Pflanzenschädlinge – Das hilft gegen die 3 häufigsten Plagegeister

Plantenplagen - dat helpt tegen de 4 meest voorkomende ongedierte

>

Plant Pest nummer 1: de bladluis

blatlaus besmetting die lice lice zijn zijn Onder de meest voorkomende dieren die planten beschadigen. Na een pauze in de winter te hebben genomen, verschijnt je in het voorjaar. De kleine zuigbekers van de bladluizen vallen de plantencellen van de jonge bladeren rechtstreeks aan.

Dit zuigt de voedzame suikerachtige planten uit en verzwakt de plant extreem of maakt het gevoeliger voor ziekten.

bladluizen herkennen

Herken je ze vaak door de zo -aangedane honingdaje die over de bladeren loopt. Het verlaten van luizen kan slechts een deel van het plantensap gebruiken. Ze verdelen het grootste deel van het deel. Deze plakkerige bedekking op de plant is een betrojebare noot voor de besmetting van bladluizen.

Bovendien zijn gedroogde opgerolde bladeren of hellende knoppen te vinden op de Plant geven ook een indicatie van bladluizen.

april

Als je geliefde plant wordt beïnvloed door bladluizen, dan geen reden om in paniek te raken! Het hoeft geen dure chemische remedie van het tuincentrum te zijn. We laten je 3 thuisremedies zien voor bladluizen die je zeker thuis hebt.

1. Uitslag en smeerzeep:

Dichtstof/smeerzeep in het water losmaken. Spuit vervolgens de plant en zorg ervoor dat de oplossing niet naar de aarde komt. Je kunt dan de bladluisinfesting vegen met een doek. Herhaal meerdere keren.

2. Rapese olie

Voor de waterolie -emulsie is de mengverhouding: 70% water en 30% olie. Met de spuitfles kunt je de emulsie op de plantonderdelen aanbrengen.

3. Nettle-Jauche

Voor het maaien hebt je bloeiende brandnetels nodig. Je zou een kilo van het kruid een tot twee weken in ongeveer 10 l water moeten gisten. Dan verdunden je altijd een liter van de brandnetel maak met tien liter water. Stel er om de twee weken al je besmette plant mee.

Voorkom bladluizen

Tip 1: bladluizen kunnen helemaal geen geur van knoflook lijden. Dus je kunt gemakkelijk een paar tenen diep in het aardewerk begraven.

Tip 2: Zet een lavendelplant of bonenkruid naast je andere kamerplanten. De etherische oliën van deze planten houden helemaal niet van de bladluizen.

Tip 3: Vaak leiden meststoffen met synthetische meststoffen vaak tot bemesting (te veel stikstof in de bodem). Vermijd dit daarom en gebruik biologische middelen.

Plant Pest No. 2: Scary Lice

Schaalinsecten besmetten zowel gebruikers- als sierplanten en komen daarom buiten op, maar ook bij je in het appartement. De insecten van de vrojeelijke schaal hebben een culinaire romp waarmee ze de scheuten, bladsticks en bladeren van een plant stofzuigen. Waardevolle voedingsstoffen worden uit de plant gehaald.

Afhankelijk van de soort kunnen de schaalinsecten ook gif afgeven naast de zuigactiviteit, of ze produceren zoals de bladluizenhoning. Dit is op zijn beurt een ideale broedplaats voor bepaalde soorten paddestoelen. Dit laadt de plant twee keer.

schaal insent

Een besmetting van schaalinsecten wordt helaas zeer laat merkbaar. Omdat de dieren aan het begin van het blad onder de onderkant en in de bladassages leven. Daarom is het moeilijk om ze in een vroeg stadium te herkennen. Als het schadelijke beeld aan de buitenkant herkenbaar is, is de besmetting meestal goed geavanceerd.

Bladeren liggen op de vloer, bruine vlekken/bulten op de bladeren, ongeopende knoppen, gezonken bloemen, al deze zijn indicaties die een besmetting door schaalinsecten aangeven. Als dat het geval is, moet je dringend iets doen.

Schaalinvoeging

1. Brandnetel

Gebruik 200 g verse brandnetels of 20 g gedroogde bladeren. Schijn dit en giet ze over met koud water. Je moet het mengsel dan ongeveer acht uur verlaten.

