Lavendel Pflege: Standort, Gießen, Überwintern und weitere nützliche Infos-Botanicly

Lavendelzorg: locatie, casting, slaapstand en andere nuttige informatie

lavendelplanten - planten voor iedereen

Met zijn bloemen in violet en de unieke kalmerende geur, is de lavendel een verrijking voor elk huishouden. Het maakt niet uit of op je balkon, in de tuin of op een vensterbank, dit goed bekende medicinale kruid moet zeker voor liefde zorgen in of buiten je appartement. We zullen je laten zien hoe de juiste lavendelzorg werkt en andere nuttige informatie.

Het magische verhaal van de lavendel

De botanische naam lavandula angustifolia klinkt als een touch vol magie. De medicinale plant onder lavendel of echte lavendel staat bekend om ons. Deze mediterrane half -shrub komt in de natuur voor in de landen in het Middellandse -Zeegebied zoals Zuid -Frankrijk, Italië of Griekenland.

Omdat de lavendel heel goed met droge en kale bodem kan opschieten, kan deze zonder problemen in deze regio's groeien. Het plantengenre van lavandula heeft meer dan 30 verschillende soorten. Voor ons, de bekendste lavendelsoorten van de echte lavendel ( lavandula angustifolia ), de schopf-lavendel ( lavandula stoechas ), de breedbladige lavendel ( Lavandula latifolia ) en de Franse lavendel ( lavandula dentata ).

Omdat de fabriek steeds meer aan populariteit is gewonnen, is deze nu in veel regio's en landen gebracht. Dit creëert bijvoorbeeld economisch belangrijke culturele afzettingen in Engeland, Frankrijk, Marokko en de VS.

De juiste lavendelzorg: Hibernate, pour, gerepoteerd enz.

Zodat de lavendel ook zijn opvallende paarse bloemen traint met zijn groene en grijze bladeren thuis, zullen we je laten zien hoe de juiste lavendelzorg eruit ziet. Als je naar onze nuttige tips kijkt, zou er niets mis moeten gaan.

de rechter lavenderzorg

Lavendel Locatie: veel zon is goed voor hem

Het maakt niet uit of je de lavendel vasthoudt in de tuin of in de emmer., de lavendel houdt van de zon en vindt het daarom helder en warm. Als je het buiten houdt, kun je het ook op de locatie in de winter laten, omdat de meeste lavendelsoorten in de emmer winterhard zijn. Maar zorg ervoor dat de plant op een locatie staat beschermd tegen de wind. Een heldere en droge locatie op een huiswand is ideaal voor de containerplant.

Aangezien de lavendel een groot aandeel etherische olie heeft, heeft het een zeer kalmerende en slaap -promoterend effect. U kunt deze eigenschap gebruiken als je 's avonds erg rusteloos bent en duizend gedachten in je hoofd omcirkelt.

Tip: Hang gewoon een gedroogde lavendellouvas op in je slaapkamer of kook een thee vooraan met de droge bloemen. U zult binnenkort het kalmerende effect opmerken.

De rechter lavendel aarde

Vanwege zijn oorsprong geeft de lavendelplant de voorkeur aan een voedingsstof, kalkhoudende en kiezelgrond. Je bent ook van harte welkom om een ​​steenachtig oppervlak te gebruiken, dit schjet de plant helemaal niet. Bovenal mag geen file -water worden gevormd. De aarde moet daarom niet de neiging hebben om het water op te slaan.

Aandacht: De Schopf-Lavender is een uitzondering. Hij geeft de voorkeur aan zandige bodems vanwege zijn groei.

tip: Als je twee keer per jaar een beetje limoen toevoegt aan het substraat, dan voelt de lavendel zich echt comfortabel aan.

Lavendel Pour: Minder is meer

De juiste water geven maakt ook deel uit van de lavendelzorg. De regel is hier van toepassing: wacht altijd tot de bovenste laag van de aarde in de bloemenpot is uitgedroogd, alleen dan moet je de plant water geven. Bovendien moet je alleen zoveel water geven dat het water niet in de achtbaan verzamelt.

Als dat het geval is, stroomt het overtollige water af omdat de lavendel niet van natte voeten houdt! Permanente wateroverlast kan snel een verkwet worden van deze plant. Tandwater is met name geschikt om water te geven, omdat het meestal veel kalk bevat.

tip: Als je 's ochtends je lavendel giet, kan het water overdag heel goed verdampen.

