So wirken Pflanzen auf uns: 5 erstaunliche wissenschaftliche Erkenntnisse

Dit is hoe planten op ons handelen: 5 geweldige wetenschappelijke kennis

De habitat van de planten is een zeer waardevolle wereld voor ons. Ze beïnvloeden ons leven dag en nacht! We kunnen profiteren van hun positieve effect op elk gebied van het leven. Omdat het wetenschappelijk is bewezen dat planten verschillende positieve effecten hebben op ons en onze omgeving. En dat is precies waar dit artikel over gaat. Je kunt erachter komen hoe (kamer) planten op je werken en we tellen 5 geweldige wetenschappelijke kennis.

1. Planten reinigen de lucht in hun gebied

Veel planten hebben de positieve kwaliteit om de lucht in hun gebied schoon te maken. Dat betekent dat ze voor ons giftige stoffen kunnen filteren. Volgens de Centrum voor gezondheid verergert vaak bojematerialen, tapijtvloeren, lijm, levend textiel, kleuren of reinigingsmiddelen en insectensprays. Sigarettenrook en schimmelsporen kunnen ook de lucht en je belasten. Hierdoor kunt je zich moe, slap en ongericht voelen. Wat op zijn beurt leidt tot lagere werkergie. Als er ook irritante chemicaliën in de lucht zijn en je kunt de neiging hebben om allergieën te hebben, kunt je in het ergste geval problemen krijgen zoals uitslag, hoest of irritatie in de neus. Nog een reden om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit van de kamer erg goed is in je eigen vier muren. En dat is precies waar de planten je ten goede zullen komen, omdat ze het zuurstofgehalte in de lucht kunnen vergroten.

Hoe absorberen planten de verontreinigende stoffen?

Zoals reeds vermeld, zijn er twee opties voor hoe planten de verontreinigende stoffen in hun gebied kunnen filteren. De eerste optie is via de openingsopeningen aan de onderkant van het blad (huidmondjes). Daar kunt je koolstofdioxide, fijne stof en verontreinigende stoffen absorberen. Dus ze worden uit de lucht gefilterd en kunnen je niet langer schaden.

De tweede manier is over de wortels. Dit pad van verontreinigende mijnboje is veel effectiever. De kleine fijne haarwortels van de planten splitsten de verontreinigende stoffen in de directe omgeving. Eindproducten zijn bojestenen zoals glucose (suiker) of verschillende aminozuren die de plant zelf als voedingsstoffen kan gebruiken. Bovendien kunnen de micro -organismen die in het substraat leven in symbiose met je huisplant vervuilen. Dus om dit vervuilende reductiesysteem voor jezelf te gebruiken!

2. Planten versterken je gezondheid.

Iedereen weet dat planten een positieve invloed hebben op ons immuunsysteem. Een wandeling op de frisse lucht tussen bomen en struiken kan echte wonderen veroorzaken. De planten verzenden bepaalde stoffen die nuttig zijn voor ons en onze gezondheid. Huisplanten in je appartement zorgen er ook voor dat je lichaam veel beter is. Vanwege een hogere luchtvochtigheid komen droge hoest of een droge neus bijvoorbeeld veel minder vaak voor. Bepaalde planten hebben zelfs genezende effecten, zoals de aloë vera Plant die je ook van ons kunt kopen in de winkel

3. Planten bevorderen je concentratie

Als de luchtkwaliteit op je werkplek goed is, bevordert deze natuurlijk je concentratie, omdat je zich minder moe en slap voelt. Om deze reden is het vooral belangrijk om een ​​groene werkomgeving te creëren. Noorse onderzoekers hebben in twee studies ontdekt dat veel groen op het werk goed is voor je eigen gezondheid en ook productiviteit en concentratie bevordert. Het effect wordt eenvoudig uitgelegd: de korte wijk naar het kantoor Lances brengt je kort naar andere gedachten en herstelt vervolgens de concentratie. Bovendien zorgen de planten op je werkplek voor een verhoogd zuurstofgehalte in de lucht vanwege hun fotosynthese. De frisse lucht, die je vervolgens inhaleert, biedt je hersencellen beter en versterkt onmiddellijk je dichtheid. Dit kan nuttig zijn in onze huidige prestatiemaatschappij.

ALTIFICIFY LANCES

Stress weg - Productiviteit hier

De groene planten die je op je werkplek hebt, hebben een kalmerend effect op je. U kunt je dus helpen op te geven in stressvolle situaties. De verse zuurstof in de lucht helpt je om in dergelijke situaties duidelijk hoofd te houden. Zelfs als de kleur groen biedt, betekent dit niet dat je op de werkplek in slaap valt. Integendeel, omdat de planten je altijd helpen je prestaties en concentratie constant te houden, zodat je geen diepe krijgt.

4. Planten zorgen voor je tevredenheid

Bepaalde (kamer) planten bevorderen de eigen tevredenheid en het welzijn. U kunt dus een positief effect hebben op je persoonlijkheid. De positieve energieën die je bij je thuis uitstraalt, maken je gelukkiger. Dit is vooral belangrijk in onze samenleving, die in toenemende mate wordt gevormd door psychische aandoeningen zoals depressie. Laten we dus de natuur de mogelijkheid geven om tevredenheid te brengen en terug te kalmeren in ons leven.

Je kunt dat in de natuur alleen voelen als je omringd bent door bomen, grassen en bloemen. De meeste mensen voelen zich hier comfortabeler dan tussen grijze gevels van huizen en bewolkte kamers. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen door Cardiff University dat planten de tevredenheid vergroten. U kunt het eenvoudig uitproberen door eenvoudig een Palm of wil ook een andere kamerplanten naast je bureau of in de woonkamer plaatsen. Je zult snel merken dat de sfeer veel comfortabeler is en je er meer tevreden uitziet.

5. Planten versterken je creativiteit

Omdat je misschien ook een van degenen bent die vele uren gedurende de dag aan het werk zijn, is het natuurlijk des te mooier als je deze plek versiert met je eigen individuele noot. Omdat een aangename werkomgeving niet alleen concentratie en tevredenheid bevordert, maar ook je creativiteit versterkt en leidt tot niejee ideeën die misschien nog niet eerder in me opkomen. Misschien heb je al gemerkt dat je vaak bent geblokkeerd in je denkreblow en de creatieve ideeën. De eerste stap hier is: om de werkplek of het appartement op zo'n manier te ontwerpen dat je in vrede bent met je eigen creativiteit. Kamerplanten helpen je het raamwerk voor dit proces te maken.

Bovendien, studies die niet alleen de kleur groen zorgen, niet alleen voor ontspanning, maar ook creativiteit. Het is niet zonder reden dat bedrijven meer en meer groen zijn in hun gebojeen. Waarom dan niet terugvallen op de natuurlijke green en Evergreen -kamerplanten naar zijn werkplek en zijn appartement krijgen.

air purifying fants

gebruik de positieve effecten van planten

Het is aan je om dit te implementeren en een niejee welwillende sfeer in je omgeving op te roepen. Natuurlijk staan ​​we aan je zijde van advies en actie! Met onze persoonlijke plantenadviseur kunt je gemakkelijk ontdekken welke kamerplanten een individuele notitie naar je appartement brengen. Zeker, je voelt snel een positieve verandering zodra je je stedelijke jungle begint. Je bezoekers en je zult ook betoverd zijn door het uiterlijk en zullen binnenkort de positieve effecten voelen. Nu hier Vind je niejee groene vrienden!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.