Leuchterblume Pflege – Tipps und Tricks zur Pflanze

Liber Flower Care - Tips en trucs voor de plant

Een kort verhaal over de kandelaar

De botanische naam van de kandelaar is Ceropegia.

De natuurlijke thuisbasis van de klimmende plant is Zuid -Afrika en Zimbabwe. In de tussentijd is het echter wijdverbreid op alle continenten, zoals op de Canarische eilanden, Madagascar, India, China en Australië.

het uiterlijk van de kandelaars

 The Correct Light Flower Care

De klassieke bloembloem, die vaak wordt gebruikt als een kamerplant, heeft een bolvormige stam die tot vijf centimeter dik is, die vaak werkt en gerimpeld is. Individuele roodgekleurde dunne scheuten groeien van de kofferbak van de stam, die een lengte van één tot drie meter kan bereiken. De vlezige bladeren van de kandelaarbloem groeien langs deze roodachtige scheuten.

De donkergroene bladeren hebben een licht zilveren glans op hun bovenkant. Aan de andere kant hebben ze een vrij paarse kleur aan de onderkant. Het speciale aan hen: de bladvorm lijkt op een hart. Misschien is dat waarom je zo'n mooie oogstadder bent.

Candlesticks

Zoals reeds vermeld, beschrijft de kandelaarbloem een ​​plantengenre. Ongeveer 160 soorten zijn bekend, die voornamelijk voorkomen in de tropische gebieden in Zuidoost -Azië en op het Afrikaanse continent.

Als huisplant is de Ceropegia woodii met zijn twee ondersoorten ssp. Debilis en SSP. Woodii . De bekendste.

African Candlesticks

Dit type kandelaar wordt ook wel een klassieke kandelaarbloem genoemd en komt oorspronkelijk uit Zuid -Afrika. De Afrikaanse kandelaar is heel gemakkelijk te onderhouden en daarom ook zo populair bij plantenliefhebbers.

Je uiterlijk wordt gekenmerkt door haar hartvormige bladeren. Deze hebben een prachtige zilveren kleur op de donkergroene bladachtergrond. De langwerpige bloemen groeien op de bladeren van de bladeren.

Dit bereikt een lengte van maximaal drie centimeter. De vorm is smal als een buis en verschijnt in lichtroze. De kleine bal aan het einde van de bloem schijnt in wijn rood.

Parachute Candlestick

Deze kandelaar is een klimmen De rechte bloem ">

Gießen pour

Vooral voor degenen die niet zoveel tijd hebben om water te geven, is de kandelaarbloem een ​​ideale kamerplant voor thuis. Omdat het niet veel water nodig heeft. Integendeel, je kunt waterpas zeer economisch aan.

Tip: te veel water en water dat je kandelaarbloem niet leuk vindt. Vermijd daarom overmatig giet en giet overtollig water. Giet twee keer per week, bij voorkeur met regenwater, is voldoende. U moet geen kalkachtig water gebruiken.

Bevestigingsbloem

Economie is ook van toepassing op bemesting. Overmatige meststoffen schaden alleen je kandelaar. In de groeifase (april tot oktober) moet je je plant om de twee tot drie weken bemesten met een cactische meststof of een normale vloeibare meststof.

tip: Als je de vloeibare meststof kiest, is het het beste om het een beetje te verdunnen met water omdat de plant niet te veel voedingsstoffen verdraagt.

In je rustperiode, die van november tot maart duurt, hoeft je de kandelaar niet te bemesten.

Cut Backlebar Flower

Als je je kandelaar terug wilt kappen, kunt je dit het hele jaar door doen. De lente is hier het meest geschikt voor. Fijne lichte bloemen - Zodra je de plant terug hebt gesneden - relatief snel niejee scheuten van de knollen in de pot.

Candlestick Flower

Als je je appartement met andere kandelaars wilt versieren, kunt je je moederplant gemakkelijk vermenigvuldigen. Hier zijn twee methoden die we je willen voorstellen.

1. Methode: vermenigvuldiging door knollen

De beste manier om deze methode te draaien is in de groeifase. Hiervoor gebruik je de kleine knobbeltjes op de scheuten. Je kunt het heel voorzichtig uit de plant verwijderen en in een kleine pot gevuld met zand doen.

Het is belangrijk dat je het substraat altijd prachtig vochtig houdt, zodat de wortels en niejee scheuten zich goed kunnen ontwikkelen. Dit kan echter een paar weken duren, dus verlies geen geduld!

2. Methode: eigenschap door stekken

Tijdens de groeifase kunt je ook stekken gebruiken voor de vermenigvuldiging. Snijd hiervoor enkele van de lange scheuten en laat de sneden goed drogen. Vervolgens kunt je de stekken in een geschikte steelpan planten met een mengsel van potgrond en zand. Ook hier is het belangrijk dat je het substraat altijd enigszins vochtig houdt, maar nooit te nat!

Plant Paradise At Your Home: rangschik de kandelaarbloem

De klimkandelaarbloem is perfect als een hangende plant bij je thuis. Hiermee kun je grijze hoeken weer tot leven brengen. Gebruik hiervoor eenvoudig een normale bloemenpot die aan het plafond is bevestigd met behulp van een geknoopt toje of een tojetje (u kunt gemakkelijk in het tuincentrum of online komen). Het Light Flowers Traffic Light is een geheel niejee manier om planten in je appartement te organiseren.

Is de kandelaar voor huisdieren of mensen?

De hoofden beweren in de kandelaar. Soms wordt gezegd dat het giftig is voor huisdieren zoals honden of katten, soms wordt dit geweigerd. Er is dus geen duidelijke verklaring. Niettemin moet je weten dat de kandelaars behoren tot de plantenfamilie van de hondengiffamilie ( Apocynaceae ), die niet ongewoon zijn.

Verpleegfouten: Candlestick Care Tips

Zelfs als de kandelaar relatief eenvoudig is om voor te zorgen, betekent dit niet dat je het moet verwaarlozen. U moet daarom veel aandacht besteden aan de juiste zorg, anders zou het kunnen zijn dat Je plant . Zodat dit niet gebeurt, zullen we je wat kandelaars laten zien.

1. Tip: Je kandelaarbloem krijgt gele bladeren wanneer je ze overdreven giet. Daarom is ze van toepassing: minder is soms meer! Zorg ervoor dat het water nooit op de bodem is en de aarde niet te nat is.

2. Tip: Vermijd dat de plant wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Dit kan ervoor zorgen dat je kandelaar bruine bladeren krijgt. De UV -straling verbrandt de bladeren zodat ze bruine en onregelmatige vlekken kunnen ontwikkelen.

3. Tip: Een te schadjerijke locatie is zo weinig nuttig als te veel zon. Je kandelaar bloeit niet? Dan krijgt ze waarschijnlijk niet genoeg zonlicht. Als dit het geval is, plaats het gewoon op een zonniger en lichtere plaats.

Standing of hangend, de kandelaar is een echt sieraad!

Eigenlijk zijn er alleen voordelen om thuis een kandelaar bij je te hebben, omdat het heel gemakkelijk is om voor te zorgen vanwege de weinige claims. U kunt je appartement creatief maken met de verschillende soorten. Vanwege de klimkandelaar, krijgt je woonkamer een eigen charme!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.