Zimmerpflanzen gießen: Wüsten und Sümpfe vermeiden-Botanicly

Giet woonplanten: vermijd woestijnen en moerassen

Een plant heeft water nodig - iedereen weet dat. Maar iedereen kent nog steeds een triest verhaal. Zodat je geen horrorverhaal ervaart, laat dit artikel over het onderwerp huisplanten gieten en erover vertellen. We laten zien hoeveel water een plant nodig heeft en wat er moet worden gedaan als te veel of te weinig is bewaterd.

Hoeveel water geven?

Om correct water te geven, moet het eerst duidelijk zijn wat de juiste hoeveelheid water is voor de respectieve plant. Stom kan het bedrag niet worden gegeneraliseerd. Bij het correct gieten is het belangrijker om op te merken wanneer je plant water nodig heeft. Er zijn hier twee manieren, de oma -truc en de technische variant.

The Granda Trick

Met deze methode controleert je je vinger of je plant water nodig heeft. Dit is het geval wanneer de bovenste ongeveer 2 cm van de aarde droog is. Zolang deze laag nog steeds vochtig aanvoelt, hoef je niet water te geven. Dus het wordt vermeden dat de aarde te nat wordt of uitdroogt.

voor lui - of de technische methode

Als het nog eenvoudiger is, kan ook een kleine sensor worden gebruikt. Een vloermoisturizer kan bijvoorbeeld in de pot worden ingebracht. Dan kun je eenvoudig lezen of het vocht van de plant "in het rood" of "in het groene" gebied is.

huisplanten schenken in de winter

In de wintermaanden, december tot februari, gaan huisplanten ook in winterslaap. De zon schijnt aanzienlijk minder, daarom reist de plant zijn metabolisme en heeft daarom minder water nodig. Desalniettemin zou het regelmatig moeten worden bewaterd - maar aanzienlijk minder in termen van kwantiteit.

Als er iets mis is gegaan bij het water geven

Zelfs langetermijn planteneigenaren gebeuren dat ze vergeten hun kamerplanten te schenken - of over te gieten. In het volgende zul je erachter komen wat je eraan kunt doen.

Als te weinig werd gegoten

Je plant laat je zien hoe het met haar gaat. Als te weinig werd gegoten, laat de plant eerst de bladeren hangen. Als de bladeren bruin worden of volledig verdorren moeten worden, moeten worden verhandeld om de plant te redden.

In dit stadium is de aarde waarschijnlijk zo droog dat hij het water niet onmiddellijk kan absorberen. Daarom moet het langzaam beginnen te gieten. Eerst giet je weinig om de aarde weer aan het vocht te laten gewend zijn. Als je dan weer giet, zul je merken dat de aarde het vocht veel beter kan absorberen. Het moet echter niet overdreven worden met de water geven, omdat je plant vaak de droogte beter overleeft dan een moeraslandschap.

Als teveel is gegoten

huisplanten teveel water geven is minstens zo slecht voor de plant als te weinig water. De wortels van de plant vereisen zuurstof. Dit ontbreekt als de aarde te vochtig is. Wanneer de bladeren geelachtig beginnen te verkleuren en los te koppelen, denken veel plantenliefhebbers dat hun planten opdrogen en meer gieten... er is een beetje ervaring voor nodig om een ​​plant te lezen.

In het slechtste geval leidt teveel water tot de wortelrot. Wanneer de tijd komt, is de kans op een redding vrij laag. De enige kans is nu om je plant onmiddellijk op te zetten. Zoals het geval is met de , kun je hier weten < < < /a>.

Wat zijn je ervaringen met het gieten van kamerplanten? Heeft je nog andere tips? Schrijf ons dan!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.