Kann man Aloe Vera essen? 3 spannende Rezepte

Kun je aloë vera eten? 3 spannende recepten

Is het eetbaar of niet?

Misschien heb je keer op keer gehoord dat aloë vera eetbaar is. Maar is dat echt waar? En zo ja, wat is de beste manier om het te bereiden zodat het geen toxisch effect heeft?

Dit is precies waar ons artikel over gaat. We hebben ook drie heerlijke, spannende recepten die je gemakkelijk thuis kunt uitproberen.

De juiste voorbereiding:

Als je de Aloë Vera plant wilt eten, dan is de juiste voorbereiding erg belangrijk, want niet alles aan de plant is geschikt voor consumptie. Het gelachtige binnenblad van aloë vera, het zogenaamde waterreservoir (aloë vera sap), kun je zonder problemen eten. Je moet voorzichtig zijn met de gele afscheiding, die wordt afgescheiden tussen de groene bladschors en het merg. Dit is bitter, licht giftig en veroorzaakt diarree of maagklachten.

Tip: Als je de aloë vera bladeren voorzichtig schilt en de gel daarna afspoelt met water, is hij klaar om te eten.

Snijd aloë vera

Als je de bladeren of de binnenkant van het blad van aloë vera wilt gebruiken voor consumptie, dan moet je op een paar dingen letten. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is een juiste voorbereiding van de plant erg belangrijk.

  • Je kunt de bladeren voorzichtig afsnijden met een scherp mes.
  • Je moet de bladeren dan kort wassen met water.
  • Vervolgens kan je voorzichtig de schil van de bladeren verwijderen zodat de gelige laag volledig verwijderd is.
  • Uiteindelijk zou je alleen het gelachtige waterreservoir in je hand moeten hebben, dat op verschillende manieren voor consumptie kan worden verwerkt.

Drie eenvoudige recepten met aloë vera

Nu is het dan eindelijk zover, we hebben drie heerlijke recepten voor je geselecteerd die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Als je na de bovenstaande stappen het vruchtvleesvan de plant uitsnijdt, kun je de aloë veilig eten. Daar gaan we!

Eerste recept: Aloë Vera Drink - kiwisap met aloë vera

Voor vier personen heb je 200 g verse pulp van je aloë vera nodig, vier kiwi's, 200 g honingmeloen, twee eetlepels citroensap, een handvol ijsblokjes, twee handenvol muntblaadjes en honing naar smaak.

Aloe Vera essen

Snijd voor de bereiding de aloë verapulp, de kiwi's en de honingmeloen in kleine stukjes. Voeg het fruit toe aan de blender samen met het citroensap, het ijs en de muntblaadjes (laat er een paar achter voor de garnering). Zoeten met honing als je wilt. Verdeel vervolgens over vier glazen en versier met de resterende munt.

Tweede recept: Ananas Aloë Vera Shake

Dit heb je nodig voor vier personen: een kleine ananas, 200 g aloë verapulp, het sap van een limoen, twee theelepels bruine suiker, 400 ml kokosmelk en 100 ml ananassap.

Aloe Vera essen

Schil eerst de ananas, verwijder de steel en de bladeren. Het vruchtvlees van de ananas en aloë vera moet in kleine stukjes worden gesneden. Daarna kun je het aloë verapulpje samen met het limoensap en de suiker fijn pureren met een blender.

Giet er geleidelijk de kokosmelk en het ananassap bij. Vul tot slot de ananas en ijsblokjes in vier glazen, giet de aloë-shake erover en serveer.

Derde recept: sla met aloë vera

Voor vier personen heb je 200 g sla nodig, één grapefruit, aloë verapulp, vier eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamicoazijn, één theelepel mosterd, één eetlepel gehakte kruiden, zout en peper.

Aloe Vera essen

Voor de bereiding moet je de sla wassen, drogen en in kleine stukjes plukken.Schil eerst de grapefruit en snij dan kleine filets uit het vruchtvlees.Je kunt het aloë vruchtvlees klein hakken en samen met de grapefruitfilets en de salade op de borden schikken.

Vermeng voor de saladedressing olie, azijn, mosterd, zout en peper en breng op smaak met de kruiden. Sprenkel het dan over de salade.

Opmerking: de aloë vera-gel in de bladeren is ook eetbaar.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.