Nemo's Garden: So wachsen Pflanzen Unterwasser

Nemo's garden: Hoe planten onder water groeien

Veel boeren vinden het moeilijk om met de klimatologische omstandigheden om te gaan. Maar niet alleen boeren hebben het moeilijk, er zijn ook altijd problemen met de planten op het balkon. Meestal is het te warm of te koud, regent het te weinig en hebben zich nu ook ongedierte op de planten genesteld. Sergio gamberini had een wereldveranderend idee. Waarom laat je planten niet gewoon onder water groeien?

Het verhaal van nemo's tuin

In de zomer van 2012 genoot sergio gamberini, oprichter van de duikuitrusting van ocean reef group, van een strandvakantie aan de italiaanse rivièra. Tussen de duiken rustte hij graag uit op de strand en chat met vrienden. Op een dag kwam het gesprek op zijn andere passie: Tuinieren.

Zou het mogelijk zijn om de perfecte groeiomstandigheden voor basilicum te creëren?
Echter, zoals de meeste kruiden, geeft basilicum de voorkeur aan beschutte, zonnige locaties met goed doorlatende grond en een stabiele temperatuur.

Gamberini wierp één blik op de zee en kwam met een ongewoon idee: Waarom probeer je niet om basilicum onder water te kweken? het zou meneer gamberini zelfs in staat hebben gesteld om twee van zijn passies te combineren: Duiken en tuinieren. Hij pleegde een paar telefoontjes en begon met de hulp van zijn team bij ocean reef group te experimenteren door transparante biosferen 20 meter onder het oceaanoppervlak te laten zinken en ze met lucht te vullen. Het bijzondere project ligt voor de kust van noli, zo'n 70 kilometer ten westen van de italiaanse havenstad genua.

Waarom onder water?

Bij de onderwaterboerderij is er bijna geen interactie met het mariene milieu en gerelateerde terrariums. De planten worden onder water beschermd tegen ongedierte en stormen. Het gebruik van hernieuwbare energie, van zon en zeewater, maakt nemo's garden tot een zelfvoorzienend systeem. Het water van de middellandse zee is warm, de temperaturen variëren weinig en er is ook voldoende licht.
Het microklimaat en de thermische omstandigheden in de biosferen zijn als een conventionele kas. Ze zijn niet alleen optimaal voor de plantengroei, ze hebben ook geen extra energiebronnen nodig.

02_functioning-1-2

Afbeelding: Nemo's garden (www. Nemosgarden. Com)

Hoe kunnen planten onder water groeien?

De kas onderwater

De acrylconstructies onder water, die lijken op grote ballonnen, worden geen kassen genoemd maar biosferen. Ze bevatten ongeveer 2. 000 liter lucht en drijven op verschillende diepten tussen 15 en 36 voet onder het wateroppervlak.

Elke biosfeer heeft een stappenrooster waarin de duikers zich kunnen plaatsen. Als een duiker in de biosfeer is, is 1/2 van zijn lichaam uit het water

Deze biosferen zijn vergelijkbaar met een kas. Het ontwikkelde systeem vereist echter niet de stroom, temperatuurregelingstools of led-verlichting die worden gebruikt in de klassieke glastuinbouw.

Als je de onderwaterbiosferen van dichterbij wilt bekijken, dan is hier een geweldige VideoErover.

Zo krijgen de planten water en bemesting

In de koepel is een 10 meter lange spiraalbuis geïnstalleerd, waarin 60 zaaibedden zijn geplaatst, bekleed met grodan-steenwol. Het irrigatiewater en de meststoffen worden in een tank onderin de spiraal bewaard. Wanneer een waterpomp het water uit de tank naar de bovenkant van de spiraal duwt, daalt het door de zwaartekracht naar de spiraal en voorziet de planten van voedsel en zuurstof Een ventilator – aangedreven door zonnepanelen bovenop de verkeerstoren – zorgt voor een luchtstroom op de bladeren van de planten.

