Wecke die Lebensgeister der Pflanze: Düngen mit Kaffeesatz

Maak de geesten van de plant wakker: bemesten met koffiedik

Waarom hebben planten kunstmest nodig?

Is koffieterreinen geschikt als kunstmest? In ons artikel zullen we op precies deze vraag reageren en je laten zien dat het koffiedik een heel speciale remedie voor thuis is voor het bemesten. We willen met je verduidelijken welke voordelen de bemesting met koffiedik ermee met zich meebrengt of hoe voedzaam het is voor je kamerplanten. We hebben ook een korte gids voor je hoe je dit huismiddeltje kunt doen bij het bemesten.

Als je plant bij je huis hebt Zeker regelmatig zonder na te denken over waarom je dat echt doet. Wat voorziet je ze eigenlijk elke maand of vaker bij meststoffen? Wat geef je je plant, die ze niet uit de aarde of uit de lucht kan filteren?

Eerst en vooral hebben de planten voedingsstoffen en water uit de grond nodig voor een gezonde groei. De mineralen op aarde dienen de plant als belangrijke voedingsstoffen voor hun ontwikkeling. De belangrijkste omvatten:

stikstof: Met behulp van het element stikstof kan de plant eiwitten vormen en de componenten van de chlorofyl

fosfaat: De hoeveelheid fosfaat regelt bloemvorming

kalium: Het element is belangrijk voor de waterbalans van de plant

magnesium: Naast stikstof maakt magnesium ook deel uit van de chlorofyl

zwavel: Het element zwavel is verantwoordelijk voor de eiwitstructuur en de vorming van koolhydraten

 Coffee Grounds as Fertilizer

Zonder zijn voedingsstoffen zou de plant zichzelf niet zijn

Omdat we ons voedsel moeten eten, moet de plant de voedingsstoffen uit de grond absorberen om te overleven. Als de bestaande voedingsstoffen zich in een bepaalde verhouding bevinden, is dit de basis voor optimale plantengroei.

ondervoeding ontstaat als de elementen van de plant niet voldoende beschikbaar zijn. In het ergste geval sterft de plant zelfs. Natuurlijk zou het niet moeten komen!

Naast groeipromotie versterken de voedingsstoffen de plant ook in zijn eigen weerstand. Dus je huisplant kan zichzelf alleen doen tegen Plantplagen Bescherming

Wat zijn de voordelen van koffiedik als een meststof?

Als een huismiddel, zijn koffiedikelen bijzonder geschikt als meststof voor je huisplanten . Hij heeft natuurlijk enkele voordelen die nuttig kunnen zijn voor je plant. Een positieve kwaliteit van koffie is bijvoorbeeld dat het de elementen fosfor, stikstof en kalium bevat. De plant gebruikt dit als voedingsstoffen voor zijn ontwikkeling.

Bovendien houden de ingrediënten van koffiedikelen wat plantenplagen weg door hun geur. De bemesting met koffiedik is een geweldig alternatief voor chemische meststoffen die de plant vaak kunnen schaden als ze onjuist worden gebruikt.

koffie werkt als een natuurlijk pesticide

Vanwege zijn voedingsstof -rijke natuurlijke ingrediënten fungeert koffie als een perfect pesticide bij je thuis. U moet altijd de voorkeur geven aan huismiddeltjes boven de chemische middelen om je planten toch te beschermen.

Zelfs als je geen groene duim hebt, kun je niet echt fout gaan bij het bemesten met koffiedik. Over -fertilisatie met koffie is bijna niet mogelijk en daarom van toepassing voor elk huis.

Vooral plantenplagen zoals mieren kunnen zeer goed worden verkocht met koffiedik. Je geeft gewoon een beetje koffiedik op de bestaande mierennesten en je zult binnenkort merken dat de kleine dieren je niet langer zullen storen en daarom geen schade toebrengen aan je planten.

ALTEN ALS A SOFFIES AS EEN FUSTILIE

Hoe vaak moet ik de meststof gebruiken vanuit koffiedik?

Hoe vaak je de meststof gebruikt, hangt natuurlijk voornamelijk af van welke van je planten je wilt bemesten. In ieder geval: bemest niet te vaak.

tip: In de groeitijd in het voorjaar kunt je eenmaal per maand koffiedik als meststof gebruiken. In de winter kunt je de meststof ook minder gebruiken. Maar zoals ik al zei, het is moeilijk voor een plant om te bevruchten met koffiedik, zoals vaak het geval is bij chemische meststoffen. Om deze reden is koffie zeer geschikt.

Koffiedik als meststoffen voor welke planten ?

Afhankelijk van het type plant, zijn de koffiedik soms minder geschikt dan meststoffen. Vanwege de relatief lage pH -waarde zijn planten geschikter die goed kunnen groeien op zure grond omdat de koffie de pH in de grond vermindert. Planten zoals cacti of sommige

Een kleine gids : vijf stappen om te bemesten met koffiedik

Ten slotte willen we je een korte gids geven over hoe je je planten het beste kunt bemesten met koffiedik:

  • Allereerst moet je het koffiedik altijd goed afkoelen en het een beetje laten uitdrogen. Dus het vochtige koffiedik kan zijn vocht goed verliezen en begint niet onmiddellijk te vormen.
  • Doe de koffie in kleine porties in de plantengrond. Dit voorkomt ook schimmelplaag. Zodat het goed mengt met de aarde, kunt je bijvoorbeeld een vork gebruiken.
  • U kunt ook het koffiedik in een waterbus vol water plaatsen. Dus hij is goed verdeeld. Maar probeer het water alleen rond de kofferbak en op aarde te verspreiden, zodat de bladeren van de plant niet worden aangetast.
  • Bemest je kamerplanten te vaak met koffiedik. De vuistregel is hier van toepassing: minder is meer!
  • Voordeel: koffiedik houdt mieren weg van je planten omdat ze de geur niet kunnen uitstaan.

 Coffee Grounds as Fertilizer


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.