Orchideen Krankheiten was tun? – Die 4 häufigsten Probleme und Lösungen-Botanicly

Orchideeënziekten Wat te doen? - De 4 meest voorkomende problemen en oplossingen

eerste probleem: besmetting door wol en smering

de wolluizen worden vaak smeerluizen genoemd en behoren tot de irritante dieren die je plant kunnen beïnvloeden. Met hun zuigactiviteit beschadigen ze de bladeren, de stengels en de wortels van de orchidee.

maar niet alleen dat schaadt de plant. De kleine dieren hebben ook vergiften door hun speeksel. Dit remde het groeiproces van de nog steeds gezonde plant.

Wool Lice Schadbild

In de regel beïnvloedt de wollen luizen de bladeren van de orchideeën , maar je kunt ook voorkomen bij de wortels. Je kunt de besmetting door wollen luizen zien door de kleine witte hagelslag. Deze was -achtige stof dient de dieren als bescherming.

Bovendien, maar de wollen luizen, net als de bladluizen, van de honingdaje als een afvalproduct. Als je plant geïnfecteerd is, krijgt het een geel blad in de meest voorkomende gevallen, die uiteindelijk uitrollen.

 wolllaus besmetting van een plant

In het beste geval vecht je altijd tegen de wollen luizen met natuurlijke middelen en doe je zonder chemische stoffen. Dit is het beste mogelijk als de orchideeënziekte tot nu toe nog niet is gevorderd. U zou je fabriek altijd onmiddellijk van de andere planten vanwege het risico van het risico van het risico van het risico van infectie gescheiden.

Als de bloemen worden getroffen, moet je ze afsnijden. Voor de aangetaste bladeren kunt je een oplossing voor het opstellen van olie-op-up-ups gebruiken (meng een liter water met twee eetlepels olijfolie en een scheutje wasmiddel). Spuit de bladeren ermee en veeg vervolgens de wollen luizen af.

Je moet dit proces elke dag herhalen totdat de dieren zijn verdwenen. Je moet ook de orchidee opnieje plaatsen en controleren of de wortels ook worden getroffen.

bepaling op je orchidee

Vaak sleep je de wollen luizen naar je huis wanneer je een orchideeënplant koopt. Let daarom altijd op de kwaliteit en doe het zonder goedkope producten. De orchidebodem moet ook goed worden gecontroleerd, omdat ook hier de kleine dieren met slechte kwaliteit kunnen sluimeren. En dus krijgen ze niets voor me in je appartement.

Tweede probleem: besmetting van bladluizen

de bladluis behoren tot de meest voorkomende dieren die planten beschadigen en dus orchideeën veroorzaken. Na een pauze in de winter te hebben genomen, verschijnt je in het voorjaar.

Aphid Schadbild

Met hun bijtende gereedschap eten de bladluizen kleine gaten in de bladeren. U herkent ook de besmetting door de enigszins zwarte of groene kleur van de insecten. In het ergste geval vallen de bladeren er zelfs af.

Bovendien vormen de bladluizen de zo -aangedane honingdaje, die over de bladeren loopt. De dieren kunnen slechts een deel van de plantencarter gebruiken. Ze verdelen het grootste deel van het deel. Deze plakkerige witte bedekking op de bladeren is een betrojebare noot voor de besmetting van bladluizen.

Wat te doen bij besmetting van bladluizen?

Voor bladluizen is het meestal voldoende om ze zorgvuldig te verwijderen met een waterstraal. Plaats ze vervolgens in quarantaine zodat de bladluizen niet overstappen op andere planten. Controleer de orchidee voor de komende dagen voor slechte besmetting. Als er geen niejee dieren verschijnen, kun je ze terug op je gebruikelijke plek plaatsen.

bepaling op je orchidee

Zelfs als veel orchideeën worden beïnvloed door bladluizen, zijn er enkele trucs die je kunt gebruiken om de besmetting van bladluizen te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een lavendelplant of bonenkruid naast je orchidee plaatsen. De etherische oliën van deze planten houden helemaal niet van de bladluizen.

derde probleem: orchideeën paddestoelplaag

Niet alleen luizen of mijten kunnen orchideeën activeren. Nee, champignons kunnen ook de plant beïnvloeden en deze aanzienlijk beschadigen.

schimmelaanval Schadbild

Je kunt de schimmelaanval heel goed zien door de bruine tot zwarte vlekken die zich op de bladeren en stengels verspreiden. Ze liggen een beetje dieper en vormen daarom een ​​kleine holte. Als je je orchidee niet onmiddellijk behandelt, kan de schimmel zich snel verspreiden en verder gaan. Paddestoelplaag vindt vaak plaats door onjuiste zorg.

Wat te doen bij besmetting van spinmijten?

U moet de geïnfecteerde bladeren en stengels onmiddellijk verwijderen. Gebruik altijd een scherp en gedesinfecteerd mes. Bovendien kun je een kaneelwatermengsel verspreiden op de bladeren van de orchidee. De schimmel vindt dat ook niet leuk.

Als er een te hoge vocht op de locatie is, moet je je orchidee op een andere plaats plaatsen, zodat dit probleem niet meer wordt weergegeven onder de orchideeënziekten.

bepaling op je orchidee

Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te hoog is. Zorg ervoor dat je je orchidee niet te vaak met water spuit. Het is ook belangrijk om je plant steeds opnieje in de rustfase te bekijken om in een vroeg stadium een ​​schimmelinfestatie te herkennen.

vierde probleem: verkeerde locatie

Niet alleen luizen, mijten en champignons kunnen je orchidee schaden. Er zijn geen kleine dieren die de plant moeten beïnvloeden om orchideeënziekten te veroorzaken. Zelfs een kleine fout in orchideeënzorg leidt tot negatieve veranderingen in je fabriek. Als je de verkeerde locatie kiest, kan dit helaas aanzienlijke gevolgen hebben.

Schadbild op een verkeerde locatie

Een van de meest voorkomende ziekten onder de orchideeën is de orchidee sungage. Ja, zelfs met planten kan de bovenste beschermende laag kwetsbaar zijn. Als de orchidee wordt blootgesteld aan direct zonlicht, krijgt het vaak bruine vlekken of zelfs knobbels op de bovenkant van zijn bladeren en stengels.

oplossing en voorziening op de verkeerde locatie

Hier is de oplossing heel eenvoudig en zelfverklarend. Als je orchidee wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, plaats het dan op een andere plaats waar je niet teveel zonlicht krijgt.

ALTEREN valse orchideeën locatie


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.