Pflücksalat pflanzen: Wann, Wie, Wo – Unsere besten Expertentipps-Botanicly

Planten kiezen salade: wanneer, hoe, waar - onze beste deskundige tips

The Edible Plant - The Picking Salad

Er is niets beter dan het oogsten en eten van je eigen plant. Maar groeit groenten in de hoofdstad, kan dat zelfs werken? Maar het werkt natuurlijk! Urban-gardening is niet langer alleen een trend, het is een echte hobby.

Niets smaakt beter dan de zelfgegroeid fruit en groenten. Dus we dachten dat we je zouden helpen je eigen kleine stedelijke bewakers in Berlijn te creëren. Een heel eenvoudige start is absoluut plantensalade. We laten je zien hoe dit werkt met onze deskundige kennis.

Het verhaal van de pluksalade

In tegenstelling tot de sla,

het plukken of snijden van salade (lactuca sativa) vormt geen losse kop, maar losse bladrozetten. Afhankelijk van de variëteit kan de pluksalade een lichtgroene tot roodbruin kleurplaten en grillige, gladde, golvende of eikenbladeren zoals eikenbladeren hebben. De bekendste variëteiten in Duitsland zijn: de Red Eichblattsalat, de Lollo Rosso of de Lollo Bionda Picking Salad

Wanneer moet je je pluksalade zaaien?

Omdat het plukken van sla vergelijkbaar is met de sla -fabriek, kan een zaaien in vroege bedden of in het appartement eind februari worden uitgevoerd. Als je je salade rechtstreeks in het veld wilt zaaien, kunt je dit begin april doen.

de juiste locatie voor plotsla

De ideale locatie voor plantensalade is een sunny naar gedeeltelijk gearceerde ruimte. Als je je salade buiten wilt zaaien, moet je een plantafstand van 25-30 cm hebben. Als de planten al een beetje groter zijn, kunt je nog steeds van elkaar scheiden naar dichte planten.

Je slaagt in het cultiveren van de pluksalade

Stap 1: Het plukken van sla planten is eenvoudig met zaden. Vanaf half maar zullen de zaden naar fijne rassen worden gebracht en altijd vochtig gehouden. Het kiezen van salade tolereert geen vorst, dus het geeft er de voorkeur aan om te wachten op de ijssaints.

Tip: Als aan -ligpotten kunt je lege yoghurtbekers of lege toiletpapierrollen gebruiken. Het is belangrijk dat overtollig water kan lopen zodat er geen wateroverlast wordt gecreëerd.

Stap 2: De meeste plukken van salades hebben licht nodig om te ontkiemen. Daarom moet je ze niet in de grond stoppen, maar ze alleen gemakkelijk bedekken met zand. Het zand laat voldoende licht door en helpt om mooi nat te blijven.

Stap 3: Na ongeveer 10-14 dagen laten de eerste individuele bladeren zien.

Urban-Gardening: Plant Sla op het balkon

Salade plukken is het beste voor de teelt op de

De juiste zorg voor plotsla

Je zou dit moeten overwegen bij het water geven

Bij het planten van saladeplanten is irrigatie bijzonder belangrijk. Let op een gelijkmatig water. De aarde moet altijd enigszins vochtig zijn, maar overtollig water moet opraken.

tip: mulch bindt bodemvocht, zodat je voorkomt dat je salades snel uitdrogen.

moet je bemesten na de plotsalade?

Bevruchting is meestal niet vereist voor plantenplanten. Zo ja, dan alleen economisch en meer voordat je zaaien of planten. Bio -meststof is altijd het best geschikt, wat vrij is van chemische additieven.

U kunt ook eenvoudig zelf kunstmest maken, meestal heb je al alles in je keuken. Hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten, is hier te vinden .

Moet je een salade prikken?

Nee, je hoeft je pluksalade niet te prikken, maar je kunt het doen. Maar het is niet nodig.

Hoe knallen je het beste om salade te plukken?

Na ongeveer 4-6 weken na het zaaien kunt je de eerste bladeren van de gesneden salade (of de pluksalade) oogsten. Als je alleen de buitenbladeren afsnijdt, kan de salade blijven groeien en kunnen niejee jonge bladeren ontstaan. Na een paar weken gaan de planten de neiging om te passeren.

Dat betekent dat ze extreem lang worden. Als dit het geval is, is het tijd om de pluksalade volledig af te snijden.

Tip: als je elke 4-6 weken niejee bloembakken plant, kunt je de pluksalade de hele zomer oogsten.

ALT =

Het plukken van salade bevat een ongelooflijk aantal voedingsstoffen en is zeer gemakkelijk te kweken. Het is vooral geschikt voor het balkon, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt en zeer gemakkelijk te verzorgen Want is. Zelfs de slakken zijn niet een doorn in je zijde als je het op het balkon plant. Met de juiste locatie heb je de hele zomer knapperige verse salade voor je.

We bieden bij Botanicly een stedelijk tuinierenproject voor scholen. Hier leren de studenten praktisch hoe ze groenten kunnen verbojeen en samen verantwoordelijkheid nemen.

Ben je geïnteresseerd in kamerplanten en droom je stiekem van je eigen stedelijke jungle voor het appartement? Neem dan een kijkje rond in onze winkel. Met de plantenmatch kunt je gemakkelijk de perfecte plant vinden voor je 4 muren .


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.