Rosen Pflege: Standort, Gießen, Überwintern und weitere nützliche Infos

Rosing Care: Locatie, Casting, Hibernate en andere nuttige informatie

De roos werd al beschojed als een bloem vol magie en magie die schilders en dichters fascineerde. In de tussentijd is ze te vinden in bijna elke tuinen en ook als vaasdecoraties in het appartement, zorgt ze voor een bloemen en vaak geurige sfeer. We geven je nuttige informatie over wat echte rozenzorg omvat.

Een klein verhaal van de rozen

De So -Called "Queen of Flowers" werd gebruikt in Chinese tuinen die ongeveer 5000 jaar geleden kunstmatig werden gemaakt. Zelfs toen was het symbolisch. De bloem van liefde en schoonheid heeft zijn symboliek in de loop van de tijd nooit verloren. Niet alleen in China, maar ook in het Romeinse rijk, werd de roos gezien als een zeer waardevolle luxe goederen waarmee alleen de rijke burgers zichzelf konden versieren. Alleen in de 16./17. Century, de roze werd gebruikt in de Europese cultuur en is nu een integraal onderdeel van bloemenveredeling.

kleurrijk kleurenspel

Het geslacht van de rozen ( roze ) omvat ongeveer 150 tot 250 verschillende soorten. In de tussentijd maken tuiniers onderscheid tussen wilde rozen en culturele rozen. Het fokken van de rozen is nu zo volwassen geweest dat de bloemblaadjes daadwerkelijk alle kleuren kunnen overnemen. Hier hebben we de vijf belangrijkste kleuren samengevat met hun betekenis voor u:

  • witte rozen: respect, nieje begin, zuiverheid, loyaliteit, onschuld
  • gele rozen: jaloezie, ontroje, rijkdom, kracht
  • rode rozen: (lange -lasting) liefde, passie, romantiek
  • oranje rozen: gezondheid, vervulling, geluk
  • roze rozen: liefde, schoonheid, vrojeelijkheid

de rechter rozen: locatie, bemest, gerepoteerd enz.

De "Queen of Flowers" kan in sommige dingen een beetje gevoeliger zijn dan andere planten. Dit mag je echter niet beletten de bloem te planten die in je kleuren thuis varieerde. Daarom hebben we in ons artikel samengevat wat in Roses Care moet worden overwogen.

Rosen Locatie: Sun Widderer

rosencare

De locatie voor je fabriek is de voorwaarde voor de juiste rozenzorg. Omdat je zo goed kunt water geven, bemesten of snijden, als de roos niet tevreden is met je locatie, helpt de beste zorg niet. Alle rozen hebben gemeen dat ze van zonnestralen houden. Je zou minstens vijf tot zes uur per dag moeten genieten van de zon. Als je een bloembed hebt aan de zonnige kant van je appartement of je huis, dan is deze plek ideaal voor de rozen.

Tip: Plant niet te dicht bij de huiswand, omdat het geboje de stralen van de zon sterk weerspiegelt en zo de bladeren en bloemen verbrandt/verwelpt vanwege de hete lucht. In addition, traffic jams on very close housing walls can be infested with spinning mites < / a> lead.

Hibernate correct

groeit je roos in het bloembed. Dan moet je rond de stationbasistuin liggen of composteren op een hoogte van 15 tot 25 centimeter. Dit beschermt de gesneden scheuten tegen elke vorst en uitdrogen. Als je plant zich echter in de emmer bevindt, helpt windbeveiligingsmatten gemaakt van kokosnoot, jute -infiliate of riet je voor de kou. U moet er ook voor zorgen dat de bloempot zich op een piepschuim plaat of een plantenscooter bevindt om direct contact met de grond te voorkomen.

Rose Earth: Goede permeabiliteit en ventilatie

class = <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <00"> <00 "> <99898402". /h3>

Om je rozen optimaal oppervlak te bieden om te groeien, moet je een klei, humus en zandbevattend substraat gebruiken. Het voordeel hiervan: voedingsstoffen en water worden zeer goed gehouden en er is gelijktijdige permeabiliteit en ventilatie.

giet rozen: vocht liefhebbende bloemen

In het geval van rozenzorg is het belangrijk dat je de (doornige) planten adequaat levert van water. Niet alleen op zeer hete zomerdagen, maar ook op herfstdagen moet je oppassen dat je niet opdrogen. Zon en de wind depent de grond het vocht dat de rozen nodig hebben. Met de vingertest kunt je controleren of de aarde vochtig genoeg of al erg droog is. Afhankelijk van de tijd moet je water geven of nog een paar dagen wachten.

tip: De beste manier om een ​​bevestiging te gebruiken bij het water geven met een water gevend zodat het water altijd gelijkmatig wordt verdeeld.

Het juiste moment om water te geven is belangrijk voor rozen. Het is altijd raadzaam om de rozen vroeg in de ochtend of 's avonds water te voorzien, omdat er gedurende de dag teveel verdamping is. Giet de planten altijd van beneden indien mogelijk, zodat bladeren en bloemen niet zoveel water krijgen.

