Platzsparende Pflanzen-Ideen für ein kleines Zuhause

Ruimtebesparende plantideeën voor een klein huis

Je hebt geen groot huis met een tuin, geen terras, een klein of geen balkon? U wilt met planten leven, maar weet je niet echt hoe je ze in je kleine appartement moet herbergen? Er is ruimte in de kleinste hut - je kunt ook een kleine jungle maken in een grote stad!

planten hoeven niet altijd in grote potten op de vensterbank of de vloer te staan. We hebben een paar ruimtebesparende plantenideeën samengesteld voor een klein huis waarmee je ook het kleinste appartement kunt transformeren in een groen paradijs.

vierkante ideeën voor staande planten

Planten staan ​​niet noodzakelijkerwijs veel ruimte in te nemen in breedte. U kunt bijvoorbeeld planten gebruiken die opgroeien in plaats van breedte. Gebruik objecten voor het plaatsen van je planten met verschillende vloeren of planken. Je kunt je planten ook in een vat samenstellen, omdat niet elke plant onvermijdelijk een enkele pot moet hebben die ruimte inneemt. Een creatief idee is bijvoorbeeld een sappige collectie - het verfraait je huis en neemt niet veel ruimte in beslag. Ranking planten, zoals Ivy, kunnen ook decoratief worden gebruikt als een privacyscherm op het balkon.

Ruimtebesparende ideeën voor hangende planten

Free -hangende plantenvaten kunnen onder andere op je appartement worden geplaatst over een eettafel, en zo een oogstadder oproepen. U kunt ook bestaande en vaak lege, ongebruikte hoeken gebruiken met een hangende constructie. U hoeft niet noodzakelijkerwijs verkeerslichtplanten te gebruiken - zelfs een normale plantpot kan gemakkelijk en decoratief worden geïntegreerd in een hangende constructie. Een tak of een balk voor een raam kan verschillende planten naast elkaar huisvesten zonder in de weg te staan. U kunt ook tojeen of andere materialen naar keuze gebruiken. Zelfs duurzame upcycling kan hier worden gebruikt als je bijvoorbeeld plantaardige potten maakt van gereinigde kokosnootschalen. Zelfs als je je planten in hangende constructies wilt huisvesten, kunt je varianten kiezen met verschillende verdiepingen om ruimte te besparen.

Ruimtebesparende ideeën voor planten op de muur

Heb je er ooit aan gedacht om je planten aan de muur te bevestigen? Vaak is er nog steeds ruimte op de wanden van de leefruimte om je plant te organiseren. Er zijn speciale muurapparaten (die je ook zelf kunt bojeen) die kunnen worden versierd met een schat aan planten. De klimop als rangorde kan bijvoorbeeld zich ontwikkelen op een wandconstructie waarvan de patronen uzelf kunt bepalen. Je kunt ook oude objecten, zoals een ladder aan de muur plaatsen en gebruiken om je planten op een creatieve manier te maken. Zeer smalle planken voor decoratieve doeleinden kunnen worden gebruikt voor een verzameling kleine planten.

tips

Er zijn een groot aantal kleinere planten die een lagere ruimte -eis hebben dan andere, bijvoorbeeld de vetplanten. Selecteer planten die opgroeien in plaats van breedte. Sommige planten groeien snel, vormen uitlopers of niejee wortels. U kunt deze planten klein houden door je planten regelmatig terug te snijden en te verzorgen en uitlopers te verwijderen. Probeer planten te integreren waar je ze normaal niet zou vermoeden, b.v. B. Onder de gootsteen in de badkamer als je daar geen kast hebt geplaatst. U kunt ook lelijke pijpen dekken. Een andere optie is plantenterraria waarin je compatibele planten kunt combineren.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.