Wohnzimmer: 3 Einrichtungsideen für Deinen Urban Jungle-Botanicly

Woonkamer: 3 inrichtingsideeën voor je stadsjungle

In dit artikel willen we je laten zien hoe je je woonkamer kunt inrichten met kamerplanten, zodat het je persoonlijke oase van welzijn wordt. Omdat kamerplanten er niet alleen mooi uit kunnen zien, nee, ze dragen ook nog eens aanzienlijk bij aan een beter binnenklimaat en dus ook aan welzijn. Zet daarom geen kamerplanten die je willekeurig hebt verzameld in je appartement, want het kan zijn dat sommige planten niet zo goed overweg kunnen met andere planten. Het is daarom erg nuttig om in een klein concept na te denken over hoe het ontwerp met kamerplanten in uw eigen appartement precies zou moeten zijn. Met onze drie inrichtingsideeën willen we u enkele suggesties geven hoe u uw eigen stadsjungle kunt inrichten.

Kamerplanten zuiveren de lucht in je kamer

Ja, je leest het goed, sommige kamerplanten hebben de positieve eigenschap om de lucht eromheen te zuiveren van vervuilende stoffen en zo voor een beter binnenklimaat te zorgen. Met hun reinigende werking filteren ze vervuilende stoffen en kunnen ze zelfs helpen bij symptomen als lusteloosheid, gebrek aan concentratie, vermoeidheid en slaapstoornissen.

luft-reinigen-e1529401403153

Eerste inrichtingsidee: exotisch plantenparadijs

Als je je woonkamer wilt inrichten met planten uit verre continenten, dan is deze stijl misschien wel de juiste keuze voor jou en je huis. Met deze drie kamerplanten breng je een exotische sfeer in het pand, waar elke bezoeker alleen maar verbaasd en jaloers naar de natuurlijke schoonheden kijkt.

1. Voorbeeld: Medinilla

Deze tropische plant wordt niet voor niets Medinilla magnifica genoemd. In het Latijn betekent magnifica prachtig. Het is een van de mooiste soorten binnen de ongeveer 500 Medinilla soorten en kan ook als kamerplant worden gebruikt. De grote roze bloempluimen hangen laag en betoveren elke kijker.

Medinilla-Farbe

Koalas44, Foto Réunion 23, botanisch ingekleurd, CC BY-SA 4.0

Medinilla Verzorging

Helaas is het verzorgen van de Medinilla niet zo eenvoudig. De veeleisende Medinilla vereist veel liefde en genegenheid. Het geeft de voorkeur aan een lichte locatie met een hoge luchtvochtigheid. Het moet op zijn minst op kamertemperatuur zijn, zo niet warmer. In haar geboorteland de Filippijnen heeft ze ook tropische warme temperaturen met een hoge luchtvochtigheid. Onder optimale groeiomstandigheden ontwikkelt ze vervolgens haar unieke bloemen, die wel 50 cm lang kunnen worden.

Tip: Laat de bovenste laag grond iets drogen voordat je hem water geeft, want hij verdraagt ​​geen wateroverlast. Het water moet op kamertemperatuur zijn.

2. Voorbeeld: Phalaenopsis

De exotische soorten Phalaenopsis behoren tot de orchideeën. De naam is afgeleid van de Griekse woorden phalaina (mot) en opsis (gezicht). Daarom worden ze in Duitstalige landen vaak mottenorchideeën of vlinderorchideeën genoemd, omdat hun witte tot paarse bloemen, die zelden geel zijn, doen denken aan een tropische nachtvlinder.

Phalaenopsis-e1529401510412

Phalaenopsis verzorging

De Phalaenopsis is precies de juiste metgezel voor orchideeënliefhebbers. Hij is bijzonder geschikt voor beginners, omdat hij met de juiste verzorging het hele jaar door kan bloeien. Als de standplaats een kamertemperatuur heeft, dan is dat een goede voorwaarde voor een gezonde groei. Vanwege zijn thuis in de tropen geeft hij de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid en een lichte plaats, maar geen direct zonlicht.Vermijd droge verwarmingslucht!

Tip: Het gietwater moet altijd op kamertemperatuur zijn.Als er zich water ophoopt in de onderste pot, giet je dit het beste na ongeveer een half uur weg. Een dompelbad door de pot simpelweg tien minuten in een kuip vol water te houden, is echter de betere optie.

