Venusfliegenfallen Pflege: Gießen, Füttern, Düngen – So klappt es endlich

Venus Fly Trap Care: Gieten, voeden, bemesten - zo werkt het eindelijk

Wie kent ze niet! De Venus Fly Trap is de bekendste vleesetende plant voor ons. Het is te vinden in steeds meer appartementen en wordt gekoesterd en verzorgd door plantenliefhebbers. Zodat de buitengewone (kamer) fabriek ook kan genieten van de optimale groei, moet je veel overwegen met Venus -vliegvallen. We zullen je precies laten zien wat dit in ons artikel is en dan zal het eindelijk werken!

De geschiedenis van de Venus Fly Trap

Dioneae Muscipula klinkt eigenlijk als een normale plantensoort. Maar de plant staat wereldwijd bekend als een zogenaamde vleesetende plantaardige plant. Dat is de reden waarom echte veneuze flapszorg erg belangrijk is. Oorspronkelijk groeit het alleen in een zeer kleine regio in de VS en werd het voor het eerst genoemd op 2 april 1759. In een brief aan de botanicus Peter Collinson, de toenmalige gouverneur van North Carolina, Arthur Dobbs, beschreef de unieke en ongewone plant. Ze werden ook tien jaar later in Europa gewekt. De Latijnse naam dioneae muscipula was natuurlijk niet zonder reden: het is afgeleid van de woorden dione = godin, moeder van venus en muscipula = muisval.

Speciale kenmerken van de Venus Fly Trap

Aangezien de Venus -vliegval in het plantenrijk tot de Carnivors (vleesetende plant) behoort, voedt het natuurlijk ook met kleine dieren die verstrikt raken in hun ovale vissersarmen tot vier centimeter. Het wordt beschojed als een overlevingskunstenaar in het buitenleven, omdat ze niet alleen vanaf de grond, maar ook uit de lucht, onafhankelijke strategieën heeft ontwikkeld voor de inname van voedingsstoffen. Zodra een dier gevangen wordt in zijn vissersbladeren en de kleine gevoelens meerdere keren binnen enkele seconden raakt, sluit de gammele val plotseling. Het insect, dat in de val zit, zal in de komende weken worden ontbonden door spijsverteringssappen met planten. Dan gaan de ventilatorarmen plotseling open en wachten op benodigdheden.

vojeen close-up-2

De juiste veneuze vliegvallen: locatie, gieten, repotten etc.

De Venus Flap Care Care bevat enkele dingen die je moet overwegen. U kunt erachter komen wat je moet doen voor een goede locatie of een optimale watervoorziening voor je fabriek hier.

Venus Fly Trap Locatie: Please Sun!

De juiste locatie maakt voornamelijk deel uit van de juiste veneuze flap valzorg. De vleesetende plant houdt van zon en warmte (20 tot 32 ° C). De luchtvochtigheid moet ook vrij hoog zijn, tussen de 50 en 80 procent is perfect voor u. U moet ontwerpen vermijden. In je appartement is een vensterbank geschikt voor zuidwesten of zuidoosten en zorgt dus voor voldoende zon. Meestal is de Venus Fly Trap tot minus tien graden Celsius Hardy, maar het moet niet kouder zijn. In de wintermaanden bevindt de plant zich in de rustfase en bent je van harte welkom om deze in een minder of onverwarmde kamer te plaatsen.

tip: Vanwege de stralen van de zon worden hun vangstbladeren enigszins roodachtig. Dit is een teken dat je plant gezond is.

Venus Fly Trap Earth: Lime -Free Het zou

moeten zijn

De juiste veneuze flapzorg wordt ook gekenmerkt door het juiste substraat te kiezen. Een lage -outriënt en limoenvrij substraat voor je plant is het meest geschikt. U kunt bijvoorbeeld een mengsel van zand en turf kiezen.

Tip: U kunt ook een speciaal carnivorsubstraat kopen dat vrij is van kalk omdat de Venus -vliegval zeer gevoelig reageert.

veel-flaps-2

Giet

Venus Fly Trap: beter van onder dan van boven

Zodat je Venus Fly Trap goed gedijt, moet je natuurlijk niet vergeten om water te geven. Indien mogelijk moet je altijd regenwater of nog steeds mineraalwater gebruiken. De fabriek verdraagt ​​geen conventioneel kraanwater vanwege het hoge kalkgehalte. Je waterritme moet zo zijn dat de aarde altijd enigszins vochtig is.

Tip: Doe de bloempot in een bodempot en giet het water erin (ongeveer twee centimeter). Dus de plant kan het water perfect van beneden absorberen. Als ze het volledig heeft geabsorbeerd met haar wortels, wacht dan ongeveer twee dagen voordat je ze weer van water geeft.

