Pflanzen für Badezimmer: 9 Ideen für Dein Bad-Botanicly

Planten voor badkamers: 9 ideeën voor je badkamer

Wie droomt er niet van een verfrissende douche in het regenwoud terwijl de planten uit het plafond groeien. Wil je ook een kleine stadsjungle inrichten in de badkamer? Dan volgen hier een paar tips over welke planten het meest geschikt zijn voor jouw badkamer en waar je daarbij extra op moet letten.

Waarom houden sommige planten van (niet) badkamers?

Temperatuur en vochtigheid zijn in de badkamer meestal hoger dan in andere kamers. Veel van onze kamerplanten komen uit tropische en subtropische klimaten en zijn dus gewend aan de omstandigheden in uw badkamer. Planten uit droge gebieden zoals woestijnen zijn minder geschikt voor je badkamer.

De vochtige lucht in de badkamer voorziet de planten van het ideale vocht, waardoor je ze maar één keer per week water hoeft te geven. De vuistregel voor water geven is: wanneer de bovenste laag substraat is opgedroogd, moet deze worden bewaterd.

jungle-1807476_1920-2

3 planten voor je badkamer met heel weinig licht

Geen enkele plant kan volledig zonder licht overleven. Als je geen raam in je badkamer hebt, kan het moeilijk zijn. Wil je toch graag planten in je badkamer, ook al is er geen daglicht beschikbaar? Neem dan gewoon een plantlamp.

Veer van Fortuin

De geluksveer of ook wel zamie genoemd is een groenblijvende plant. Ze staat het liefst in de halfschaduw. Hoe donkerder de geluksveer, hoe groener de bladeren worden. Ook heeft ze het liever wat warmer dan koel, zodat ze makkelijk bij je in de badkamer kan staan. Geef je geluksveer matig water, hij verdraagt ​​geen wateroverlast.

Leeg

Het enkele blad of spathiphyllum komt oorspronkelijk uit Colombia, waar het in de schaduw van grote bomen groeit. Hij verdraagt ​​geen direct zonlicht, vooral tijdens de bloei, omdat dit de bladranden kan beschadigen. Het enkele blad groeit bijzonder goed in vochtige ruimtes, zoals uw badkamer. Het substraat moet altijd vochtig zijn en de wortels mogen nooit volledig uitdrogen.

Zwaardvaren

Zwaardvarens geven de voorkeur aan lichte tot halfschaduwrijke plaatsen. Ze houden niet van direct zonlicht en hebben een hoge luchtvochtigheid nodig. Daarom is een plek in uw badkamer het meest geschikt. De wortels mogen niet volledig uitdrogen, maar verdragen ook geen wateroverlast.

fern-898093_1920-2

3 planten voor je badkamer met veel licht

Ben jij een van de gelukkigen met een raam in de badkamer en ook nog veel zonlicht? Dan hebben we hier 3 planten voor je die makkelijk kunnen staan ​​of hangen in je badkamer.

Orchidee

Orchideeën zijn prachtige planten voor in je badkamer. Ze hebben prachtige bloemen en houden van lichte standplaatsen, liefst met direct zonlicht. Orchideeën houden niet van wateroverlast, dus geef ze niet te vaak water. Meestal is de hoge luchtvochtigheid na het douchen voldoende voor hen. Hierdoor kun je ze heel decoratief zonder ondergrond aan het plafond hangen. Als je meer wilt weten over orchideeën, kijk dan hier.

Tillandsia

De tillandsia's zijn een bijzondere en zeer decoratieve plant voor in je badkamer. Ze hebben geen substraat nodig, ze hebben alleen iets nodig om zich aan vast te houden. Hiervoor zijn stukken hout, kalkarme stenen, schelpen of een simpele draad geschikt. Tillandsia's hebben een hoge luchtvochtigheid en veel zonlicht nodig. Je kunt ze eenvoudig met kalkvrij water besproeien of bij je douche plaatsen. Wil je meer weten over planten zonder aarde? Bekijk dan dit artikel.

Aloë Vera

Als je van je badkamer een echte wellness-oase wilt maken, dan is de aloë vera plant de juiste keuze voor jou. Ze zijn niet alleen een natuurlijk middel, ze geven je badkamer ook een aangename sfeer. Aloë vera planten verdragen geen wateroverlast en hebben veel direct zonlicht nodig. Als je geïnteresseerd bent in aloë vera, bekijk dan dit artikel.

aloe-vera-277949_1920-2

3 bijzonder onderhoudsvriendelijke planten voor de badkamer

Natuurlijk hebben we nog meer planten voor je klaar staan. Je kunt deze ook in je badkamer plaatsen, behalve dat ze bijzonder gemakkelijk te onderhouden zijn.

erwtenplant

De erwtenplant, parelsnoer of ook wel Jacobskruiskruid genoemd, staat graag in de zon tot halfschaduw. De erwtenplant verdraagt ​​​​geen wateroverlast, dus geef hem grondig water in de zomer en beetje bij beetje in de winter. Je kunt ze het beste één keer per jaar verpotten, hiervoor is in de handel verkrijgbare cactusaarde bijzonder geschikt.

Let op: De erwtenplant is giftig, dus buiten het bereik van kinderen en dieren houden.

nicolas-hirajeta-1056233-unsplash-2

Schoolpalm

De handpalm van de schoenmaker staat het liefst op een lichte tot halfschaduwrijke plaats. Je kunt haar echter ook in een vrij donkere badkamer zetten, maar daar zal ze langzamer en steviger groeien. Een uitzondering is de variëteit "Variegata", die een lichte locatie nodig heeft, anders verliest deze zijn markeringen. Je moet ze met grotere tussenpozen indringend water geven zonder te stagneren.

Efeutute

Efeutute is een van de meest populaire kamerplanten. Het is uiterst gemakkelijk te verzorgen en verdraagt ​​​​zowel donkere als lichte locaties. De klimop is een bijzonder mooie klimplant en kan door je hele badkamer kronkelen. Wees niet verbaasd, op donkere plekken in de kamer verliezen de bladeren hun oorspronkelijke tekening en worden donkergroen. Geef de klimop matig water, hij verdraagt ​​geen wateroverlast.

mike-marquez-413829-unsplash-3

Om planten in je badkamer te zetten, hoef je er niet veel aandacht aan te besteden. Het belangrijkste is de lichtvoorziening. Sommige hebben direct zonlicht nodig, terwijl andere slechts gedeeltelijk beschaduwde locaties tolereren. Door de hoge luchtvochtigheid in je badkamer hoeven je planten minder water te geven. De meeste planten tolereren geen wateroverlast.

Bent u nog op zoek naar uw perfecte plant voor in de badkamer? Neem dan een kijkje in onze Shop.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.