In ons artikel "Kamerplanten correct verpotten" lees je ook hoe je je orchidee het beste kunt verpotten.

3. Voorbeeld: zilverspar

Met de binnenspar haal je een kleine boom in huis. De Norfolkspar, zoals hij soms wordt genoemd, komt oorspronkelijk van de Norfolkeilanden, die bij Australië horen. De groenblijvende boom behoort tot de Araucaria-familie en kan tot 50 meter hoog worden in zijn huis in de Stille Zuidzee.

Wohnzimmereinrichten mit exotischen Zimmerpflanzen.

Binnenverzorging

De binnenspar houdt van koelere temperaturen, zoals een koele serre waar de temperatuur rond de 18 °C ligt. Daarnaast is een lichte standplaats bij een raam, maar zonder direct zonlicht, zeer geschikt voor hen. Van de lente tot de herfst moet u de spar gelijkmatig water geven met kalkvrij water. In de winter kun je wat zuiniger omgaan met water geven.

Let op: Als de luchttemperatuur te droog is, beginnen de naalden te vallen en is de pijnboom vatbaarder voor wolluis.

Tweede inrichtingsidee: landhuisstijl in je woonkamer

Naast de ietwat exotische kamerplanten van nu, kun je ook je eigen huis inrichten met bloeiende schoonheden in landelijke stijl. Deze drie planten bloeien in verschillende kleuren en maken je woonkamerinterieur af met hun natuurlijke uitstraling.

1. Voorbeeld: Miltonia

Het geslacht Miltonia behoort tot de orchideeën. Met de juiste zorg schitteren hun bloemen het hele jaar door, net als bij veel andere soorten orchideeën. De één tot tien kortstelige bloemen hebben vaak een fluweelachtige structuur en een vlekkerige kleuring.

Miltonia-Farbe-3

Dalton Holland Baptista, Miltonia regnellii cz, kleur door botanisch, CC BY-SA 3.0

Miltonia Care

De Miltonia is een weinig veeleisende kamerplant. Toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De luchtvochtigheid moet altijd tussen 60 en 80% zijn. Een gedeeltelijk schaduwrijke locatie is ideaal voor de Miltonia. Tijdens de wintermaanden kun je ze een paar uur aan direct zonlicht blootstellen, maar niet te lang.

Tip: De Miltonia wordt bewaterd volgens exact hetzelfde principe als de Phalaenopsis, die ook tot de orchideeën behoort.

2. Voorbeeld: Paradijsvogelbloem

De paradijsvogelbloem springt vooral in het oog met zijn opvallende oranjekleurige bloemen. In Zuid-Afrika en de Canarische Eilanden kan de plant bijna als een boom groeien. Met de juiste zorg kan hij tot twee meter hoog worden in je woonkamer.

paradijsvogel bloemverzorging

De onderhoudsvriendelijke paradijsvogelbloem is vooral voor beginners een echt pareltje. Van mei tot september staat de kamerplant het liefst op een lichte en luchtige standplaats. In de wintermaanden kan ze op een koelere plaats (10-15°C) overwinteren.

Tip: Als je je paradijsvogelbloem in de zomer veel water geeft, zorgt dit ervoor dat de grote bladeren voldoende water krijgen.

Paradiesvogelblume

3.Voorbeeld: Oncidie

Het bloemkleurenspectrum van de Oncidie, die ook tot de orchideeën behoort, is groot en varieert van rood, bruin en roze tot geelgroen of wit. De eeltachtige uitgroei aan de basis van de bloemlip is typerend voor een oncidiabloem. Een goede aanduiding voor deze kamerplant. Misschien is het daarom wel een perfecte kamerplant om je woonkamer mee in te richten.

Wohnzimmer einrichten mit Zimmerpflanzen im Landhausstil.

Hobbykafe, Oncidium geel, kleur door botanisch, CC BY-SA 3.0

Onciediezorg

De Oncidie stelt matige eisen aan de zorg. Het leuke van het geslacht Oncidie is dat er soorten zijn voor verschillende temperatuurbereiken. Er is iets voor elke woonkamer. Kijk dus altijd bij het kopen van de plant voor welke temperaturen ze geschikt zijn. Alle soorten Oncidie hebben licht nodig en geven daarom de voorkeur aan een lichte standplaats. In de hoofdgroeifase dient u de plant voldoende water te geven. Het water moet altijd op kamertemperatuur en muf zijn.