Tijdens je rustfase in de wintermaanden moet je ze aanzienlijk minder water geven.

Venus Fly Trap bemest: Beste Nutrient Arm

Aangezien de Venus vliegval op zijn natuurlijke locatie meer groeit in voedingsstofbodems, heeft deze meestal geen extra voedingsstoffen nodig voor zijn groei. Integendeel, te veel voedingsstoffen kunnen haar zelfs schaden omdat ze niet aan haar gewend is. In het ergste geval kan je plant binnenkomen. Onthoud dus dat er in het plantensubstraat meestal voldoende voedingsstoffen zijn, zodat extra bemesting niet nodig is.

Venus vliegval correct gesneden

Niet alleen de juiste aarde en regelmatige water geven maken deel uit van de juiste veneuze fladderen, maar ook het snijden van de bloemen. Omdat deze de plant veel energie beroven, is het logisch om ze te verwijderen. Op deze manier kan de plant zich concentreren op het ontwikkelen van zijn vojeflappen. Zodra je de kleine bloem nadert, moet je ze zorgvuldig afsnijden zodat ze zich niet verder ontwikkelen. Omdat hoe meer bloemen de Venus -vliegval heeft, hoe minder flappen het vormt. En omdat je waarschijnlijk de plant bij je thuis hebt vanwege de speciale vissersflappen, moet je dat ook overwegen.

nah-3 width =

Venus Fly Trap Repoted: aan het einde van de restfase

Zodat je Venus -vliegval echt comfortabel bij je voelt, is het belangrijk dat je ze regelmatig teniet doet. Natuurlijk is het volgende hier ook van toepassing: als de plant te groot is geworden voor je pot, is het tijd voor een niejee. Dit is bijna elk jaar het geval. Dit biedt je ook de mogelijkheid om de plant nieje substraat te bieden aan de voedingsstoffen die het bevat. Voor de juiste veneuze vliegvallen en herpot, is het het beste om ze te planten in een niejee grotere bloemenpot tussen eind februari en begin maart (einde van de rustfase). Het is vooral belangrijk dat je altijd nieje substraat gebruikt, omdat het turf, dat gedeeltelijk gedeeltelijk is opgenomen, in de loop van de tijd uit elkaar valt en moet worden vervangen. Na herpot moet je de Venus -vliegval niet rechtstreeks in de dikke zon zetten, maar langzaam wennen aan de stralen van de zon. Giet ook water op het substraat totdat het zich in de kelder verzamelt.

Venus Fly Trap: het is zo eenvoudig

Om je Venus -vliegval te vermenigvuldigen, zijn er twee methoden die je kunt gebruiken. Of je fokt je kleine vleesetende planten met behulp van zelfhelderde of gekochte zaden of je deelt een van je planten in twee of meer delen. We leggen de laatste uit van de twee methoden hier: in het voorjaar, als je de plant teniet doet, is dit ook de beste tijd voor een divisie. Als je de Venus -vliegval uit je pot zorgt, kunt je deze in verschillende delen uit elkaar plukken. Elke dochterfabriek moet echter voldoende wortels en bladeren hebben. Je kunt ze vervolgens in niejee potten plaatsen. Met de dochter van Venus vliegvallen, doe je hetzelfde als met de moederplant.

Is de Venus vliegval giftig?

U hoeft niet bang te zijn, omdat de spijsverteringssappen van de Venus -vliegval niet giftig zijn voor ons mensen noch voor je huisdieren, maar alleen voor insecten die in de flappen worden verstrikt. Om bijvoorbeeld echte brandwonden aan de vinger te voelen, moet je het wekenlang in je vissersflap houden. Natuurlijk doet niemand van ons dat.

cat-2

tips voor problemen met de Venus Fly Trap

Je Venus -vliegval traint geen vissersflappen? Toen vormde het waarschijnlijk te veel bloemen en daarom geen energie meer. U kunt het probleem gemakkelijk oplossen door de bloemen altijd op tijd af te snijden.

Het is ook niet nodig om je plant extra te voeren. Omdat het de eigenschap heeft om voedingsstoffen in zijn bladeren te besparen, kan het ze eenvoudigweg vrijgeven als er bijvoorbeeld niet genoeg insecten in de winter zijn. Bovendien kunnen de flappen niet zoals gewenst openen en sluiten, maar kunnen deze beweging in de loop van hun leven slechts ongeveer zeven keer doen. Om deze reden wordt het niet aanbevolen om de veneuze vliegval te voeden.

vind de rechter plant

U bent op zoek naar de juiste metgezel voor je Venus Fly Trap? Geen probleem! In onze huidige Range U vindt tal van suggesties om je huis te versieren.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.