Orchideen gießen: Hierauf solltest Du unbedingt achten

Pour orchideeën: je moet hier zeker op letten

Dit artikel is volledig gewijd aan de orchidee. Omdat de orchidee een speciale kamerplant is, willen we het ook een heel artikel geven waar we het onderwerp van gieten van dichterbij willen bekijken. Dus je moet hier zeker op letten als je je orchideeën verspilt.

welk water moet je gebruiken?

Als het tijd is om je orchideeën opnieje te schenken, moet je er het beste regenwater voor gebruiken. Omdat veel orchideeën op bomen groeien, is dit water zeer geschikt om water te geven. Het regenwater bevat minder opgeloste zouten dan ons conventionele kraanwater. Daarom is het kraanwater, dat vaak wordt berekend, eerder niet geschikt voor het gieten van orchideeën. Het is niet alleen belangrijk voor de orchideeën, maar natuurlijk ook met andere kamerplanten. In het artikel " huisplanten gieten correct " meer hierover.

Je hebt geen regenwater beschikbaar: wat?

Het is de laatste tijd misschien niet veel geregend of ben je gewoon vergeten het water te vangen? Geen reden om je zorgen te maken! We laten je eenvoudige trucs laten zien hoe je het probleem aankan en dus voldoende voor je orchideeën kunt zorgen.

Tip 1 - Gekookt kraanwater: Als je het kraanwater in een pot of de ketel kookt, gaat de limoen aan de onderkant op. Voordat je het gekookte kraanwater voor je orchideeën gebruikt, moet je het bij kamertemperatuur laten afkoelen.

Tip 2 - Waterfilter: U kunt ook een waterfilter gebruiken. U kunt het dus zonder problemen gebruiken voor je orchideeën.

Tip 3 - Tijpwater mengen met gedestilleerd water: Als derde optie kunt je ook gedestilleerd water gebruiken. Aangezien puur gedestilleerd water echter niet mag worden gebruikt om water te geven, moet je het mengen met leidingwater. De mengverhouding is anders, afhankelijk van of je leidingwater hard of medium -hard water is. Gemengde verhouding = kraanwater: Gedestilleerd water

  • hard water = 1: 2
  • Middle -Hard Water = 2: 1

rain-2

gieten of duiken of duiken?

Het duiken als een watermethode komt meer overeen met de natuurlijke omstandigheden dan de gewone water geven. Orchideeën komen voornamelijk voor in de regenwouden van onze aarde. Plotselinge en sterke regenval komt daar heel vaak voor. Dus als je je orchidee in een schip vol water steekt, beginnen de wortels met de onmiddellijke waterabsorptie. Na ongeveer een half uur worden ze opgeheven met water en je kunt de pot eruit halen. Nu zijn de wortels weelderig groen en niet langer wit. Het is vooral belangrijk dat je het water in de orchideespot volledig laat lopen, zodat er geen wateroverlast is.

Hoe vaak moet je je orchideeën schenken?

Hoe vaak je je orchideeën moet schenken, het hangt ervan af. Maar in de regel moet je ze twee keer per week in de zomer met de duikmethode schenken. In de winter is het voldoende als je ze na een week of twee water levert. Het oppervlak moet altijd droog zijn voor de volgende duik.

orchide-blau-2

Wanneer moet je je orchideeën gieten?

Je plant kan 's ochtends heel veel worden voorzien van kalkvrij water. Het heeft dus gedurende de dag water verdeeld en kan tot de avond drogen.

De juiste zorg voor orchideeën

Nu weet je ook hoe je je orchideeën goed moet schenken, zodat ze in hun volledige pracht verschijnen. Als je nog vragen hebt over orchideeën, lees dan over ons artikel over de orchideeën zorg door. Hier zul je meer tips en trucs ontdekken wat je moet overwegen bij het behouden van deze speciale plant.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.