Zimmerpflanzen blühend: 9 Empfehlungen in verschiedenen Farben

Woonplanten bloeien: 9 aanbevelingen in verschillende kleuren

Inspiratie voor bloeiende kamerplanten bij je thuis.

Het is ook moeilijk voor je om Special bloeiende kamerplanten te vinden? Geen probleem! We hebben hier 12 verschillende inspiraties voor je samengesteld: huisplanten bloeien in oranje, rood en wit, dat is ons huidige onderwerp. Bovendien hebben we een selectie van drie bloeiende kamerplanten voor weinig licht.

huishoudplanten met oranje bloem

Aanbeveling nr. 1 voor huisplanten bloeien in oranje: Clivia Miniata

Je oranje bloesem opent in februari en bloeit tot mei. De huisplant uit de Zuid -Afrikaanse provincie Natal is dus een van de vroege bloeiers in het plantenrijk. Met de juiste zorg bereikt ze een groei van 60 tot 70 centimeter. De donkergroene vlezige bladeren vormen een aantrekkelijk contrast met de kleurrijke bloem.

De plant kan zonlicht, maar verdraagt ​​geen direct zonlicht. Als je de ruimte hebt, kun je het ook in de zomer op het balkon of het terras plaatsen.

Houd de aarde in de zomer gelijkmatig vochtig. In de wintermaanden kan minder worden gegoten, maar het substraat mag niet uitdrogen. Het wordt aanbevolen om de Clivia Miniata om de twee weken (van maart tot oktober) te leveren.

belangrijk: bij het omgaan met de clivia miniata draag altijd handschoenen omdat de huisplant giftig is.

 Clivia Miniata

Afbeeldingsbron: jmk , clivia miniata, blomme en vrugte, manie van der schijff /a >, grootte van botanicly, cc by-sa 3.0

Aanbeveling nr. 2 voor huisplanten bloeien in oranje: Kalanchoe Blossfeldiana

De kalanchoe blossfeldiana wordt ook Flaming Kathchen genoemd en is een van de meest populaire bloeiende kamerplanten voor de winter. De gemakkelijke fabriek is ook geschikt voor plantenliefhebbers die (nog) niet de groene duim hebben.

wordt vaak aangenomen dat de kalanchoe blossfeldiana een jaar oud is. Dat is niet waar, want met de juiste zorg kan ze haar gele oranje bloemen volgend jaar weer laten zien. De kamerplant die tot de sappige (waterbesparende planten) behoort, vereist niet veel water, maar alleen als de aarde droog is.

Je plaatst ze op een heldere locatie (zonder direct zonlicht), dan kan het haar kleine bloemen perfect trainen.

tip: Vanaf de herfst een doos gedurende 12 tot 14 uur per dag over de plant. Dus de korte -dagplant kan niejee verse knoppen weer trainen en je hoeft ze niet weg te gooien.

Afbeeldingsbron: squadell , kalanchoe 1 , CC BY-SA 3.0

huishoudplanten met rode bloem

Aanbeveling nr. 1 voor kamerplanten met rood gekleurde bloem: Alpine Veins

De Alpine Veil ( cyclame persicum ) kan bloeien in een breed scala aan kleuren, inclusief op een felrode toon. Zelfs als de kamerplant zijn naam in zijn naam heeft, behoort het tot de plantenfamilie van de familie Primrose.

Oorspronkelijk komt het uit de berggebieden van Zuidoost -Europa, Algerije en Tunesië en niet om te worden geaccepteerd uit de Alpen. De Alpine Violet, die tot 30 centimeter groeit, is een van de winterbloeiers en versiert je appartement, vooral in het donkere seizoen.

Op een heldere locatie die tussen de 15 en 18 graden Celsius ligt, voelt je zich het meest comfortabel. Vul altijd het kalksteenwater in de kelder en vermijd wateroverlast.

 alpine veil

Afbeeldingsbron: H. zell, cyclames hederif 002 , kleur, grootte van botanisch, cc by-sa 3.0 < //// a>

Aanbeveling nr. 2 voor huisplanten in rood: Bromelia

De plantenfamilie van de >

huishoudplanten met witte bloem

Aanbeveling nr. 1 voor huisplanten bloeien in wit: oxalis triangularis

De kleine bloemplant wordt elk jaar in toenemende mate te koop aangeboden kort voor oudejaarsavond. Het is niet zonder reden dat de oxalis triangularis ook Glücksklee wordt genoemd. Daarna worden ze helaas vaak opnieje liefdeloos weggegooid. Maar de gelukkige klaver verdiende dat niet, omdat de plant een perfecte raamdecoraties is met zijn driehoekig gevormde paarse bladeren en de witte bloesem het hele jaar door.

