Tillandsie: So hast Du lange Freude an deiner Luftpflanze

Tillandsie: Dus je geniet lange tijd van je luchtplant

Luchtplanten zijn echte kunstenaars. Je kleine draadachtige wortels dienen niet om voedingsstoffen en water te absorberen. Dit betekent dat de kleine planten alleen maar vastzitten. We leggen je uit hoe de Tillandsie water absorbeert en je kunt gemakkelijk lang bij deze fascinerende planten blijven!

het geslacht Tillandsia

Het geslacht Tillandsia omvat ongeveer 500 soorten. Ze zijn verkrijgbaar in intensieve groene tonen tot een glanzend grijs. Als je een beetje moeite doet om zorg, beloonde ze je met een prachtige filigraan bloesem die graag drie maanden blijft. De luchtplant die tot de ananasfamilie behoort, heeft kleine draadachtige wortels. Hiermee klampt ze zich vast aan haar oppervlak en is te vinden op dode boomonderdelen, telefoondraden, daken, muren of gewoon op de vloer. Een Tillandsie komt voor in tropische regenwouden, maar ook woestijngebieden.

Over zuigschalen, limoen- en spuitflessen

Een vuistregel zegt: hoe groener je Tillandsie, hoe minder zon en meer water het nodig heeft. Dus je hebt nu een luchtfabriek gekocht, eerste onderzoek wat voor soort het is. Dienovereenkomstig giet je ze. Omdat Tillandsia geen wortels heeft voor waterabsorptie, absorberen ze voedingsstoffen en water via kleine zuigschalen op hun bladeren. Een dergelijke zuigschaal werkt rjeweg als: als de plant water nodig heeft, open dan om water uit de lucht, de regen of toje te absorberen en filtert aldus ook de vereiste mineralen uit. Deze filigraan zuigschalen hebben echter de neiging om in ons kraanwater door de kalk te lijmen. U kunt regenwater, gedestilleerd water of lang gekookt water gebruiken om je Tillandsie water te geven. Zodat je planten geen koude schok lijden, moet je water kamertemperatuur hebben. Hier kunt je instructies krijgen om je luchtplant kort te gieten en knapperig:

Variant 1: nat met de spuitfles

  • Klik op een spuitfles en vul deze met regenwater, gedestilleerd water of gekookt water
  • Neem je luchtplant in je hand en spuit het van alle kanten zodat het mooi en nat wordt
  • Plaats je luchtplant om op een stuk papier te drogen
  • Als het helemaal droog is, kun je ze terug op hun gewone plek zetten

Variant 2: Dompel Tillandsie

onder
  • Aangezien luchtplanten niet van kalkhoudend water houden, is het het beste om een ​​container te vullen met regenwater, gedestilleerd water of gekookt water
  • Hier hangt het af van de grootte van je plant, omdat het minstens tot de helft in het schip moet passen
  • Nu heb je je Tillandsie 10 seconden in het water afgestemd
  • Doe ze vervolgens op een vel papier om te drogen
  • Als het helemaal droog is, kun je ze terug op hun gewone plek zetten

Ben je de komende drie weken op vakantie? Geen probleem! Zo'n tijdsperiode zonder water en voedingsstoffen is heel normaal voor een Tillandsie. Als je terugkomt, spuit je haar gewoon krachtig en verander je dan met haar zoals gewoonlijk. Om je luchtplant van voedingsstoffen te voorzien, geeft je eenmaal per maand bromelieve meststoffen in het spuitwater. Je hebt niet meer nodig! Dus als je graag reizen, is zo'n kleine luchtplant een ideale overlevingskunstenaar in je vier muren.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.