So findest Du den richtigen Orchideen Standort

Dus je vindt de juiste orchidee -locatie

Thuis, de juiste locatie: Orchid

Je bent een van de gelukkigen die een orchidee bezit thuis? Dan betekent het ook om de rechter orchidee -locatie te vinden. Omdat de ruimte waar je plant zich in je appartement bevindt de voorwaarde is voor een gezonde groei. Dit is de enige manier om haar energie volledig te ontwikkelen en je huis te laten schijnen met haar prachtige bloemen.

Waarom is de locatie belangrijk?

In planten kan de locatie variëren van schadjerijk tot gedeeltelijk gearceerd tot zonnig. Afhankelijk van welk type plant het is, plaatst het verschillende omstandigheden op de locatie. Sommigen hebben meer zonlicht nodig om fotosynthese te doen, andere minder.

Als je orchidee op een locatie is die niet geschikt is voor u, kan dit snel voor je betekenen. Daarom doe je het en jij een plezier als je de juiste plek voor je plant vindt.

Eigenschappen van de orchidee -locatie

Je orchidee -locatie moet een aantal eigenschappen hebben. Om optimaal te kunnen groeien, hebben alle orchideeën zonlicht nodig, dus groeien ze ook op bomen in de natuur om dichter bij het licht te zijn. Dus het kan zonder problemen op een vensterbank staan.

Tip 1: Een lichte locatie bij een raam naar het westen of oosten is zeer geschikt voor je orchidee. Ze krijgt daar genoeg licht, maar is niet in direct zonlicht.

Ook voor de temperatuur en de luchtvochtigheid stelt de orchidee bepaalde eisen. Omdat haar huis in tropische gebieden is, vindt ze het erg warm.

Tip 2: In het algemeen verdragen de meeste orchideeën ook de temperaturen van 25-30 ° C. Op deze manier kan de orchidee ook zijn bloemen optimaal ontwikkelen. In de winter kunnen de temperaturen ook een beetje koeler zijn.

De temperatuur mag niet onder de 18 graden Celsius dalen. Een luchtvochtigheid van ten minste 50 % is ideaal voor de orchidee.

Aandacht: Als je de verwarming in de winter laadt, zal dit de vochtigheid laten vallen. Daarom is het het beste om altijd een kom vol water op de verwarming te doen om het vocht in de kamer te vergroten.

2 orchideeën in plant cowls

Afbeelding: orchiden

Je orchidee in de badkamer

In je natte badkamer voelt je orchidee thuis omdat het binnenklimaat lijkt op de hoge luchtvochtigheid van het tropische thuisland. Zelfs als ze bijvoorbeeld aan een tak is gebonden en je hem aan de deken hangt, maakt het haar niet uit. Desondanks moet je hier ook het reguliere duikbad niet verwaarlozen. Dompel jezelf een keer per week in water of de wortels en vul het overtollige water.

Tip 3: Als je je orchidee op een koelere plek plaatst tijdens de rustperiode, dan komen je bloemen terug in des te sneller en sterker.

Je orchidee in de slaapkamer

Als locatie van de orchidee kan je slaapkamer je ook van de badkamer van dienst zijn. De planten voelen hier ook zeer comfortabel aan. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het de vochtigheid in de kamer verhoogt, wat leidt tot een verbeterd binnenklimaat. Ze spuiten ook een goede stemmingssfeer met hun elegante bloemen.

Aandacht: Als je een van de pollenallergiepatiënten bent, moet je natuurlijk doen zonder bloeiende en groene kamerplanten in je slaapkamer.

In ons artikel " planten voor de slaapkamer " We zullen je andere groene schoonheden laten zien die geschikt zijn voor deze kamer.

 Orchid staat op een nachtkastje naast het bed

Afbeelding: slaapkamerplant /a>

De juiste zorg voor orchideeën

Je weet nu waar de juiste locatie voor je orchideeënplant is, maar als je andere vragen hebt over orchideeën, lees dan onze verdere artikelen over deze plant door! Hier zul je meer tips en trucs ontdekken wat je moet overwegen bij het behouden van deze speciale plant. Als je andere en geschikte kamerplanten bij je thuis wilt hebben, kijk dan graag naar van onze pagina . We hebben hier nog steeds veel te bieden!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.