 The Correct Lavender Care

bemest je lavendel, het is zo eenvoudig

Met de lavendel moet je voorzichtig zijn om het niet te vaak te bemesten. In het bijzonder moet je meststoffen vermijden die rijk zijn aan stikstof. Meststoffen die zijn verrijkt met kalium zijn veel beter geschikt voor je lavendel. De tijd van bemesting is het beste na de bloei.

Tip: Bemest het beste altijd met een tuinkalksteen en niet met mulch, omdat het het vocht te sterk opslaat en de plant daarom gevoeliger is voor schimmel.

Wanneer moet je je lavendel snijden?

Een regelmatige snede is erg belangrijk voor lavendelzorg, omdat dit de groei van de plant bevordert. Vanwege de snit in het voorjaar blijft de lavendel altijd lekker bossig en valt niet uit elkaar. Je kunt de plant terug naar de houtachtige delen snijden. In de herfst kun je de verdorde bloemstengels opnieje knippen.

Dit is hoe de aangenaam kalmerende geur van de lavendelbloesem elk jaar terug.

Top de lavendel correct

Als je je lavendel in de pot bewaart, moet je ze ook regelmatig herstellen met toenemende grootte. Als gevolg hiervan kan ze acht tot tien jaar leven. Met de pot lavendel is de tijd van de gerepoteerde relatief irrelevant. Je kunt het in een grotere container planten, zowel in de lente als in de zomer.

belangrijk: De niejee pot moet altijd ten minste een derde groter zijn dan de vorige pot. Dus de lavendel heeft voldoende ruimte om te groeien en kan zijn grote en lange wortels goed verspreiden.

lavendel: eenvoudig met de snijmethode

In het geval van lavendel wordt de vermenigvuldiging van de snijmethode vermenigvuldigd. Het is eenvoudig en ongecompliceerd. De beste tijd hiervoor is late zomer of lente. Je kunt gemakkelijk een paar takken van de moederplant afsnijden, bij voorkeur met onverwachte jongens en zonder bloeien.

In het onderste derde deel van de zeven tot tien centimeter lange takken moet je de kleine bladeren verwijderen omdat dit deel in de broedpatel wordt geplant. Het is het beste om een ​​speciale groeiende kom te gebruiken die je vult met een mengsel van grof zand en groeit.

Zodra je de stekken hebt geplant, moet je ze irrigeren met een watervoorraden. Een foliedekking draagt ​​bij aan verhoogd vocht. Als de stekken na een paar maanden hun eigen wortels hebben gevormd, kun je ze in je eigen bloempotten planten op een warme en zonnige locatie, zodat hun wortels in de toekomst voldoende ruimte hebben.

de rechter lavenderzorg

Is de lavendel giftig?

U hoeft zich geen zorgen te maken, want de lavendel is niet giftig . Noch voor je kat noch voor je hond. De plant is ook onschadelijk bij kleine kinderen en baby's. Voorzichtigheid is alleen nodig voor kleine knaagdieren zoals cavia's, hamsters en Co. De hoge concentratie essentiële oliën kan bij deze dieren lavendelvergiftiging veroorzaken wanneer ze worden geconsumeerd.

Tips voor een correcte lavendelbloesem

Omdat de lavendel vooral bekend is vanwege de geurige bloem, wil je ook dat het zich in dit opzicht goed ontwikkelt. Een falende lavendelbloesem kan te wijten zijn aan de verkeerde lavendelzorg. Het is daarom erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je plant met veel warmte in een volle zon is, omdat dit de enige manier is om voldoende energie te krijgen om haar bloemen in volledige pracht te trainen.

Bovendien is de lavendel ook erg gevoelig voor het substraat. Dit zou vrij laag moeten zijn in voedingsstoffen en geen wateropslagcapaciteit hebben, zodat er geen congestiewater ontstaat.

De rechter lavenderzorg

Breng de planten in je appartement!

Nu heb je veel geleerd over de lavendelzorg en kun je nu dingen in de praktijk brengen. Als je nog steeds de juiste kamerplanten voor je lavendelplant mist, kijk dan graag op onze site en wees geïnspireerd door ons unieke assortiment planten. Er is zeker iets voor jou!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.