Strelitzia Verzorgingstips-Botanicly

Strelitzia Verzorgingstips

De strelitzia, ook wel onze extreme!

De strelitzia is een exotische kamerplant met grote bladen. Zijn roots liggen in Zuid-Afrika en wordt ook wel paradijsvogelbloem genoemd. De strelitzia is een echte zona-bieder, omdat hij groter is dan een winkelcentrum.

De strelitzia is razend populair in veel hippe interieurs met een botanisch tintje. Om je strelitzia de komende jaren in topconditie te hebben, hebben wij onze verzorgingstips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Hoe eet je een strelitzia?

De strelitzia is een sterke tropische plant die nu zo sterk is dat we extra verzorging nodig hebben. Na een intensieve opwarming bij ons in de kas dragen wij het stokje erover. Nu is de beurt aan jou. Ga jij jouw strelitzia net zoveel liefde en aandacht geven als wij? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze beste tips voor je verzameld. Lees je mee?

Een strelitzia water geven

De strelitzia bestaat voornamelijk uit water, niet toegestaan ​​vanwege de tropische stam redelijk wat waterlust. Laat hem op dat de grond altijd licht vochtig is en nooit uitdroogt. In de warme zomermaanden is er strelitzia over het algemeen zeewater dat nodig is in de winterperiode. Je kunt de strelitzia het beste twee keer per week water geven. Laat hem goed weten dat het plan niet met zijn wortels in het water staat. Geef daarom nooit zeewater dan de grond kan absorberen, kleine beetjes tegelijkertijd stof.

De strelitzia sproeien

Om je strelitzia in topconditie te houden kun je hem zo nu en dan sproeien, hoe vaker hoe beter. Vergeet de sproeien van de strelitzia ook niet de lage van de bladeren, ter voorkoming van gegedierte. Het sproeien van je strelitzia is trouwens niet noodzakelijk, het is dit heel aan jou.

De strelitzia en plantenvoeding

Om de strelitzia te versterken en gezond te houden, is het aan te raden om zo nu en dan kamerplanten te geven. Een beetje strelitzia, gekookt!

Tip: Bekijk voor het bemesten van de verpakking zodat je zeker weet dat jouw strelitzia de juiste dosering geeft. Het is niet aan te stralen om meer plantenvoeding te geven dan nodig is. Het is zo genoemd dat de strelitzia te veel voeding geeft, de grond een te hoge zuurgraad krijgt. Hierdoor kunnen de wortels minder goed water opnemen.

De beste stand voor ooit strelitzia

De strelitzia komt uit de tropen en wordt vanuit de zone bestreden. Maar pas op, zijn bladeren kunnen verbranden. Houdt hem daarom bij veel zones een klein beetje in de gaten. Zorg ervoor dat elke strelitzia minimaal 5 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats 'm ongeveer 2 meter voor een raam op het zuiden of direct voor een raam op het oosten of het westen. Als de strelitzia te donker is, is de kans groot dat hij stopt met het maken van nieuwe bladeren, en dat is natuurlijk zonde. Maak je daar geen zorgen over sinds de strelitzia nooit in de schaduwtijd.

Een strelitzia in de winter

De winter is de minst favoriete onder de strelitzia. Om je strelitzia door de winter heen te helpen kun je hem minder water geven dan in de zomer, hij wel voor dat de grond altijd licht vochtig is. Daarnast is de zorg van de zorg voor een goede vlucht. Zo voorkom je dat de plant veel vocht leest als de opwarming aanstaat. Het kan zijn dat de strelitzia wat bladeren leest in de laatste van bruine bladeren. Deze bruine bladeren kun je hij won vanaf kippen.

Bespotte Strelitzia

Grote jouw strelitzia uit zijn pot? Dan kun je hem bespotten. Doe dit bij voorkeur in de lente omdat beschadigde woorden dan snel kunnen produceren. De strelitzia is een beetje groot, het is dan ook aan te raden om hem elk jaar te potten. Maak je geen zorgen, er is een pot voor die ene strelitzia een upgrade van een pot die 20% groter is dan die van een grote pot.

