Zyklamen Pflege: Alle Infos zu richtigem Standort, Gießen und Düngen

Cyclamen Care: alle informatie over de juiste locatie, water geven en bemesten

Een klein verhaal over de cyclame.

Het plantengenre van het cyclamen ( cyclamen ) is misschien beter bekend bij ons dan alpine viooltjes. Dit geslacht telt ongeveer 22 verschillende soorten. De meesten van hen komen bij ons voor in de Middellandse Zee. Er is één uitzondering: de Europese Alpine Violet groeit in de Alpen, zoals de naam al doet vermoeden. Als huisplant (voornamelijk onze cyclamenverzorging) wordt de kamer alpine violet ( cyclamen persicum ) bij voorkeur gebruikt. Volgens de Latijnse naam wordt het ook vaak Perzische Alpine Veil genoemd, omdat het waarschijnlijk in de 17e eeje werd geïntroduceerd van Klein -Azië in Europa.

Het uiterlijk van de Cyclame - Zyklam Colors

The small winter pot plant adorns with its white, red or pink blossom elk appartement. Het is een echte oogstad, vooral in de donkere en koude maanden. De kleurrijke bloemen die op lange stengels zitten, vormen een prachtig contrast met de donkergroene hartvormige bladeren in de buurt van de grond.

 The Alpine Veil

De juiste kamercyclamenverzorging: locatie, giet, bemest etc.

De cyclamenverzorging is in principe zeer eenvoudig . Hier geven we je de belangrijkste informatie. Dus je hebt thuis een kleine maar kleurrijke bloemenjjeelen in een mum van tijd.

Cyclamen Locatie: beter een beetje koeler alstublieft

Plaats je cyclame altijd op een licht of semi-geschalen locatie . Dit mag echter niet in de directe zon zijn omdat de plant geen zonnige en warme temperaturen verdraagt. Verwarmde woonkamers of vensterbanken op zuidelijke ramen zijn op geen enkele manier geschikt als locatie. In de zomer mag de temperatuur niet groter zijn dan 20 graden Celsius. In de wintermaanden groeit de cyclus goed bij temperaturen tussen tien en vijftien graden Celsius. Als het warmer is, kan dit een negatieve invloed hebben op de bloei. Ideale locaties in het appartement zijn bijvoorbeeld heldere onverwarmde slaapkamers en keukens of heldere trappenhuizen, waar de temperaturen constant zijn. Je kunt ook veel soorten planten buiten in kuipen hebben, omdat ze zich uitstekend bloeien, zelfs bij grijs weer. Wanneer de vorst komt, zou je het moeten binnenhalen.

Cyclamen Earth - The Intemanding

De gemakkelijke cyclame is ook niet veeleisend bij het kiezen van het substraat. De Alpine Violet heeft alleen een licht vochtige aarde nodig die Humosis -eigenschappen heeft. Uniform of container van de tuin vanuit het tuincentrum of de kinderkamer is geschikt voor deze bloeiende schoonheid.

 The Right Cyclamen Earth

Cyclame Watering: noch Bale Droogness noch waterslogging

Bij het water geven van de cyclamenverzorging, hoef je maar één ding te overwegen: houd de aarde altijd enigszins vochtig - maar vermijd baal droogheid en wateroverlast.

tip: draai de duikmethode om te gieten. Laat de bloemenpot tien tot vijftien minuten in een emmer vol water achter totdat de aarde volledig is gezogen. Leg het overtollige water goed af en leg ze terug op je bodem.

Cut

cyclame: je hebt geen snoeien nodig

Snijden met Cyclamen Care is heel eenvoudig en je kunt eigenlijk niet veel verkeerd doen. Je moet gewoon een vuistregel onthouden: niet snijden, maar scheuren uit. Welted bladeren en gewoon zorgvuldig uit de pot uit de pot. Kijk of er geen overblijfselen van zijn, omdat ze snel verrot worden.

Cyclame Repoted: Het is zo gemakkelijk

Voor een volle bloei moet je niet vergeten om de herpot van cyclamenzorg opnieje te maken. Afhankelijk van hoe snel je plant groeit, moet je deze om de twee tot drie jaar in een grotere container planten. In geen geval mag dit worden gedaan tijdens de bloeifase. Dus wacht altijd tot het voorbij is. Ook hier is de oude geconsumeerde aarde altijd voorzichtig van de wortels van toepassing. Wanneer je opnieje wordt geplant, moet je ervoor zorgen dat de knol van de cyclame alleen wordt bedekt door het niejee substraat. Het bovenste derde kijkt er altijd uit.

Is de cyclame giftig?

Helaas zijn de cyclams een van de giftige kamerplanten. Toxines zijn opgenomen in alle delen van de plant, maar de knol past de gevaarlijkste.

Cyclamen zijn helaas giftig << /P>

Tips voor problemen met de cyclame

Net als vele andere (kamer) planten, deze bloemensplendor van Plant Pest . Als er iets misgaat met de cyclamenverzorging, kan de plant snel komen van Ephids , Spid -mijten of zachte huidmijten. We zullen je laten zien hoe je deze boosdoeners kunt bestrijden in onze gekoppelde artikelen.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.