Kaffeepflanze Pflege: Standort, Gießen, Überwintern und weitere nützliche Infos

Coffee Plant Care: Locatie, Casting, Hibernate en andere nuttige informatie

Het verhaal van de speciale koffieplant

Volgens de traditie was de ontdekking van de koffieheer uit de Ethiopische regio van Kaffa. De geiten knabbelden uit de vruchten van de Arabica -koffieboom en gedroegen zich vervolgens open en sprongen wild rond. Een herder probeerde de vrucht zelf en vond het oneetbaar. De heerlijke geur van de geroosterde koffiekoeling ontstond pas nadat de herder het fruit in het vuur spuugde.

Een andere traditie zegt dat de herders van de monniken van De bloemen zijn wit en geurig zeer intens, de bloemen komen hieruit voort Bloemen koffie kersen. Elk van hen bevat 2 koffiebonen die kunnen worden geoogst zodra de kers rood wordt. Dit proces kan echter enkele maanden duren. Meestal wordt alleen deze soort aangeboden als een kamerplant.

Floying Coffee Plant Bloemt Coffee Plant ">

Andere bekende soorten, maar ze worden niet aangeboden als een kamerplant:

Coffea Robusta

Coffea Liberica

Coffea liberica var. Dewevrei

coffea stenophylla

Coffea Arabica var. Maragogype

Vind de juiste koffieplantenlocatie

Je koffieplant geeft de voorkeur aan heldere locaties of zonnige locaties. In de zomer moet je ze echter beschermen tegen de directe zon. Een plaats op de vensterbank van een oost- of zuidraam zou optimaal zijn.

De koffieplant geeft de voorkeur aan temperaturen tussen 20 - 25 graden Celsius. Als de buitentemperatuur boven 20 ° C is, kunt je je koffieplant ook buiten plaatsen. De koffieplant verdraagt ​​echter geen temperaturen onder de 15 graden Celsius. Vergeet niet om ze terug in de tijd te plaatsen, anders kan het gebeuren dat ze haar bladeren zal verwijderen.

De koffieplant wordt gebruikt aan een hoge mate van vochtigheid vanwege zijn huis. Spray regelmatig met kalkvrij water, dit bevordert groei en bladtips worden niet donker.

Tip: U kunt de vochtigheid in je kamer vergroten door kommen met water in de buurt van de plant te plaatsen.

Coffee Plant Care heeft eenvoudig gemaakt

Het is niet zo moeilijk om je koffieplant te onderhouden. Het is heel eenvoudig met deze eenvoudige tips.

koffieplant Giet correct

Je koffieplant moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de root niet uitdrogen. Tijdens de wintermaanden moet je een beetje water geven.

Tip: Giet je koffieplant alleen als de bovenste laag aarde enigszins is gedroogd.

Pour the coffee plant correctly

koffieplant, je moet hierop letten

Spring is, net als elke plant, de perfecte tijd om opnieje te worden gerepot. Tijdens de groei moet je je plant om de 2-3 jaar in een grotere container planten.

Als je een oude koffieplant hebt, heb je deze niet langer nodig. Het is voldoende als je eenmaal per jaar de toplaag van de aarde bent tegen niejee uitwisseling. Dus je koffieplant krijgt langzaam weer genoeg voedingsstoffen.

Heb je meer planten die moeten worden gerepot? Kijk dan gewoon in dit artikel .

Het juiste substraat voor je koffieplant

Het juiste substraat is vooral belangrijk voor de koffieplant. Het vereist luchtig en daarom enigszins permeabel substraat. In geen geval mag wateroverlasting formulier.

Op de grond moet het plantenvat een afwatering van grind- of kleischerven zijn. U kunt een mix van commercieel verkrijgbare kamerplanten en wat zand toevoegen. De aarde wordt meer luchtmobbel over het zand.

Moet je je koffieplant bemesten?

Het is voldoende als je je koffieplant om de 4 weken bemest door wat vloeibare meststof aan het irrigatiewater te geven. U kunt echter natuurlijk ook meststoffen met lange termijn gebruiken.

Dit is hoe je je koffieplant overwinteert

Koffieplanten hebben een winterrust tussen oktober en maart. Er moet ongeveer 15 ° C zijn tijdens deze rustperiode. Het is niet slecht als het iets meer is, maar het zou onder geen enkele omstandigheid niet kouder moeten zijn.

in de winter heeft je koffieplant minder water nodig. De luchtvochtigheid moet echter vrij hoog blijven. Je zou heel weinig moeten bemesten of helemaal niet.

Tip: om een ​​mal niet in het appartement te brengen, kunt je een geponste plastic kap maken. Dus je plant krijgt voldoende vocht.

alt =

koffieplant uit zaden

Het is belangrijk om de koffiezaden of rajee koffie niet lang toe te staan. De zaden zijn niet lang.

Stap 1: Als de koffieboon zich nog in zijn hardere schaal bevindt, moet je ze kraken. Dan moet je de zilveren hekeling zorgvuldig verwijderen, die het zaad omringt.

Stap 2: De zaden moeten nu een paar uur in warm water worden gezwollen. Zodat het water echter warm blijft, is er een Thermosfles.

Stap 3: Bereid nu potten voor met groei. Een mix van commercieel verkrijgbare kamerplanten en zand is optimaal. Of je koopt eenvoudige teelt en picer.

Stap 4: in elke pot die je nu een boon geeft. Ze worden ingedrukt, maar niet bedekt met de aarde.

Stap 5: is nu belangrijk om de potten in een warme omgeving te plaatsen. De beste manier om koffiezaden te ontkiemen bij temperaturen tussen 25 en 30 ° C. U moet de aarde vochtig houden zonder wateroverlast.

Nu is het tijd om te wachten. Het kan tot 2 maanden duren voordat zaailingen worden laten zien.

koffieplant trekken

Om koffieplanten uit stekken te halen, heb je hoofdstekken nodig. Dit is het gedeelte van het puntje van een shoot, er moeten nog een paar bladeren zijn. U kunt het snijden nu rechtstreeks in een pan met grond plaatsen.

Optimale temperaturen zijn ongeveer 25 ° C

koffieplanten zaad

Is de koffieplant giftig?

De koffieplant is niet -toxisch voor kinderen en huisdieren. De zaden mogen echter niet worden geconsumeerd omdat ze alkaloïde cafeïne bevatten.

Tips Als je koffieplant het niet goed doet

Als je koffieplant bruine bladeren of bruine vlekken krijgt, giet je ze te vaak. Verminder het gieten een beetje. Controleer of de bovenste laag van de aarde alleen is opgedroogd voordat je weer giet.

Als je schaalinsecten op je koffieplant hebt ontdekt, is dit vaak te wijten aan een te lage vochtigheid. Schildläus kan paddestoelen veroorzaken. Controleer dus regelmatig op besmetting. Krijg een geschikt pesticide in de gespecialiseerde winkel om van de schaalinsecten af ​​te komen.

of je kijkt hier naar een paar huismiddeltjes .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.