kastanjes af en toe met kalkarm water. Zo verwijder je stof van de bladeren en kan de fotosynthese ongehinderd doorgaan.

garden-2497476_1920-2

Moet je je australische kastanje bemesten?

Natuurlijk kun je uw australische kastanje bemesten. Het is voldoende om elke 2-3 weken wat mest door het gietwater te mengen. Ben je geïnteresseerd in zelfgemaakte mest? kijk dan hier.

Uw australische kastanje verpotten

Bij het verzorgen van een australische kastanje is verpotten belangrijk als je hem verder wilt laten groeien. In het begin wordt het jaarlijks verpot, later slechts om de 2-3 jaar.

Tip: Als u uw australische kastanje liever vlak wilt houden, kun je deze het beste niet verpotten.

pots-84454_1920-2

Je australische kastanje snoeien

Je hoeft je australische kastanje niet per se te snijden. Als het echter buiten de beschikbare ruimte groeit, is een zorgvuldige snoei op zijn plaats

Zo krijg je je australische kastanje in de winter

Uw australische kastanje overwintert op een lichte en warme plaats. Gedurende deze tijd mogen de temperaturen niet onder de 11°c komen. Ook in de winter moet uw plant water krijgen, maar de watergift is minder frequent, anders bestaat er kans op wortelrot. Door het gebrek aan licht in de winter is extra bemesting niet nodig.

Uw australische kastanje vermeerderen, zo eenvoudig is het!

Als je je australische kastanje wilt vermeerderen, is dat helemaal niet moeilijk. In slechts een paar stappen heb je een paar dochterplanten gemaakt van je favoriete kastanje.

Vermeerdering met zaden

Bij het kopen van zaden is het belangrijk dat ze vers zijn. Zaden die enkele jaren oud zijn, hebben een lagere kiemkracht. Als je eenmaal australische kastanjezaden hebt gekregen, moet je eerst je pot voorbereiden. Zorg voor een optimale drainage op de bodem voordat je aarde aan je plantpot toevoegt. Hier kun je eenvoudig kleikorrels nemen. Als aarde kun je in de handel verkrijgbaar plantensubstraat gebruiken. Om optimale omstandigheden voor uw kastanje te creëren, dient deze rond de 25°c te zijn. Net als bij bonen, moet je zorgen voor voldoende water. Na ongeveer 3-4 weken kun je al zien hoe kleine jonge plantjes zich ontwikkelen.

Vermeerdering met stekken

Vermeerdering met stekken is net als elke andere plant. Het is vooral een gok. Je snijdt een tak met bladeren af ​​en plant deze in een pot met potgrond. Regelmatig water geven is belangrijk, maar overdrijf niet met water. Na een paar weken zouden er wortels moeten zijn gevormd. Als het je niet is gelukt, vrolijk je dan op! ik weet zeker dat het de volgende keer zal werken.

Is de australische kastanje giftig?

De bladeren en zaden van de australische kastanje bevatten saponinen, die giftig kunnen zijn voor honden en katten. Als je meer wilt weten over giftige en niet-giftige kamerplanten, dan hebben we het perfecte artikel voor je.

De juiste kamer voor uw australische kastanje

Belangrijk voor de australische kastanje is een warme, lichte ruimte met veel ruimte om zich te ontwikkelen. Dus wat dacht je van je woonkamer naast het raam.

Tips voor problemen met uw australische kastanje

Zien de bladeren van uw australische kastanjeboom eruit alsof ze zijn opgedroogd? dan is het meestal omdat je ze te veel water hebt gegeven. Probeer ze eens in verse aarde te verpotten, zo kun je ze meestal wel redden. De dikke bladeren zijn niet erg aantrekkelijk voor ongedierte.

austr-1

De australische kastanje is niet alleen mooi, hij is ook nog eens ontzettend makkelijk te verzorgen. De belangrijkste dingen zijn zon en warmte. We hebben de australische kastanje voor je in onze winkel, neem een ​​kijkje.

Ben jij ook plantengek en kan je niet wachten om een ​​partner voor je australische kastanje te krijgen? of heb je liever een kamerplant die niet giftig is voor je harige vrienden? Natuurlijk hebben we ook veel andere planten voor je klaar staan, inclusief verzorgingstips.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.