Kaffeesatz Dünger: Aus Abfall wird Dünger-Botanicly

Koffiedikmest: afval wordt kunstmest

Als je na het koken van de koffie altijd in de afval bent gegooid, dan heb je meststoffen verspild voor je planten. Coffee Grounds -meststof vertegenwoordigt een goedkope en duurzame toevoeging en alternatief.

Waarom is koffieterreinen geschikt als kunstmest?

De koffiedik kan worden gebruikt als meststof omdat het belangrijke voedingsstoffen bevat zoals kalium, stikstof en fosfaat. Deze voedingsstoffen worden niet volledig opgebruikt wanneer de koffie werd gebrojeen. Met de resterende voedingsstoffen worden koffiedik niet alleen als afval gebruikt.

Kalium is belangrijk voor je plant omdat deze voedingsstof de waterbalans in de plant regelt. Bovendien zorgt voldoende kalium voor een hogere weerstand van je plant in vergelijking met vorst en ziekten. De reden hiervoor is dat een stabiele en gezonde plant minder aanvalsoppervlak biedt voor schimmels en ziekteverwekkers. Bovendien creëert kalium hogere fotosynthese -activiteit. Stikstof is belangrijk voor de groei van je plant omdat deze voedingsstof de hoogste winstreactie heeft. Het voedingsfosfaat regelt de celfuncties en zorgt voor een betere wortelgroei van je plant.

Maak kunstmest van koffiedik - Dit is de beste manier om verder te gaan:

Het is heel eenvoudig en snel als je het gebruikte koffiedik als meststof voor je plant wilt gebruiken. Na het koken van de koffie spreid je het koffiedik op een bord of een ander oppervlak uit. Laat de koffiediken goed drogen, zodat het later niet vormt. Het is het beste om de gedroogde massa in een vriezer of een blik te houden.

Er zijn nu verschillende opties voor het gebruik van het koffiedikaal van de meststoffen. Verdomd met water, zijn de koffiedik geschikt voor het gieten van je planten. Zorg er bij deze methode voor dat je alleen de plantenbasis giet en niet de bladeren. Als je wat meer koffiedik hebt verzameld, kun je het ook in de potbodem mengen en je plant erin stoppen. Elke plant heeft verschillende hoeveelheden voedingsstoffen nodig, dus begin in het begin met een kleine hoeveelheid koffiedikmest en observeer hoe je plant erop reageert.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.