Oxalis Triangularis | Die richtige Pflege des Dreieckigen Glücksklees-Botanicly

Oxalis triangularis | Goede verzorging van de driehoekige geluksklaver

De geschiedenis van Oxalis Triangularis

De driehoekige geluksklaver of Oxalis triangularis komt oorspronkelijk uit Brazilië en behoort tot de familie van de zuring. Het is niet verwant aan onze inheemse klaver, deze soorten zijn peulvruchten.

U kunt de Oxalis triangularis kopen in violet-bordeaux met wit-roze bloemen of met groen blad en witte bloemen. Het bijzondere aan deze plant is vooral zijn mobiliteit. Ze kunnen hun bladeren overdag uitvouwen om meer licht op te vangen en 's avonds weer opvouwen om water te besparen.

Oxalis Triangularis

De juiste Oxalis Triangularis-locatie

De Oxalis Triangularis houdt van een lichte standplaats, maar mag niet in de volle zon staan. Je moet ze beschermen tegen de brandende middagzon.

In de zomer gedijt het geluksklavertje het beste buiten, de rest van het jaar kan hij op een lichte, niet te warme plek op de vensterbank staan. De maximale temperatuur in het appartement ligt rond de 21°C en mag niet onder de 11°C komen.

Goede zorg voor Oxalis Triangularis

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het verzorgen van de oxalis, we laten u zien hoe uw plant gewoon mooi en weelderig kan groeien.

De juiste grond voor uw Oxalis triangularis

De beste grond voor uw Oxalis triangularis is losse en hoogwaardige potgrond. Pak liever een bekende potgrond.

De watergift: overdrijf niet

U hoeft uw Oxalis triangularis pas water te geven als de bovenste laag aarde is opgedroogd. Deze kamerplant is erg gevoelig voor vocht, zorg er dus voor dat er geen water in de schotel of plantenbak staat.

Gebruik kalkarm, stilstaand en kamerwarm water voor irrigatie en dagelijks sproeien. Schoon regenwater is hier ideaal.

Zo bemest je je Oxalis Triangularis op de juiste manier

Tijdens de groeifase (tussen maart en oktober) kunt u uw Oxalis elke 2-3 weken voorzien van commerciële bloemenmest.

Moet je je geluksklavertje verpotten?

U dient uw oxalis direct na aankoop over te planten in een nieuwe pot met verse grond, omdat de gekochte plant meestal in minderwaardige grond staat en de potten veel te klein zijn. Later hoef je je geluksklavertje pas te verpotten als de pot te klein is geworden.

Oxalis Triangularis Pflege

Hier moet u rekening mee houden als u in winterslaap gaat

De Oxalis Triangularis is niet winterhard en moet in het koude seizoen (vanaf de herfst) naar binnen worden gehaald. Hij kan het hele jaar op de vensterbank staan ​​en heeft dus geen rustperiode nodig in winter. Zorg er wel voor dat hij niet direct naast de kachel staat, de plant verdraagt ​​niet te veel warmte.

Sommige planten verliezen hun bladeren tijdens de wintermaanden, ze vallen in de kou en ontkiemen weer in de lente.

Wilt u andere planten meenemen in de winter? Bekijk dan dit artikel .

Oxalis Triangularis: zo kun je ze vermenigvuldigen

Het geluksklavertje heeft kleine rupsvormige wortels, de wortelstokken. Deze kunnen zich zelfstandig vermenigvuldigen. Je kunt je plant dus gemakkelijk verdelen, maar het is beter om dit in het voorjaar te doen. Dit geeft haar genoeg tijd om te herstellen tot de zomer.

Oxalis Triangularis

Is de oxalis triangularis giftig voor katten?

De Oxalis Triangularis is een van de niet-giftige planten. Verse bladeren en bloemen zijn zelfs eetbaar.De bladeren hebben een licht zure smaak en kunnen in salades of als thee worden gebruikt, maar hebben een hoog oxaalzuurgehalte en mogen daarom alleen met mate worden gegeten.

Alleen grote hoeveelheden geluksklaver kunnen giftig zijn voor dieren. Raak dus niet in paniek als uw kat op de Oxalis triangularis heeft gekauwd of net de blaadjes van de kleine oudejaarspotjes heeft opgegeten. Alleen als ze ongewoon veel bladeren heeft gegeten, moet ze onmiddellijk naar de dierenarts gaan.

De perfecte kamer voor uw Oxalis Triangularis

De perfecte kamer voor uw Oxalis moet warm en helder zijn. Hoe zit het dan met de woonkamer? Hier kun je ze heel decoratief op je vensterbank plaatsen.

Tips voor problemen met uw Oxalis Triangularis

Oxalis triangularis is ongelooflijk goed bestand tegen ziekten en plagen. Het enige wat er mis kan gaan met haar, is ongepaste zorg. Zorg er dus altijd voor dat je hem niet te veel water geeft, anders gaan de wortels rotten.

Oxalis Triangularis

Het verzorgen van uw Oxalis Triangularis is in principe helemaal niet moeilijk. Zorg er altijd voor dat het niet te vochtig is en voldoende licht krijgt. Hij kan in de zomer altijd op je balkon staan, maar moet uiterlijk in de herfst weer in het appartement worden gehaald.

Heb je interesse in andere kamerplanten? Dan kunt u gewoon langskomen in onze winkel. Hier vind je prachtige en decoratieve exemplaren.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.