Senecio Aquarine (Mount Everest): Tipps zur richtigen Pflege-Botanicly

Senecio Aquarine (Mount Everest): tips voor een goede verzorging

Het verhaal van de Senecio Aquarine (Mount Everest)

Senecio Aquarine (Mount Everest) Pflege

De eenvoudige en gemakkelijk te verzorgen kamerplant heet Senecio Aquarine naar zijn botanische naam. Vaak heeft het ook de bijnaam Mount Everest. Dit beschrijft nogmaals hun soort nauwkeuriger.

Naast deze exotische naam Senecio wordt de plant in Duitstalige landen ook wel kruiskruid of kruiskruid Senecio genoemd. Senecio Aquarine behoort tot het geslacht ambrosia, dat meer dan 1400 soorten heeft.

De expressieve kamerplant kenmerkt zich ook door de gemakkelijke verzorging. Toch kun je hier nog steeds iets fout doen. Om dit te voorkomen, geven we je enkele tips voor een goede verzorging als het gaat om water geven, verpotten, bemesten of zelfs vermeerderen met.

Het uiterlijk van de Senecio Aquarine

De kamerplant vestigt de aandacht van de kijker op zijn prominente cilindrische bladeren. Deze groeien rechtopstaand en struikachtig en zijn bedekt met een grijsblauwe waslaag. Hierdoor lijkt het alsof hij begint te gloeien, zoals de prachtige berg waaraan hij zijn naam dankt.

In de lentemaanden april en mei groeien de bloemen, die in een lichtgele tint verschijnen, tussen de grijsblauwe bladeren. Dit maakt de Senecio Aquarine nog meer een eyecatcher in huis.

De juiste Senecio Aquarine verzorging: plaatsen, knippen, bemesten etc.

Ook al is de Senecio Aquarine een zeer gemakkelijk te verzorgen kamerplant, je moet hem altijd in de gaten houden. Want ook bij relatief makkelijk te verzorgen planten kun je nog iets fout doen. Zodat dit niet gebeurt, maar dat je ze van top tot teen goed verzorgt, geven we je hier een paar tips.

De juiste Senecio Aquarine locatie

De Senecio Aquarine houdt het erg warm. Een raam op het zuidoosten of zuidwesten is ideaal voor hen. Daar kan ze in de ochtend- en middaguren van de zon genieten.

Omdat ze in de brandende zon heel goed kan staan, heeft ze ook geen last van hoge temperaturen. Zelfs bij 40°C behoudt ze haar bladeren. En tussen 5 en 30°C bloeit hij in de lentemaanden in zijn lichtgele bloemkleur.

Minder is meer: ​​Senecio Aquarine water geven

Senecio Aquarine (Mount Everest) Pflege

Het mooie van deze elegante kamerplant is dat ze ook tijdelijke periodes van droogte verdraagt ​​en ook geschikt is voor mensen met minder groene vingers. Je kunt ook op vakantie gaan zonder bang te zijn dat je plant uitdroogt.

Omdat het tot de waterbergende planten (vetplanten) behoort, heeft het niet veel water nodig. Elke één tot twee weken is hier voldoende. Als de zomermaanden bijzonder warm zijn, geeft ze de voorkeur aan wekelijks water geven.

Tip: Laat de bovenste laag aarde altijd goed drogen voordat je de volgende watertoevoer geeft. Wateroverlast moet je in ieder geval vermijden, omdat dit leidt tot wortelrot.

Bemest de Senecio Aquarine

U dient uw kamerplant alleen te voorzien van cactusmest. In de maanden maart tot en met september is een maandelijkse aanvoer van mest voldoende. Hierdoor blijft hij sterk en gedijt hij goed in huis, naast andere bloeiende en groene planten of alleen als eyecatcher op de vensterbank.

De juiste Senecio Aquarine grond

De planten van het geslacht Senecio prefereren een pH tussen 5,8 en 6,5. Het is dus het beste om bij het kopen altijd op de verpakking te kijken welke pH-waarde (zuurgraad) wordt aangegeven. Een losse tot middelgrove potgrond is meestal voldoende verrijkt met de nodige voedingsstoffen.

Als je de grond zelf wilt maken kun je het beste een humusrijke ondergrond gebruiken, die je vermengt met een beetje aarde en perliet (kleine vulkanische gesteenten).Dit maakt de Senecio Aquarine resistent tegen ongedierte, wij raden aan je hebt hier problemen Bekijk ons ​​artikel over Identificatie van plantenplagen.

Verpot de Senecio Aquarine

Omdat de plant tot het geslacht Senecio behoort, kunt u hem het beste in brede, platte bloempotten planten. Ook halfhoge potten of hanging baskets zijn hiervoor geschikt. Wil je de Senecio Aquarine verpotten naar een grotere pot, doe dit dan bij voorkeur in het voorjaar.

Het is voldoende als je er om de twee tot drie jaar voor zorgt, aangezien dit type plant geen grote wortels ontwikkelt en daarom ook niet zoveel ruimte nodig heeft.

Als de oude bloempot goed geworteld is, trek je de plant voorzichtig uit de pot en schud je de aarde voorzichtig uit de plantbol. Nu kun je ze in een nieuwe pot met verse aarde planten. Indien mogelijk moet een marge van ongeveer vier centimeter worden overgelaten.

Tip: Houd de Senecio Aquarine altijd vast aan de onderkant van de bal. Zo beschadig je de gevoelige waslaag op de bladeren niet.

Verhoog de Senecio Aquarine

U kunt twee verschillende methoden voor vermeerdering gebruiken, afhankelijk van hoe groot uw plant is. Je kunt altijd de stekkenmethode gebruiken als je een te lange scheut afsnijdt.

Laat de interface altijd een dag of twee goed drogen. Dan kunt u ze in een geschikte container planten. Na enkele weken zijn de eerste wortels gevormd en kan de Senecio Aquarine in al zijn glorie verschijnen.

Tip: Als je vijf tot tien stekken per bloempot plant, krijg je een mooie bossige plant.

Je kunt in het voorjaar ook grotere planten delen. Snijd de kluit eenvoudig in twee of drie stukken en plant ze vervolgens in nieuwe bloempotten. Omdat deze stukjes plant al wortels hebben, kunnen ze direct prachtig gedijen in de verse grond.

Is Senecio Aquarine (ragweed) giftig?

De Senecio Aquarine is een van de giftige wilde planten en kamerplanten. Alle soorten van het geslacht Senecio zijn giftig. Zorg er dus voor dat honden of katten, maar ook kinderen, niet in de buurt van de plant komen en deze opeten. In het ergste geval kunnen de stoffen die erin zitten leverbeschadigend en kankerverwekkend zijn. Omdat de vergiftigingsverschijnselen vaak pas na weken optreden, hoeft niet altijd de conclusie te worden getrokken dat de eigen kamerplant de trigger is.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.