Tulpen Pflege: Standort, Gießen, Überwintern und weitere nützliche Infos

Tulpzorg: locatie, casting, slaapstand en andere nuttige informatie

Iedereen kent de kleurrijke lentebloemen. Het maakt niet uit of buiten in het bloembed of als vaasjjeelen in het appartement, het is zeker dat de tulpen een frisse en lente -achtige sfeer in het gebied spuiten. U ontvangt nuttige informatie over de tulpenzorg in dit artikel.

Een klein verhaal van de tulpen

Het plantengenre van de tulpen ( tulipa ) vormt ongeveer 150 verschillende manieren en vindt oorspronkelijk hun natuurlijke thuisland in Iran, Afghanistan en Kazachstan. In de 13e eeje kwam de tulp naar Turkije en ontving de huidige naam: op dat moment was de Sultane de kleurrijke bloemen in hun tulband (= "Tulipaan"). Er is een prachtige bloemenjjeelen gemaakt. Op dat moment behoorden de tulpen tot de meest waardevolle planten en had alleen de rijke hogere klasse toegang tot hen. In het midden van de 16e eeje kwamen de tulpen uiteindelijk naar het westen en Midden -Europa. Vooral Nederland werd een centrum voor het fokken van planten, waaronder ook tulpenveredeling. Zelfs vandaag wordt meer dan de helft van de bloemenvelden in Nederland geplant met een breed scala aan tulpensoorten en hun hybriden.

de juiste tulpenzorg: locatie, bemest, vermenigvuldig enz. < Br>

Als je zorgt voor een optimale tulpenverzorging, dan groeien de kleurrijke klokvormige bloemen met hun lichtgroene bladeren tot 30 centimeter.

Tulplocatie: de veerbloem vindt het leuk Sunny

Omdat de tulpen zich nu in veel regio's bevinden, zijn ze ook aangepast aan verschillende klimaten, zoals matige maar ook koele winter. Om deze reden hoeven ze niet echt te worden beschermd tegen onze koude winter. Desalniettemin houden de tulpen leuk, daarom moet je de voorkeur geven aan een zonnige locatie in een bloembed. Maar je kunt het ook in gedeeltelijke schadje vasthouden, maar de plant zal hier niet zo groot worden. In je appartement hoeft je natuurlijk niet te doen zonder de bloeiende planten. Omdat zelfs in een vaas de tulpen een mooie tafelversieringen vormen.

tip: tulpen staan ​​graag bij andere uienplanten, zoals hyacinten of narcissen. U bent van harte welkom om ze samen in een bloembed te planten.

location-E1537084541-1

Hibernate je tulpen

Als je je tulpen in een bloembed in de tuin hebt, kunt je daar meestal zonder problemen overwinteren. De voorwaarde is dat ze diep genoeg in de aarde stoppen, zodat de vorst er niet bij komt. Als je veilig wilt gaan, kun je ze bedekken met fir -takken. Als alternatief is er ook de mogelijkheid om ze uit te graven en koel en droog op te slaan (alleen als alle bladeren zijn opgedroogd). Om dit te doen, snijd je de bladeren om en zorg ervoor dat ze niet lui beginnen.

Vind de rechter Tulip Earth

Voor goede tulpenzorg is het belangrijk dat je ook de juiste aarde voor je plant kiest. Een voedingsstofrijk en zandig substraat is hier geschikt, dat vochtige eigenschappen heeft. Vooral in de lentemaanden vinden de tulpen het leuk, dus zorg ervoor dat er een goede grondvergunning is (het water zou goed moeten kunnen aftappen). Daarentegen geven ze de voorkeur aan een nogal droog substraat in de zomermaanden. De optimale pH -waarde ligt in het bereik van 6,0 tot 7,0 (zwak zuur tot neutraal).

tulip: veer zorgt voor voldoende water

Als je je tulpen in het bloembed hebt geplant, hoeft je ze meestal niet water te geven. In het voorjaar beginnen ze te bloeien. Dit is meestal altijd erg regenachtig. Alleen als de aarde echt heel droog is, moet je de planten schenken. Als je echter voor je lentebloemen in een pan of een balkonbox zorgt, moet je ze vaker schenken dan in het bloembed.

