Wir läuten den Frühling ein mit Narzissen!-Botanicly

We bellen de veer met narcissen!

We ontdekken de eerste gele bloemen van de narcissen in parken, op het balkon, aan de kant van de weg of in onze eigen tuin, dan is de lente niet ver weg en we overspoelen een aangename verwachting. De Amarylli -fabriek komt oorspronkelijk uit het Iberische schiereiland. Vanaf de 16e eeje verspreidde dit zich echter samen met de tulpen en andere uienplanten in de Midden -Europese tuinen. Sindsdien belt je de warme seizoenen met ons!

 Botanicly_narzissen

pflance you a daffodil < /span>

Zodat je begint met het bloeien van de narcissen in maart in de tuin of op het balkon, moet je je uien in september of oktober planten. Dus ze hebben tijd om zich in de grond te vestigen tot het begin van de winter en zichzelf comfortabel te maken om de lange koude periode te overleven. Een vuistregel zegt dat je de ui twee keer zo diep moet zetten als de uiendiameter, en op een afstand van ongeveer 15 cm. Je ui gedijt het beste op een zonnige plek!

Hoe ga ik ermee om?

Ben jij de trotse eigenaar van een narcissus? Dan moet je deze bloemen elke dag een beetje schenken, omdat ze het vochtig leuk vinden. Je moet alleen voorzichtig zijn in de potcultuur dat geen water stopt in de pot, omdat de uien snel beginnen te verpesten tijdens het overbelasten. Een narcis bevat in al zijn componenten amaryllidaceen alkaloïden die giftig zijn en kunnen leiden tot misselijkheid en braken. Na bloei stoppen de bladeren altijd iets langer. Knip ze ook niet af! Gedurende deze tijd wordt de ui het komende jaar opgeslagen door voedingsstoffen over de bladeren. Alleen wanneer de bladeren geel worden, kunt je ze verwijderen. Zodra je de bladeren te vroeg hebt weggehakt, kun je dit volgend jaar zien vanuit de lage bloei van je narcissen.

 botanicly_narzissen Botanicly_narziss << /span>

Daffodil als een symbolische drager

Ze staan ​​voor levendigheid, frisheid en vruchtbaarheid omdat ze de lente inluiden. Maar ook ijdelheid en zelfliefde. De laatste betekenis is om terug te komen tot de Griekse mythologie. Volgens dit leefde een jonge en mooie jeugd genaamd Narzissos. Dit wees gestaag de liefdesaanbiedingen van de nimf -echo af. Als gevolg hiervan zorgde Echo ervoor dat Narcissos verliefd werd op zijn eigen reflectie toen hij over een stroom boog om water te drinken. Dagenlang staarde hij naar zichzelf totdat hij veel uitputting in het water was en verdronken. Hij vierde zijn opstanding als een prachtige en geurige bloem die nu zijn naam draagt.

Daffodil en paasklokken

Ze zijn verkrijgbaar in geel, wit, roze of twee -tone. Het narcisbereik is zo groot dat het in groepen is verdeeld volgens botanische kenmerken. De paasbel, ook bekend als trompetbars vanwege zijn opvallende bloem, vormt zijn eigen groep. Dus elke paasklok is een narcis, maar niet elke narcissus een paasbel.

 botanicly_narzissen-planten Botanicly_NarzissN_Narzissen

U hebt niet veel ruimte in je appartement en wilt je nog steeds de lente in je vier muren inluiden? Vervolgens bijvoorbeeld is de kleine Naffe "Tete-a-Tet" precies goed voor u. Het is slechts 20 cm lang, ruikt heerlijk schattig en past op elke vensterbank, hoe klein ook. Voor ons is de Narcissus absoluut het startsignaal voor de flora, die nu weer groeit en bloeit!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.