So oft solltest Du Deine Aloe Vera gießen

Hoe vaak moet je je aloë vera water geven?

Je aloë vera plant is een van je grote schatten in huis? je dikke puntige bladeren glanzen in een sappig donkergroen? dan is je plant waarschijnlijk in orde. Om dat zo te houden, moet ze ook de juiste zorg van jou krijgen. Daar hoort natuurlijk ook het gieten bij. Hoe vaak en wanneer je je aloë vera precies water moet geven, willen we in ons artikel met je verduidelijken.

Wanneer moet je je aloë vera water geven?

Als je een hobbybotanicus bent en ook verschillende planten in je tuin hebt, dan ken je misschien de regel dat je beter niet overdag water kunt geven, maar 's morgens of' s avonds.

Je kunt deze eenvoudige regel ook toepassen op je aloë vera plant. Het is het beste als je ze 's ochtends water geeft. Zo heeft de plant de hele dag voldoende water en droogt hij niet uit.

Tip: In de winter hoef je de aloë vera nauwelijks water te geven, omdat hier door het gebrek aan zonlicht weinig water verdampt.

aloe vera gießen

Laat de pot alsjeblieft niet te waterlopen!

Met zijn dikke bladeren behoort de Aloe veraNet als cactussen tot de vetplanten. Deze kunnen het water langer binnen houden en overleven, in tegenstelling tot andere planten, lange periodes van droogte. Om deze reden tolereert aloë vera geen wateroverlast in zijn schotel. Vermijd dus dat het water in de pot stilstaat tijdens het water geven.

Tip: Voor je plant kun je het beste een mengsel van aarde en zand gebruiken. Zo kan het overtollige water altijd gemakkelijk weglopen.

pflegeleichte zimmerpflanzen

Gelieve altijd van onderaf water te geven!

Het is belangrijk dat je het water altijd direct op de grond giet en niet op de bladeren. Aloë vera planten voelen helemaal geen water op hun puntige bladeren. Ze hebben het liever droog. Als je haar ongeveer twee keer per week een beetje water geeft, dan is ze helemaal tevreden en groeit ze uitstekend in haar pot bij jou thuis.

Speciaal geval: Jonge planten hebben meer water nodig!

In tegenstelling tot de moederplanten hebben kleine jonge plantjes meer water nodig omdat ze nog in een flinke groeifase zitten. Omdat ze met hun kleine blaadjes niet genoeg water kunnen opslaan, moet je ze wat vaker water geven. Ook is het belangrijk dat je ze niet meteen in direct zonlicht zet. Ze hebben tijd nodig om te acclimatiseren aan zonlicht en worden er dan beter in.

aloe vera gießenweitere tipps und tricks für die aloe vera pflege


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.