radijs bevat niet alleen veel mineralen en vitamines, maar ook verschillende mosterdoliën. Deze zorgen voor een kruidige en scherpe smaak, stimuleren het metabolisme en werken antibacterieel. Sommige variëteiten zijn vrij scherp, andere zijn enigszins mild. Met slechts een paar stappen kunt je ook je eigen radijs oogsten en uzelf officieel beschrijven als experts.
Het verhaal van de radijs < /span>
Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waar de radijs echt vandaan kwam. Aan de ene kant kunnen ze afkomstig zijn uit Oost -Azië, omdat ze sinds de oudheid als sierplanten in China en Japan zijn gegroeid. Ze kunnen echter ook afkomstig zijn van het wilde kruid verdeeld in het mediterrane gebied raphanus landra of zijn een fokkerij als gevolg van de radijs. De radijsinstallatie in Midden -Europa was alleen bekend sinds de 14e eeje.
Er zijn natuurlijk verschillende soorten, sommige zijn beter geschikt voor bepaalde seizoenen. De variëteiten zijn bijvoorbeeld geschikt voor lenteteelt: Saxa, Neckarperle of Cyros. Voor zomerteelt: Ready, Sora of Rax.
Wanneer kun je radijs maken?
U kunt je radijs buitenshuis zaaien van april tot september. Als je er echter de voorkeur aan wilt geven, kunt je ze al in je appartement in je appartement geven.
de juiste locatie voor de radijplant
Als je de radijsfabriek kiest, speelt de juiste locatie een belangrijke rol. Radijs planten vinden het leuk zonnig tot gedeeltelijk gearceerd. 3-4 uur zon per dag zou optimaal zijn. Regen en wind doen niet uit voor de radijsplanten, zodat ze ook op een onbeschermde locatie kunnen groeien.
Dit is hoe je slaagt in het cultiveren van je radijs
Om radijs te kunnen planten, hoeft je er niet noodzakelijkerwijs de voorkeur aan te hebben. Ze groeien ongelooflijk snel. Natuurlijk kunt je nog steeds de voorkeur geven aan je radijs op de vensterbank.
Stap 1: Bereid je groeiende kom voor door ze te vullen met fokken. U kunt groeien in elke ijzerhandel of tuincentrum. Het is minder voedingsstof dan normale grond. Als de zaailingen in het begin veel voedingsstoffen krijgen, trainen ze geen sterke wortels. Een hoge zoutconcentratie in de aarde kan ook de kieming van de zaailingen remmen.
Stap 2: zaaide je radijszaad ongeveer 1 cm diep in de aarde vanaf halfmarch. Een afstand van 4-5 cm tussen de planten zou hier optimaal zijn.
Stap 3: bevochtig de aarde nu met een beetje water. Een spuitfles is hier het meest geschikt, omdat alles gelijkmatig wordt bevochtigd.
Stap 4: Na ongeveer 1 week kun je de eerste zaadlobs al zien
Laat een reactie achter