Kaktus-Wolfsmilch: Das kleine 1x1 der Pflege des Westernkaktus-Botanicly

Wolfsmelkcactus: de kleine 1x1 van de zorg voor de westerse cactus

Het verhaal van de wolfsmelkcactus

Aangezien er nog geen fossielen van cactussen zijn gevonden, kan men zeggen: cactussen zijn moderne, hoogontwikkelde planten. De geschiedenis van cactussen begint in 1472 met de ontdekking van Amerika. De cactus werd in Europa geïntroduceerd door een van de expedities van Christoffel Columbus.

De meeste cactussen komen voor in Mexico, het zuiden van de Verenigde Staten, het noorden van Chili, Peru en Bolivia. De wolfsmelkcactus of westerse cactus is een plantensoort van het geslacht wolfsmelk uit de wolfsmelkfamilie Euphorbiaceae.

Wolfmilch Kaktus das kleine 1x1

De cactussen zijn een integraal onderdeel van de oude westerse films. De wolfsmelkcactus is een van de meest bekende onder hen en kan ongelooflijke hoogten bereiken.

De juiste locatie van je kroontjescactus

De wolfsmelkcactus verdraagt ​​geen extremen, noch de volle schaduw, noch de brandende middagzon. Toch is hij welkom op een plek met veel licht of halfschaduw. Een overdekt terras of raam met zonwering tijdens de middag is perfect voor deze plant. In de serre kan hij natuurlijk ook staan.

Temperatuur is net zo belangrijk als licht. De wolfsmelkcactus verdraagt ​​normale kamertemperaturen en kan in de zomer ook buiten geplaatst worden. U moet echter te grote en abrupte temperatuurverschillen vermijden. Als het overdag op een warme plaats staat, mag het 's nachts nooit in een continu open raam staan.

Een even belangrijke factor bij het kiezen van een locatie is de ruimte bovenaan. De wolfsmelkcactus kan snel groeien en mag niet worden beperkt door obstakels. Zorg er dus voor dat er genoeg ruimte is om uit te klappen.

De wolfsmelkcactus kan ook een ongelooflijk gewicht bereiken. Dit gewicht komt niet van de wortels, maar van de scheuten. De cactus kan daardoor gaan wiebelen en is niet 100% stabiel. Gunstige locaties zijn daarom hoeken of plaatsen dicht bij muren, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Tip: Je kunt linten gebruiken om de scheuten en de pot van je grote westerncactus aan de muur te bevestigen. Hij kan niet zo vallen.

Je wolfsmelkcactus verzorgen

De wolfsmelkcactus is eigenlijk niet veeleisend, er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van aarde en het water geven van je cactus.

De juiste aarde voor je wolfsmelkcactus

Wolf Cactus heeft een voedselrijke grond nodig. Het moet los en doorlatend zijn om wateroverlast te voorkomen. Een deel plantenaarde en een deel cactusaarde is perfect.

Je kunt natuurlijk ook gewoon potgrond gebruiken en deze losmaken met wat zand of kokosvezels. In ieder geval moet je cactus worden beschermd tegen vocht. Zorg er dus voor dat het gietwater volledig kan weglopen.

Zo geef je de wolfsmelkcactus water

Omdat de westerse cactus erg gevoelig is voor wateroverlast, moet het water in de cachepot altijd worden verwijderd. Giet het gietwater slechts in kleine hoeveelheden op de grond en wacht tot het substraat het vocht heeft opgenomen. Blijf dan water geven tot je de eerste druppels water op de bodem van de cachepot ziet.

Het is het beste om te wachten tot de grond is opgedroogd voordat je hem de volgende keer water geeft. Meestal is het voldoende om de grond om de 2 weken water te geven.

Bemest wolfsmelkcactus

De wolfsmelkcactus kan van april tot september worden voorzien van cactusmest. Een maandelijkse bemesting zou voldoende moeten zijn.

Uw kroontjescactus verpotten

Je kunt je cactus elke 2 jaar verpotten of wanneer hij een beetje wankel begint te worden.

Wolfsmilch Kaktus umtopfen

Plaats Wolfsmelk Cactus: Wolfsmelk Cactus Uitloper

Als je je wolfsmelkcactus wilt vermeerderen, kun je een scheut gemakkelijk verwijderen met een scherp mes. Het belangrijkste is dat je handschoenen draagt, want de witte melk van de cactus, de "wolfsmelk", is zeer giftig en kan ook huidirritatie veroorzaken.

Als je nu een scheut hebt verwijderd, moet je deze enkele dagen laten drogen op een schaduwrijke en gelijkmatig warme plaats. Als je het vers in de grond stopt, kan het gaan rotten.

Na het drogen moet de grond voor de stek ook vrij droog zijn. Je kunt kant-en-klare cactusaarde gebruiken om je cactus te laten groeien. Onder de juiste omstandigheden zal je stek heel snel wortel schieten.

Houd het de eerste weken redelijk droog en geef het niet te vaak water. Een plek op de droge, warme vensterbank zou hier zeer geschikt zijn.

Is de wolfsmelkcactus giftig?

Ja, het sap van de wolfsmelkcactus is erg giftig en kan huidirritatie veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen kinderen of dieren mee in aanraking komen.

De juiste kamer voor de wolfsmelkcactus

Je cactus houdt van een droge en lichte standplaats. Het is daarom minder geschikt voor de badkamer. Het moet ook veel ruimte boven hebben, dus het ziet er erg goed uit in een Berlijns appartementencomplex. In een lichte hoek van je woonkamer zal hij vast heel gelukkig zijn.

Tips voor problemen met je kroontjescactus

Het grootste probleem is te veel water geven. Als je wolfsmelkcactus begint te rotten, heeft hij te veel water gekregen. Je kunt hem beter te weinig water geven dan te veel. Als er al rotte plekken zijn ontstaan, kun je proberen de aangetaste plekken af ​​te snijden en misschien red je hem daarmee.

Wolfsmilch Kaktus Pflege Tipps

Natuurlijk hebben we ook een westerse cactus of wolfsmelkcactus voor jou. Je koopt hem eenvoudig bij ons in de winkel

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.