Mangold: Gesundes Gemüse für den Balkon-Botanicly

Zwitserse snijbiet: Gezonde groenten voor het balkon

Chard is een geweldige groente - je kunt het heel gemakkelijk thuis planten en het is super gezond. In de keuken kunnen de groenten op dezelfde manier worden gebruikt als spinazie.

Botanicly_mangold-gesund  Botanicly_mangold

Eigenlijk een biet

Botanicly spreken, Swiss Chard behoort tot de bieten en is gerelateerd aan de suikerbiet en rode biet. In tegenstelling tot deze twee familieleden is het niet de wortel, maar de stengels en bladeren worden gegeten. Er zijn twee verschillende vormen van cultuur: stengel en blad mangold. Stemangold wordt gekenmerkt door de sterk uitstekende witte of roodachtige middelste ribben van de bladeren. Met bladmangold zijn de middelste ribben van het blad niet zo uitgesproken en groeien de bladeren weer na de snede.

BOTANICLY_MANG-SELBST-PLPLANTEN  Botanicly_mangold-balkon

Strong Bone + Calming

Chard is erg rijk aan vitamines. Vooral op vitamine K, wat belangrijk is voor botvorming. Het bevat ook vitamine A en E evenals natrium, magnesium, ijzer en kalium. De bladeren hebben een zeer hoog oxaalzuurgehalte, dat moet worden waargenomen van nierpatiënten. Voor gezonde mensen heeft deze waarde echter geen effect.

Naast de gezonde ingrediënten zijn de groenten ook bekend vanwege genezingseffecten. Het zou onder andere positief moeten werken in het geval van nervositeit en kan je helpen om te rusten.

Botanicly_mangold-care ife" iz-toc section-end "> << /span>

Plant thuis

Zelfs zonder een tuin kunt je snijbiet bij je thuis planten omdat de groenten niet veel ruimte nodig hebben. De locatie moet warm en zonnig zijn. Als het buiten nog te koel is, kunt je de snijbiet op de vensterbank binnenin planten. Het is heel gemakkelijk om in zorg voor te zorgen. Desalniettemin is het belangrijk om de groenten goed water te geven, anders kunnen de bladeren moeilijk zijn. Na de eerste oogst groeien bladeren en stengels op en kunnen dan elke 8 weken worden geoogst.

Botanicly_mangold-plants  Botanicly_mangold-alagen


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.