Derde inrichtingsidee: buitengewoon en extravagant

Als je je woonkamer op een andere manier wilt inrichten met kamerplanten, dan is deze inrichtingsstijl precies wat je zoekt. Met het buitengewone groen richt je je woonkamer op een zeer onconventionele en eenvoudige manier in. Zelfs zonder opvallende bloemendecoraties wordt je koninkrijk een echte oase van welzijn.

1. Voorbeeld: Mos

Je kunt mos bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met stenen om een ​​minituintje op je woonkamertafel aan te leggen. Deze generatie veranderende plant kan als kamerplant in je woonkamer worden geïntegreerd. Of je het mos in schalen met turfzand plant of decoratieve stenen toevoegt, is aan jou.

Moos-Farbe

Verzorging van mos

Je moet de mospad regelmatig besproeien met zacht water, zodat deze zijn mooie weelderige groene kleur behoudt. Als het mos op een zonnige plek staat, moet u de plant dagelijks water geven. Een halfschaduw tot schaduwrijke standplaats met een hoge luchtvochtigheid is daarom ideaal.

2. Voorbeeld: Groene liefdeskrullen

Met zijn scheuten lijkt de groene love curls-plant op gedraaide bieslook. Deze kunnen tot 30 cm lang worden. Hierdoor zijn ze de perfecte eyecatcher in je woonkamer. Omdat de structuur van de love curls al heel opvallend is, kun je ze het beste in een gewone pot planten die niet afleidt van de plant.

Groene liefdeskrulverzorging

De groene liefdeskrullenplant behoort tot de moerasplanten en heeft dus niets tegen wateroverlast. Als je altijd een beetje water in de plantenbak laat staan, is dit de juiste basis voor een gezonde groei. Zet de plant het beste op een warme en zonnige plek, zodat deze de lange, groenblijvende scheuten gelijkmatig kan ontwikkelen.

3. Voorbeeld: Geldboom

De geldboom, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, wordt ook wel de geluksboom genoemd en is een populaire kamerplant in Duitsland. In de loop der jaren kan het aanvankelijk miniplantje uitgroeien tot een prachtig boompje. Kenmerkend voor de geldboom is de dikke begroeiing van stam en takken. Ze moeten immers stabiel zijn om de zware groene bladeren te kunnen dragen.

Geldbaum-zurechgeschnitten-e1529401946778

Zorg voor geldboom

De geldboom is ook een van de populaire kamerplanten omdat hij heel gemakkelijk te verzorgen is. In de zomer is het blij met een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke standplaats. In de winter moet het op een koele maar lichte plaats worden geplaatst.Aan de andere kant verdraagt ​​het helemaal geen warme verwarmingslucht

Tip: Voorkom wateroverlast in de pot. Zorg er daarom altijd voor dat je hem niet te vaak water geeft. Vooral op koele dagen mag het maar zelden worden bewaterd.

Goede verzorging van kamerplanten

Een goede verzorging van kamerplanten is een voorwaarde voor een gezonde groei. Je kamerplant moet er immers prachtig uitzien. Des te belangrijker is het om hen daarbij te ondersteunen. Of het nu de juiste lichtomstandigheden zijn, het watergeefgedrag of zelfs ongedierte dat de plant kan besmetten, dit maakt allemaal deel uit van de verzorging. In ons artikel "De kleine 1 × 1 van de verzorging van kamerplanten" vindt u tal van tips en trucs over dit onderwerp.

Weet je het niet zeker? Wij vinden uw persoonlijke plant voor u!

Twijfel je nog welke kamerplant of welke stijl bij jou en je woonkamer past? Dit is geen probleem! Want dat is precies waarvoor we hier zijn. Wij hebben het tot onze missie gemaakt om u te helpen en te adviseren tijdens het zoeken naar kamerplanten. Op onze site kunt u met hulp van de plantenexpert eenvoudig achterhalen welke plant(en) voor u en uw huis zijn gemaakt. Het doel is immers om een ​​kleine groene oase in huis te creëren. En dat is precies wat we samen met jou willen aanpakken!

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.