Orchideen umtopfen: Warum? Wann? Wie?

Repoted orchideeën: waarom? Wanneer? Net zo?

Heb je al een prachtige orchidee met een unieke bloem bij je thuis? Is het nu tijd om de plant in een niejee pot met verse aarde te planten? Geen probleem: met onze tips en trucs in dit artikel zullen we je laten zien hoe je je orchideeën kunt herstellen - zonder dat je iets verkeerds doet.

Waarom moet je je orchideeën herstellen?

Zoals elke (kamer) plant, moeten de orchideeën ook regelmatig worden teruggevoerd. Omdat de aarde op een bepaald moment niet langer genoeg voedingsstoffen heeft om de plant te leveren, is het belangrijk dat je de orchidee ook niet verwaarloost. Een herpot met regelmatige intervallen zorgt ervoor dat je plant kan genieten van een gezonde groei en in de hoogtijdagen zijn prachtige gekleurde bloemen, waardoor de orchidee zo speciaal is.

hoe vaak en wanneer moet je je orchidee herstellen ?

Normaal gesproken moet je de orchidee om de twee tot drie jaar repotten. Uiteindelijk heeft het een nieje substraat nodig voor haar groei. Je herkent dit vaak door het feit dat de grote wortels gewoon te veel ruimte innemen en de plant gemakkelijk uit zijn pot kan vertrojeen.

Aandacht: niet herpot tijdens de bloeiperiode. Wanneer de orchidee bloeit, verbruikt het veel energie. Het gelijktijdige herpot en wortel in het niejee substraat kost je ook veel sterkte. Dit kan leiden tot je geliefde plant in. Als je ze nog steeds wilt repotten, is het het beste om de bloemen van tevoren zorgvuldig te snijden.

Het beste seizoen voor het herhalen van een niejee bloemenpot met verse aarde is lente of herfst.

Welke aarde moet je gebruiken? >

Voor je orchidee heb je speciale orchideebodem nodig. In de natuur groeit de plant meestal op bomen en wordt niet gebruikt om gewone tuingrond. De specialiteit bestaat meestal uit grove schorsstukken of een turfschorsmix. De rjee componenten zorgen voor ideale wateropslag. Bovendien zijn de wortels van de plant minder vernajed.

tip: bereiken niet te goedkoop, omdat ongedierte zoals muggen muggen hebben die beschadiging van je orchidee aanzienlijk genesteld.

Welke bloempotten moet je gebruiken om te herhalen? >

Als je je orchidee wilt herstellen, is het het beste om een ​​lichte translucoze pot te gebruiken. U kunt de So -Called orchitop bestellen in het tuincentrum of van verschillende dealers online. Vanwege de open constructie van de pot komt voldoende zonlicht tot de wortels, die op zijn beurt een gezonde groei van de plant begunstigt. De orchidee zal je bedanken met zijn sappige bladgroen en de gekleurde bloesem!

orchiodopf-e1530262047630-4

Kleine instructies: stap voor stap

zodat je alles goed doet tijdens orchideeën, hebben we hier een kleine stapsgewijze instructies:

  • Wanneer de grote wortels de plant al uit de pot tillen, is het destijds dringend.
  • Vul eerst de niejee pot met een kleine orchideeën aarde.
  • Haal de orchidee nu voorzichtig uit zijn oude pot en verwijder de overblijfselen van de oude aarde uit de wortels. Als je zeer grondig wilt doorgaan, kunt je de wortels ook spoelen met een handwarm water zodat het zeer fijne substraat wordt weggespoeld.
  • Als je gedroogde of beschadigde wortels ziet, schept het dan af met een scherp mes.
  • Plaats nu de orchidee in de niejee pot en blijf deze vullen met de specialiteit. Indien mogelijk moet de wortelhals zich op de hoogte van de bovenrand bevinden.
  • Dan hydrateer je de aarde en de bladeren met een spuitfles. Als de wortels goed verankerd zijn in de aarde, is de orchidee zeer tevreden met een wekelijks duikbad.

correcte zorg voor orchids

Je hebt nu de vijf meest voorkomende problemen met orchideeën leren kennen. Als je andere en geschikte kamerplanten bij je thuis wilt hebben, kijk dan graag naar van onze pagina < /// sterk> . We hebben hier nog steeds veel te bieden!

end picture -4- NOV-08-2021-11-50-24-AM


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.