Tip: Giet altijd rechtstreeks naar de zichtbare wortelschijf en vermijd wateroverlast, anders zal er een verkeerde handeling zijn.

giec39fen-e1537456-1 ;

Tulpen bevruchten: Grote bloemen hebben veel voedingsstoffen nodig

De reguliere bemesting omvat ook een echte tulpenzorg, zoals bij veel andere planten. Je kunt je een vuistregel in de tulpen herinneren: hoe groter de bloem van de plant, hoe hoger zijn voedingsstofconsumptie. De veeleisende lentebloemen zijn ook dankbaar voor extra meststoffen. In elk geval zijn organische meststoffen zoals hoornschuifsels geschikt voor de toevoeging van voedingsstoffen aan de tulpen. Je zou de plant in de herfst moeten bemesten en voor bloei in het voorjaar.

Cut

tulpen: een regelmatige snoei is nodig

Zodat je tulpen volgend jaar net zo indrukwekkend bloeien, moet een regelmatige snoeien plaatsvinden. Je kunt meteen gedroogde en verdorde bloemen verminderen, dus energie wordt niet onnodig verspild. Als alle bloemen worden teruggebracht, zijn er alleen de lange bladeren van de tulp. Zodra ze van geel beginnen te veranderen en een beetje afvallen, moet je ze ook afsnijden. Omdat dat een teken is dat de tulpen zijn bovengrondse plantenonderdelen al hebben afgestoten voor wintersteun en daarom blijft alleen de plant ui.

Repoted

tulpen: zonder problemen met het implementeren van de planten

Een goed moment om de tulpen te herstellen of te transplanteren is de vroege zomer. Omdat dit op dit moment minder stress betekent voor de bloem -uien. Met behulp van een kleine handleiding kunt je ongeveer 30 tot 35 centimeter onder de tulpen graven, zodat je de diepe wortels van de planten niet indien mogelijk beschadigt. Nadat je de aarde en mogelijk luie wortels hebt verwijderd, leg je de knol het beste in een droge, koele en donkere kelder. Een onmiddellijke planten wordt niet aanbevolen in de zomermaanden.

Tip: Plaats de uienmes in een doos die je vult met zand of veenmol en zorg ervoor dat de lucht in de kamer altijd goed circuleert.

Nadat de knollen de zomermaanden in de kelder hebben doorgebracht, kunnen ze in de herfst terug in verse aarde worden geplant. Op een afstand van 15 tot 20 centimeter moet je ze planten in humose, zandige, leemachtige grond. De diepte van het gat moet drie keer de hoogte van de bloem -uien zijn. Zoals je kunt zien, moet de juiste herpot in tulpenzorg vakkundig zijn, omdat dit de enige manier is om in zijn heldere kleuren te schijnen.

Tulpen nemen toe met behulp van uien van dochter

Als je alles goed doet in de tulpenzorg, kan je plant in de lente of in de zomer kleine dochter uien vormen die ideaal zijn voor de toename. In de herfst kunt je de kleine uienkuipen voorzichtig van de ui van de moeder verwijderen en deze opnieje op een bepaald punt van je keuze herplanten. Natuurlijk moeten dezelfde locatievoorwaarden daar ook heersen als bij de moederplant. Binnen de kortste keren heb je een hele tulpenfamilie die je bloembed kleurrijk siert.

verhoging: 760px;

Is de tulip giftig?

Zo mooi als de tulpen eruit zien, zijn helaas tot de giftige planten. Alle delen van de plant (stengels, uien, bloemen en bladeren) zijn oneetbaar en giftig. Bij mensen met een bijzonder gevoelige huid kan huidcontact al leiden tot jeuk en roodheid. Als delen van de plant overdreven worden geconsumeerd door baby's of honden of katten, kan dit snel leiden tot buikpijn of braken.

tips voor een correcte tulip blossom

Als je een mooie tulpenbloesem in je tuin of op je balkon wilt hebben, onderzoek dan je planten regelmatig op slakaanvallen. Deze eten vooral graag de tulpbladeren. Pasceptis als gevolg van overmatig water is ook een frequente zorgfout in de bloembollen. Het is dus beter om met de water te wachten dan je te veel irrigeert.

tulpen-frau-2

Vind je persoonlijke fabriek < /span>

Met deze tips kunt je daadwerkelijk niets verkeerd doen met de eenvoudige lentebloemen. Ongeacht of je buiten in de tuin voor ze zorgt of een snijbloemen in een vaas in je appartement hebt, misschien ontbreekt je nog steeds de juiste bloeiende of groenblijvende plant voor je tulpen. In ons assortiment U zult talloze suggesties vinden over hoe je je rijk in een Plant Kingdom Kan transformeren! < /P>


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.