Een gedeeltelijk gearceerde tot schadjerijke locatie, bijvoorbeeld een westraam zonder direct zonlicht, is goed geschikt voor je gelukkige klaver. Vermijd wateroverlast. Van maart tot oktober moet je de kamerplant om de twee weken bemesten, aanzienlijk minder in de winter.

 oxalis triangularis

Afbeeldingsbron: ik, bs thurner hof href = "https://commons.wikimedia.org/wiki/file:sauerblee_oxalis_regegllii_2007-06-16_108.jpg" rel = "noOpener noreferrer" target = "_ blank"> sauerklee oxalis regnellii 108 , cc by-sa 3.0

Aanbeveling nr. 2 voor huisplanten bloeien in wit: jasminum

De witte bloeiende jasmijnplant hanteert je niet alleen met haar schattige bloemen, maar ook met haar dromerige geur, die ze uitstraalt. Met zijn snel groeiende schijven is de echte jasmijn een van de klimplanten.

Van juni tot september, de knoppen die zijn gekleurd uit de donkere roze groei, de ster -vormige witte jasmijnbloemen. Een fel zonnig tot gedeeltelijk gearceerde koekjes is perfect voor de bloeiende plant.

Vooral tijdens de bloemengroeifase heeft de plant veel water nodig. Daarom moet je ze misschien elke dag op hete zomerdagen schenken. Bovendien moet je van april tot september de jasmijnplant voorzien van vloeibare meststoffen voor bloeiende planten.

tip: gebruik ranken zodat de jasmijnplant stabieler kan worden.

House Plant Blooming

Afbeeldingsbron: abhishek jacob Malayalam Wikipedia , മുല്ലപ്പൂക്കൾ , cc by-sa 3.0

bloeiende kamerplanten voor Little Light

Aanbeveling nr. 1 voor huisplanten bloeien voor Little Light: Single Leaf

de einblatt ( spathiphyllum ) bevindt zich in de tropen van Zuid -Amerika. De zeer gemakkelijke zorg- en decoratieve huisplant staat graag op een gedeeltelijk schadjerijke tot schadjerijke plek in je appartement.

Het wordt gekenmerkt door een magisch wit vel met bloem. De aarde moet altijd enigszins vochtig worden gehouden. Bovendien houdt het ook van hoge luchtvochtigheid, dus het spuit het af en toe met een beetje limoenvrij water. Vanwege de bloem heeft het altijd voldoende voedingsstoffen nodig, dus bemest ze eenmaal per week en om de 14 dagen in de winter.

HUIS BLOEMEN

Aanbeveling nr. 2 voor huisplanten bloeien voor Little Light: Sinn Flower

De bloeiende sierplant heeft ongeveer 140 tot 180 verschillende soorten, waarvan sommige als huisplant worden gebruikt. Meestal groeien de betekenisbloemen ( Aeschynanthus ) met hun rood-oranje bloemen op een heldere locatie, maar kan net zo goed gedijen op een donkere plek, met een enigszins ontmantelde zon.

In de lente en zomer moeten de wortelbalen van de plant altijd enigszins vochtig zijn en niet uitdrogen. In de wintermaanden kan het minder zijn. Levering met kunstmest om de twee weken.

Tip: Gebruik kamer warm water en niet koud.

 sinnblume

Aanbeveling nr. 3 voor huishoudplanten bloeien voor Little Light: Korbaranthe

de  Korbarante

Vind je persoonlijke huisplant

Je kamerplanten moeten bloeien, dan heb je er nu enkele ideeën voor ontvangen. Als je op zoek bent naar de juiste tegenhanger voor je bloemplanten, wees dan geïnspireerd door ons bereik. Daar vindt je een selectie planten die perfect zijn aangepast aan je en je omgeving. Nu is het aan jou om je groene duim in je hand te nemen en een groene en levendige sfeer te creëren!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.