Kalanchoe Pflege: Tipps für eine besonders lange Blütenpracht

Kalanchoë verzorging: Tips voor een bijzonder lange bloeiperiode

De interessante geschiedenis van de kalanchoë

De kalanchoë blossfeldiana heet ook wel flammendes käthchen kalanchoe en is nu de meest populaire bloeiende KamerplantIn duitsland. De kalanchoë behoort tot de succulentenfamilie.

Bij optimale verzorging van de kalanchoë bloeit ze zes tot acht weken. De kalanchoë behoort tot het geslacht van vetplanten en is daarom relatief weinig veeleisend. Het komt uit de tropische delen van Azië en afrika en is ook wijdverbreid in madagaskar.

Er zijn nu 125 soorten kalanchoë bekend. Deze exotische schoonheid kwam in de jaren dertig voor het eerst naar europa. Daar werd het gekweekt door de duitse zaadhandelaar robert blossfeld en zo is de naam kalanchoe blossfeldiana ontstaan.

De verschillende soorten kalanchoë

Het staat niet alleen bekend om zijn enorme scala aan kleuren en groeivormen, maar ook om zijn ongelooflijk eenvoudige onderhoud. Het is bijzonder geschikt voor zeer zonnige vensterbanken en balkons.

Er zijn veel verschillende soorten kalanchoë, hier is een kort overzicht:

Kalanchoë marmorata: Bossige, circa 50 cm hoge vetplant met glanzende, vlezige bladeren. Deze zijn blauwgrijs van kleur en hebben grote bruine vlekken met gekartelde randen.

Kalanchoë beharensis: Een prachtige bladplant ook wel bekend als olifantenoor kalanchoë. Het heeft 30 cm lange donkergroene bladeren, golvend aan de randen en bedekt met dichte fijne haren.

Kalanchoë tomentosa: Mooie bladplant met losse rozetten. Het heeft ovale bladeren op een houtachtige stengel. Hij kan tot 45 cm hoog worden. De bladeren zijn bedekt met fijne, borstelige en meestal zilverachtige haren.

Kalanchoë blossfeldiana: Dit is de typische bloeiende plant die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De bladeren zijn dik, vlezig en donkergroen.

kalanchoe pflege

De juiste locatie voor je kalanchoë

De perfecte locatie voor uw kalanchoë is een ZonnigOf lichte plaats. U moet echter eerst wennen aan de brandende middagzon.

Te veel zon uit zich meestal met een roodachtige verkleuring en krullen van de bladeren. In de zomer heeft de kalanchoë behoefte aan warme temperaturen rond de 20 graden celsius - 25 graden celsius. Zo garandeer je perfecte en bijzonder lange bloei.

Kalanchoë verzorgen: Zo eenvoudig is het!

Het verzorgen van de kalanchoë is uiterst eenvoudig. Afhankelijk van de soort kan hij gele, oranje, witte, roze, roze of rode bloemen hebben. De belangrijkste bloeiperiode is tussen februari en juli.

Deze grond heb je nodig voor je kalanchoë

Normale potgrond uit het tuincentrum is meestal niet ideaal voor de kalanchoë-verzorging. Meng je potgrond 50: 50 metSucculenteAarde. Hierdoor worden de wortels voldoende belucht en loopt overtollig water sneller weg.

Hoeveel water heeft je kalanchoë nodig

Tijdens de groei- en bloeiperiode dient u ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig is. Een wekelijkse watergift is voldoende. Geef ze pas water als de bovenste laag aarde helemaal droog is.

Tip: Als u uw kalanchoë buiten op het balkon verzorgt, moet u het water geven uitstellen tot 's morgens en' s avonds. Als je ze in de brandende middagzon water geeft, kunnen hun bladeren sneller verbranden.

Hoe vaak bemest je je kalanchoë

Je moet je kalanchoë tussen april en augustus bemesten. Dit is vooral belangrijk als de plant weinig bloemen heeft. Geef bij het verzorgen van de kalanchoë elke twee tot drie weken wat bloemenmest.

Tip: Doe dit in de zomer alleen 's ochtends of 's avonds. De plant kan de mest op dit moment beter verwerken

Moet je de kalanchoë snijden?

U hoeft uw kalanchoë pas terug te snoeien als deze onderaan blad verliest. Knip ze alleen af ​​als ze vervaagd zijn en knip ze alleen voldoende om een ​​verdikt gebied achter te laten (ook wel een oog genoemd). Daar zal weer fris groen ontkiemen. Gebruik een schone en scherpe schaar.

Kalanchoë verpotten: Wanneer is de tijd?

U dient uw kalanchoë in het vroege voorjaar te verpotten. Wanneer de driehoekige bladeren de hele bodem van de pot bedekken, is het tijd om te verpotten.

Omdat de kalanchoë een vrij breed en ondiep wortelgestel heeft, kun je hem in ondiepe schalen planten. Zorg er echter voor dat de pot een waterafvoer heeft. Na het verpotten hoeft u de kalanchoë de eerste 6 maanden niet te bemesten. Meer over verpotten vind je Hier.

Wat is de beste manier om je kalanchoë te overwinteren?

Helaas is de verzorging van de kalanchoë tijdens de WinterWat lastiger. Net als de kerstster is het een kortedagplant en wordt daarom zelden langer dan een jaar bewaard.

Het is niet eenvoudig om de kalanchoë na de winter weer in bloei te krijgen. De planten verliezen na 2 jaar hun vorm en de bloemen worden kleiner en minder kleurrijk.

Als je je plant nog steeds niet wilt opgeven, dan moet hij in de winter minimaal 16 uur per dag in het donker staan ​​(maximaal 8 uur licht per dag). Geef ze weinig water en bemest ze helemaal niet.

Zo eenvoudig is het om je kalanchoë te vermenigvuldigen

Om de kalanchoë te vermeerderen, kun je ze zaaien of vermeerderen met stekken. Zaaien is erg tijdrovend en ingewikkeld. We raden daarom vermeerdering door stekken aan.

Snij de toppen van de scheuten ongeveer tien centimeter lang van de plant af. Zorg ervoor dat je zo netjes en recht mogelijk knipt. Wacht tot er geen sap meer uit de scheut komt en zet ze dan in potten met potgrond.

De perfecte omgevingstemperatuur voor de stekken is 20-25°c. Houd de planten voldoende vochtig. U moet echter wateroverlast vermijden.

kalanchoe pflege

De kalanchoë - niets voor huistijgers

De kalanchoë is niet giftig voor ons mensen. De vlezige bladeren bevatten appelzuur en isocitroenzuur en zijn daarom giftig voor katten.

Tips als je kalanchoë ziek is

Als je je kalanchoë te vaak water geeft, worden de bladeren snel bruin en vallen ze af. Het is echter nog niet te laat om haar te helpen. Probeer ze een beetje leeg te laten lopen en plant ze in verse grond. Geef ze een week geen water.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.