Radieschen pflanzen: Wann, Wie, Wo – So wirst Du zum Experten-Botanicly

Radijs planten: wanneer, hoe, waar - dus je wordt een expert

radijs bevat niet alleen veel mineralen en vitamines, maar ook verschillende mosterdoliën. Deze zorgen voor een kruidige en scherpe smaak, stimuleren het metabolisme en werken antibacterieel. Sommige variëteiten zijn vrij scherp, andere zijn enigszins mild. Met slechts een paar stappen kunt je ook je eigen radijs oogsten en uzelf officieel beschrijven als experts.

Het verhaal van de radijs < /span>

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waar de radijs echt vandaan kwam. Aan de ene kant kunnen ze afkomstig zijn uit Oost -Azië, omdat ze sinds de oudheid als sierplanten in China en Japan zijn gegroeid. Ze kunnen echter ook afkomstig zijn van het wilde kruid verdeeld in het mediterrane gebied raphanus landra of zijn een fokkerij als gevolg van de radijs. De radijsinstallatie in Midden -Europa was alleen bekend sinds de 14e eeje.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten, sommige zijn beter geschikt voor bepaalde seizoenen. De variëteiten zijn bijvoorbeeld geschikt voor lenteteelt: Saxa, Neckarperle of Cyros. Voor zomerteelt: Ready, Sora of Rax.

daiga-699145-45-45-45-45-45-45-45-45-45-553962962962960

Wanneer kun je radijs maken?

U kunt je radijs buitenshuis zaaien van april tot september. Als je er echter de voorkeur aan wilt geven, kunt je ze al in je appartement in je appartement geven.

de juiste locatie voor de radijplant

Als je de radijsfabriek kiest, speelt de juiste locatie een belangrijke rol. Radijs planten vinden het leuk zonnig tot gedeeltelijk gearceerd. 3-4 uur zon per dag zou optimaal zijn. Regen en wind doen niet uit voor de radijsplanten, zodat ze ook op een onbeschermde locatie kunnen groeien.

lance-grandahl-1058978-un-2

Dit is hoe je slaagt in het cultiveren van je radijs

Om radijs te kunnen planten, hoeft je er niet noodzakelijkerwijs de voorkeur aan te hebben. Ze groeien ongelooflijk snel. Natuurlijk kunt je nog steeds de voorkeur geven aan je radijs op de vensterbank.

Stap 1: Bereid je groeiende kom voor door ze te vullen met fokken. U kunt groeien in elke ijzerhandel of tuincentrum. Het is minder voedingsstof dan normale grond. Als de zaailingen in het begin veel voedingsstoffen krijgen, trainen ze geen sterke wortels. Een hoge zoutconcentratie in de aarde kan ook de kieming van de zaailingen remmen.

Stap 2: zaaide je radijszaad ongeveer 1 cm diep in de aarde vanaf halfmarch. Een afstand van 4-5 cm tussen de planten zou hier optimaal zijn.

Stap 3: bevochtig de aarde nu met een beetje water. Een spuitfles is hier het meest geschikt, omdat alles gelijkmatig wordt bevochtigd.

Stap 4: Na ongeveer 1 week kun je de eerste zaadlobs al zien

Caroline-twood-225496-unsplash-2

urban-gardening: radijs op het balkon

Plant radijs op het balkon is bijzonder eenvoudig. In een doos van 100x20cm kunt je 40 radijs planten. Vanuit temperaturen van ongeveer 10 ° C kunt je je radijs rechtstreeks op het balkon planten. Gebruik hiervoor groentebodem, je kunt dit krijgen in elke ijzerhandel of tuincentrum. We kunnen enkele tuincentra aanbevelen in en rond Berlijn.

De optimale zorg na de radijsinstallatie >

radijs -planten

Je radijs mogen nooit volledig uitdrogen, dus houd ze vochtig. Ze verdragen echter geen wateroverlast, dus zorg ervoor dat het irrigatiewater altijd op kan raken.

bemest: beter een beetje minder

Radijs zijn zo aangedreven zwakke consumenten, wat betekent dat ze najeelijks nodig hebben of geen extra meststof. Meestal is er voldoende meststof in de vorige groente -aarde. De radijsfabrieken mogen echter niet verse stabiel behouden omdat het de plaagplaag bevordert. Als de stikstoftoevoer van de planten te hoog is, worden de knollen zwart. Dus het is beter om te weinig te bevruchten dan te veel.

Met deze 3 doe-het-zelfrecepten kunt je gemakkelijk zelf kunstmest maken, probeer het zelf, probeer het zelf Maar gewoon van .

de oogst van je radijs

U kunt je radijsden tussen mei en oktober oogsten, afhankelijk van wanneer je ze hebt gezaaid. De afgewerkte radijs moeten niet te groot worden. Laat vervolgens de smaak binnen en annuleerde lichtvaardig. De vrucht moet een diameter van 4-5 cm hebben, die na ongeveer 4-6 weken wordt bereikt.

tip: Als je je radijs om de 4 weken eet, heb je het hele jaar door een gewone oogst.

Radijs heeft zon nodig, de aarde mag nooit uitdrogen en je kunt het perfect op je balkon laten groeien. Dus planten zijn niet moeilijk. Hopelijk konden we je inspireren om de radijs te cultiveren.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.