Schütte het mengsel door een zeef om de bladeren te vangen en de oplossing te verdelen met behulp van een spuitfles op de getroffen plant.

2. Oregano

Naast het brandnetel kruid kan Oregano uit de tuin ook helpen. Voor de oplossing moet je 100 gram verse oregano gieten, als alternatief 10 gram gedroogde oregano, met één liter kokend water. Na ongeveer 15 minuten kun je het brojesel door een zeef gieten. Maar je moet het brojesel altijd aan de plant toevoegen met een spuitfles in een verhouding van 3: 1.

3. Knoflook

U kunt een kruidnagel knoflook in de aarde plaatsen of een brojesel maken gemaakt van knoflook die effectiever is. Voor de productie heb je 50 g vers gehakte knoflook nodig, die je 1,5 l kokend water giet. Je moet het brojesel minstens een half uur laten gaan, zodat de actieve ingrediënten van de knoflook zich perfect ontwikkelen. Dan kunt je het gekoelde mengsel in een spuitfles doen en op de aangetaste plantonderdelen spuiten.

Voorkomen van schaalinvoeging

Vooral in de winter en de lente moet je je Plant Onderzoek regelmatig op een besmetting. De toestand van de plant is cruciaal of het ongedierte zich comfortabel maakt of niet. Zorg ervoor dat je plant zelfs in de winter voldoende licht krijgt en niet te veel lijdt aan droge verwarmingslucht.

Bovendien heeft een sterke chemische stikstofbemesting een negatieve invloed op de gezondheid van je plant. Daarom: vinger weg van chemische meststoffen die te veel stikstof bevatten!

Plant Pest No. 3: Wollläus

In Midden -Europa worden de citrussmering en de langstaartige smering meestal weergegeven. De vrojetjes leggen hun eieren (tot 600) op de bladeren of de aarde van de plant. Na 10 dagen is het meestal zo ver: de larven glippen uit hun eieren en verspreidden zich helaas snel.

wolluizen herkennen

Eigenlijk herkent je duidelijk een besmetting van wollen luizen: kleine, witte overspande mensen omringen de dieren.. Bovendien, maar de wollen luizen, net als de bladluizen, van de honingdaje als een afvalproduct. Deze plakkerige zoete substantie trekt roetpaddestoelen aan. Vaak worden de bladeren geel en rollen tot ze eraf vallen.

Fight Wool Lice

Hier presenteren we drie remedies voor wollen luizen. U zult zeker de meeste huismiddeltjes thuis zijn. hebben.

1. Knoflook

Een bewezen remedie voor wollen luizen is het brojesel gemaakt van knoflook. Om dit huismiddel te maken, moet je eerst 50 g verse knoflook heel fijn hakken. Dan giet je het om met 1,5 L kokend water.

Laat de brojesel ongeveer 30 minuten trekken. Dan kun je het door een zeef gieten. Als het brojesel is afgekoeld, kunt je een spuitfles gebruiken om deze naar de getroffen plant te brengen.

2. Soap Solution

Los 2 eetlepels smering of kernzeep op in één liter water. Dan kun je een doek met de oplossing bevochtigen en de aangetaste plant ermee vegen. Als alternatief kunt je de oplossing ook in een spuitfles plaatsen. Zorg er altijd voor dat de remedie de aarde niet in de pot bereikt.

3. Burning Stock

Voor het brojesel moet je 1 kg verse brandnetels in een container met 10 l kokend water gieten. U moet de overdekte container nu drie dagen laten gaan (bij voorkeur eenmaal per dag roeren). Dan kun je het brojesel door een zeef gieten zoals bij de paardenstaart en in een spuitfles gieten waarmee je de aangetaste plantonderdelen kunt spuiten.

Voorkomen wollen luizen

Tip 1: droge lucht en een te warme of donkere locatie geven de voorkeur aan de besmetting van wollen luizen. Let dus op dit bij het kiezen van je plant.

Tip 2: Let altijd op een goed geventileerd appartement en vermijd droge verwarmingslucht.

Tip 3: Volg altijd de instructies op de meststof. De wollen luizen voelen zich zeer comfortabel aan met een benading van stikstof.

Botanical


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.