Belangrijk: Als je de rozen in plantenkoppels hebt, moet dit meer door jou worden gegoten. Het vingermonster is hier ook van toepassing: als de vloer oppervlakkig is gedroogd, moet je de rozen water geven.

Roses bemesten goed

Roses Care

De rozen verbruiken veel voedingsstoffen en moeten daarom regelmatig worden geleverd met kunstmest zodat ze hun prachtige bloemen kunnen trainen. De meststof zorgt ook voor een betere veerkracht om schedels en ziekten te planten. U moet de extra voedingsstoffen in het voorjaar aanbrengen. Als je in mei/juni een tweede bemesting uitvoert met meststoffen met lange termijn, wordt de roos optimaal geleverd.

tip: distribueer een kleine compost (organische meststof) rond de plant.

Vanaf de herfst moet je niet langer bemesten, anders kunnen de mogelijk groeiende scheuten bevriezen bij vorst. Voor een beter overzicht kunt je een persoonlijk kunstmestplan maken om onderaanbod of over -fertilisatie te voorkomen.

Cut

rozen: verjonging voor je plant

zoals water geven en bemesten ook de snoeien van optimale rozenzorg maakt er deel van uit. Speciale rozenschaar vereenvoudigen het proces en dragen bij aan het verjongen van de plant. Als je in het voorjaar bevroren of zieke scheuten ontdekt, snijd ze dan terug naar gezond hout, zodat de rozenplant niet verder wordt beschadigd. Met de juiste techniek help je haar om gezond te worden, omdat de gesneden scheuten leiden tot meer licht en lucht. Aangezien er zoveel verschillende soorten rozen zijn (bed-, nobele, struik- of klimrozen), zijn er ook verschillende technieken bij het afsnijden. Desalniettemin kun je je een vuistregel herinneren: snijd altijd de drive over een oog (ongeveer vijf millimeter) die naar buiten groeit. Afhankelijk van de temperatuur duurt het ongeveer vier tot zes weken voordat er niejee bloemblaadjes uit het oog worden gevormd.

Repoted Roses: alleen als ze in emmers groeien

Zoals altijd omvat

de rozenverzorging ook het herscheppen van de plant. Kortom, rozen die in bloempotten groeien, kunnen in elk seizoen worden gerepot. Desalniettemin is het beter voor de plant als je het in de herfst of lente teniet doet (vóór de eerste shoot). Hoe vaak je de roos teniet doet, hangt altijd af van hoe snel deze groeit. In de regel zou je echter om de twee tot drie jaar een niejee bloemenpot moeten krijgen, omdat de oude te klein is geworden en de plant nieje substraat nodig heeft. De niejee pot moet dezelfde wijd en rond zijn bovenaan en hieronder. Als je eindelijk de rozen opnieje hebt afgezet, giet het dan genoeg met water.

Roses: Het is zo gemakkelijk

Zorg voor je plant en overweeg onze tips voor de juiste rozenzorg, dan kunt je gezonde scheuten gebruiken om de plant te vergroten. De stekken die je nodig hebt, moeten ongeveer potlood lang zijn. Tussen juli en augustus kun je het de moederplant zorgvuldig afsnijden met behulp van een rozenschuif. Als je snijlen een bloem op de Spitz heeft, snijd het dan over een goed getraind vel. Het is ook belangrijk dat je alle bladeren naar boven verwijdert. Voordat je het snijden plant, moet je het natuurlijk in een waterglas laten trainen.

Zijn rozen giftig?

Alle soorten wilde en kweekrozen die tot het geslacht roze behoren, zijn niet giftig en soms zelfs geschikt voor consumptie. Er zijn echter vaak planten (pioen, christelijke of sneejelelies) die ten onrechte Rose worden genoemd en tot een ander geslacht behoren. Deze hebben roosachtige bloemen en kunnen daarom gemakkelijk worden verward met het spel en culturele rozen. Er is een risico dat ze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren.

Roses Care

tips voor een correcte rose blossom

Nu weet je veel over de Roses -zorg en eigenlijk kun je niets verkeerd doen. Met de juiste zorg tonen je favorieten zich van hun kleurrijke kant in de zomermaanden. Om de rozenbloesem naar voren te brengen en de groei te bevorderen, moet je regelmatig de verdorde en gedroogde plantonderdelen verminderen. Bovendien is de juiste locatie, bemesting en bewatering cruciaal voor de gezondheid van je rozen en beschermt ze tegen paddestoelenplaag (roze roest, meeldaje of sterren roet).

Vind je persoonlijke (kamer) fabriek

Nu moet het gewoon worden gevonden om de juiste plantenliefhebbers voor je rozen te vinden. Zoals altijd kunt je suggesties vinden in onze huidige bereik Op onze site. We kijken uit naar je bezoek!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.