Pflanze eingegangen: Wie umgehen mit dem Tod einer Zimmerpflanze

Plant dood: hoe om te gaan met de dood van een kamerplant

Iedereen weet dat je na een lange en zware week thuiskomt en lekker op de bank zit om van het weekend te genieten. Maar ineens zie je je allerliefste kamerplant bruin, droog en droevig verkleuren op de vensterbank. Het voelt alsof iemand een dolk in je hart heeft gestoken. Ben je overleden aan een geliefde plant, dan moet je zeker verder lezen. We helpen je om te gaan met de dood van een kamerplant.

Dood betekent niet falen

Sommige planten gaan dood, daar kunnen we meestal niets aan veranderen. Het maakt niet uit hoe bekend je ermee bent, hoeveel ervaring je hebt of dat je de groenste vingers hebt, helaas kunnen we een natuurlijk proces niet vermijden.

Planten zijn net als wij mensen, ze groeien uit een kleine spruit, worden een deel van de wereld en op een gegeven moment, wanneer hun tijd is gekomen, zijn ze weer één met de aarde.

Sommige dode delen van planten kunnen zelfs heel nuttig en mooi zijn, zoals thee. Dode bladeren worden gekneusd, overgoten met heet water en daarna met smaak gedronken. Hij is populair over de hele wereld.

elijah-o-donnell-958652-unsplash-2

Je bent een mens, geen plantendoder

Je kunt het niet ontkennen. Zodra je een plant sterft, ervaar je het gevoel van een nederlaag. Het is een ware tragedie en het gevoel kan weken, maanden of zelfs jaren aanhouden.

Je favoriete plant is dood. Het ergste is dat je niet weet hoe je ermee om moet gaan en dat het niet altijd meteen duidelijk is wat je vervolgens moet doen.

Er zijn geen duidelijke instructies, laat staan ​​een simpele begrafenis. Je voelt je beschaamd en ongemakkelijk dat het je niet is gelukt om je plant in leven te houden. Het verdriet verandert later in woede en je verbant je dode plant tot de zomer naar de verste hoek van je balkon.

des-413507-unsplash-2

Zo overleef je de dood van je plant

Stap 1: De belangrijkste stap is om je te verzoenen met de dood. Kijk er voorbij en laat het niet voor niets zijn dat je plant dood is gegaan.

Stap 2: Je overleden plant composteren is de beste manier om met de dood om te gaan.

Stap 3: Je voelt je beter als je de restanten van je plant aan een levende plant geeft. Net als bij een begrafenis, is het de taak van The Dead Plant om belangrijke voedingsstoffen terug te brengen naar de bodem.

Stap 4: Natuurlijk komt het beste en belangrijkste als laatste. Koop een nieuwe kamerplant. De meest succesvolle manier om over de dood van je plant heen te komen, is door nieuw leven te creëren. In onze winkel vind je tal van manieren om je huis te verrijken met een nieuwe plant.

Belangrijke tip: Zieke planten mogen niet op de compost komen, anders worden gezonde planten later besmet.

nathan-dumlao-1074533-unsplash-2

EHBO-tips om je planten te redden

Als je plant eenmaal dood is, kan alleen het afval helpen. Maar wacht even, je ziet nog wat groene scheuten of de wortels zijn nog intact. Geef je plant niet zo snel op, misschien kun je hem helpen met deze tips.

Droge planten detecteren

In de zomer proberen veel planten water te besparen en laten ze hun bladeren vallen. Droge planten herken je aan hun geelachtige bladeren. Je moet hier regelmatig

water geven

Uw plant kan echter ook ongedierte hebben, zoals bladluizen. Dit is meestal een teken dat uw plant verzwakt is.Verander de standplaats, maar zet ze niet in de buurt van gezonde planten anders kunnen ze besmet raken.Snijd de aangetaste plekken af ​​en was de bladeren goed, dan moet je ze goed water geven. Bladluizen geven de voorkeur aan planten waarvan de grond erg droog is.

Dippen in plaats van gieten

Als je wilt voorkomen dat je droge plant sterft, moet je hem en de pot onderdompelen in een emmer gevuld met water. De plantpot moet een afvoergat hebben. Als er geen luchtbellen meer opstijgen, is dit een teken dat de aarde genoeg water heeft opgenomen.

Je moet de pot dan in de lucht laten uitlekken totdat er geen water meer uit de pot komt. Daarna kan de pot terug in de cachepot. Je moet er wel voor zorgen dat je regelmatig water geeft en overtollig water altijd direct afgiet.

Snoeien en bemesten

Je moet de tijd nemen en alles wegknippen wat is opgedroogd, ook al heeft de hele plant nog niet geleden. Probeer je plant een boost te geven met wat mest. Maar wees voorzichtig, te veel beschadigt ook de plant.

stanislav-kondratiev-632497-unsplash-2

Planten die je niet kunt doden

Sommige planten zijn ongelooflijk winterhard. Hier hebben we enkele voorbeelden voor je waarvan planten bijna nooit doodgaan en waar je bij moet oppassen.

Booghennep

Booghennep is ongelooflijk veerkrachtig. Het is een van de vetplanten, dus het slaat veel water op en hoeft zelden te worden bewaterd. De booghennep heeft weinig ruimte nodig in zijn pot en hoeft dus zelden te worden verpot. Deze plant houdt vooral van een lichte standplaats.

De aloë vera plant stelt weinig eisen. Het heeft slechts 2-3 keer per week water nodig en in de winter zelfs minder. Een lichte maar niet te zonnige plek is perfect. De plant heeft zelden mest nodig. Hier vindt u tips voor verdere verzorging van de aloë vera plant.

Efeutute

De klimop kan zowel zonnig als schaduwrijk zijn. Het kan ook wel eens vergeten worden, dat overleeft het. Als het niet genoeg water heeft gekregen, vul je het aan door geleidelijk zijn bladeren af ​​​​te werpen. U heeft dus meestal voldoende tijd om te handelen. De Efeutute is verkrijgbaar in onze winkel.

johannes-hofmann-472071-unsplash-e1540063050559-2

Planten zijn bijzondere organismen waar je ook voor moet zorgen. Als uw plant eenmaal is afgestorven, hoeft u echter niet in paniek te raken. Met een paar eenvoudige stappen kom je snel over haar dood heen. Soms is er echter nog hoop voor sommige planten waarvan werd aangenomen dat ze dood waren. Geef dus niet snel op en probeer het opnieuw.

Mocht je favoriete plant het niet hebben gehaald, dan kunnen we er zeker een betoverende opvolger voor vinden in onze winkel. Kijk eens en laat je betoveren.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.