In de biosferen condenseert water op de binnenwanden en druppelt terug om de planten te irrigeren, terwijl de warme, bijna constante zeetemperatuur tussen dag en nacht ideale groeiomstandigheden creëert

lavi-perchik-1055165-unsplash-2

Welke grond wordt er onder water gebruikt?

Geen, want de kaskwekerij van unterwasser draait voornamelijk op hydrocultuur. Met hydrocultuur worden planten zonder aarde gekweekt in een gecontroleerde omgeving. Als het om hydrocultuur gaat, kennen we eigenlijk alleen planten met geëxpandeerde klei, dat is hier anders. In plaats van aarde of geëxpandeerde klei wordt een voedingsrijke oplossing gebruikt om de wortels te voorzien van het water en de mineralen die ze nodig hebben.

Wilt u meer weten over hydrocultuur? we hebben een fascinerend artikel voor je over Hydroponic plants.

Hoe de tuin van nemo in de gaten te houden

Veiligheid voor mens en milieu is erg belangrijk voor de Ocean reef group. Dit vergde echter enige investering.

De levensboom

In het midden van nemo's garden staat de tree of life, een 3,6 meter hoge, 3 meter brede metalen structuur die ongeveer een halve ton weegt. Het symboliseert evolutie en het streven naar innovatie en technologische vooruitgang. De tree of life heeft ook een belangrijke functie in de tuin en bedekt de kabels die naar elke biosfeer leiden. Het gebied kan van bovenaf worden bewaakt met behulp van camera's.

anurag-harishchandrakar-272128-unsplash-2

De sensoren

Elke biosfeer is uitgerust met sensoren voor koolstofdioxide, zuurstof, vochtigheid en verlichting. De externe watertemperatuur wordt getest in de ondiepere en diepere biosferen.

In het artikel PlantsensorenVind je nog veel meer hightech ontwikkelingen en hoe ze werken.

Beveiliging onder water

Een gyroscoop controleert de stabiliteit van elke biosfeer. Het informeert het oppervlak dat alle ankers goed werken en elke beweging registreren. Er is een draadloos onderwatercommunicatienetwerk met een bereik van 200 meter van de tree of life. Wanneer duikers gebruiken de beginactiviteit in de biosfeer, ze kunnen met elkaar en met het oppervlak communiceren. Goede communicatie is essentieel bij het kweken van planten onder water.

Welke planten zijn er tot nu toe gekweekt?

Gamberini experimenteert al enkele jaren met onderwaterbiosferen en planten. Ze verbouwen hier basilicum, sla, bonen en zelfs aardbeien.

Je hebt geen zee Naar planten? geen probleem, we laten je zien Hoe je gemakkelijk aardbeien op je balkon kweekt.

soroush-karimi-296967-unsplash-2

Kan het project bijdragen aan het voeden van de wereld?

Sommige onderzoekers zijn nog steeds erg kritisch over het nemo garden-project. De kosten zijn erg hoog en helaas is het hele systeem erg onpraktisch. Op het land dreigen muizen, insecten en ander ongedierte de oogst te verminderen, maar in het water vormen ze geen probleem. Het is veel gemakkelijker om kunstmest op het land aan te brengen.

Helaas krijgen de planten onder water te weinig licht. Ze blijven daardoor wat kleiner dan die op het land groeien. Ongeveer 40 procent van het zonlicht blijft op de schil van de biosfeer plakken, dus slechts iets meer dan de helft van het licht bereikt de planten. Bovendien houdt de zee de verschillende golflengten niet gelijkmatig. Bovenal "slikt" het het rode licht dat de planten nodig hebben om te groeien.

Het kweken van planten onder water draagt ​​dus niet bij aan de wereldvoeding. Aan de andere kant is het een milieuvriendelijke en zeer opwindende innovatie die, na intensief onderzoek, mogelijk verder onderzocht kan worden.

Als je je tuinierkunsten wilt beperken tot je huis, dan hebben we een aantal prachtige kamerplanten in onze winkel. Kom gerust langs en laat je inspireren.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.