Strelitzia blijft doorgroeien in huis

Weet je wel eens dat de strelitzia altijd nieuwe bladeren gemaakt gaat worden? Dit is te zien aan de jonge, iets licht bedekte bladen. De andere bladeren zullen kleuren en de klap volgen om op te hangen. Dit is een natuurlijk proces en hier wordt niets aan gedaan. Door de manier waarop het mes bedekt is, wordt het afgesneden.

Is de strelitzia giftig?

Oeps… de bladeren van de strelitzia kunnen bij naam licht giftig zijn. Gelegenheid om huisvesting en kinderen te ontmoeten.

De strelitzia en ziekten

Het is aan te raden om de strelitzia zo nu en dan op luis en andere geïntegreerde te controles te raden. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Check hier vooral onder en tussen het blad. Is het ooit gepland? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grotere kans dat je strelitzia nog te rood is!

Vertoont jouw strelitzia bruin blad?

Heeft jouw strelitzia laatste van bruine bladranden? Dit is normaal gesproken niet het geval. Om je strelitzia weer mooi te maken kun je de randen van het blad afknippen. Een lilijk mes? Ook deze kun je er gewonnen hebben vanaf knippen!

Heeft jouw strelitzia last van gele bladeren?

Heeft jouw strelitzia last van gele bladeren? Dan kan het zijn dat het project wordt uitgevoerd en dat de plant naar verwachting nodig heeft. Als de wieken zich aan de binnenrand van de Strelitzia bevinden, komt er meer licht binnen. Het is op te verliezen door de plant te een plek verder bij het raam vandaan te geven.

Een strelitzia wordt niet beschouwd als een plan dat altijd mooi perfect blijft. Zijn bladeren zijn kwetsbaar voordat ze schuren en beschadigen. Het zou een deel van de strelitzia moeten zijn, het is een feit dat het een personage is. Er is een robuuste en delicate rebelse gepland.

Strelitzia: een superheld die vliegt

De strelitzia is op alle markten te vinden. Of hij nu een sfeertje in huis moet halen of de lucht moet zuiveren, strelitzia is jouw groene vriend. Hij is van alle markten thuis en ook multitasken is voor deze topper geen groot probleem. Hij hangt de slingers open en filtert de lucht als nooit tevoren.

Vastgelopen Strelitzia

De strelitzia is een hele mobiele kandidaat om te stekken, daarom heb je namelijk zaden nodig. Het kan zijn omdat het ook mogelijk is om het in een week te bedekken. Het in bloei krijgen van je strelitzia is al een hele toer, kan je nagaan hoe moeilijk het stekken is.

Een strelitzia kopen

In ons assortiment zijn er steeds verdwijnende strelitzia's. We stierven dood in de puntjes. Dus we werken met biologische weefselmonitoring, dus we de nature de nature laat en we doen er alles aan om de ideale omstandigheden te creëren waarin onze kleine strelitzia's groot en sterk waren.

De meest populaire strelitzia-variëteiten

De strelitzia is mega populair, en dat is niet het geval. De bladen van de exotische cameraplanten maken van een klein interieur een echte urban jungle. De meest populaire soorten strelitzia zijn van Reginea en Nicolai. De strelitzia reginea staat bekend om zijn tropische paradox vogelbloesems. Daarnaast heeft deze soort strelitzia een groen grijze gloed over zijn bladeren. De strelitzia Nicolai heeft enorm grote bladen.

Shop jouw favoriete strelitzia van Plant Rebelz

Heb ooit een strelitzia haal dus een tropische blikvanger in huis gehaald. Houdt ons assortiment goed in de Gaten want we voegen regelmatig nieuwe en verrassende soorten toe. Was je nooit wakker als je ging winkelen? Nou, hier hebben we op dit moment ons complete strelitzia-assortiment!

Is er ooit een specificatie geweest over de verzorging van de strelitzia of kunnen er stylingadviezen gebruikt worden? Onze planetaire helden zijn nu vrij! Neem contact met ons op!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.