In wenigen Schritten zu Deinem Pflanzen-Terrarium

In een paar stappen naar je plant terrarium

Een plantenterrarium is een prachtige decoratieve tuin in mini -formaat. In een glazen container kunt je buitengewone planten combineren die weinig onderhoud nodig hebben. U kunt je huis dus uitzonderlijk, creatief en met een vleugje natuur maken zonder een groene duim. We zullen uitleggen wat je moet weten over het creëren van een plantenterrarium in een paar stappen.

De pijn van keuze- je vaartuig

Bij het kiezen van het schip voor je plantenterrarium zijn er geen grenzen aan je creativiteit. Je kunt elke vorm gebruiken die je leuk vindt - rond, hoekig, staand, hangend, een bel, een oud aquarium. Zelfs onnodige opslagcontainers met of zonder deksel kunnen worden omgezet in een plantenterrarium. De terrariumbehuizing moet van glas worden gemaakt en moet hoog genoeg zijn om de planten hun wortels te laten rijden. Bedenk voordat je koopt welke planten je naar je terrarium wilt brengen.

De juiste planten voor je terrarium

Voor je plantenterrarium zijn planten die klein zijn of klein blijven en geen zonnige plek eisen, bijzonder geschikt. U moet ook een hoge luchtvochtigheid kunnen gebruiken als je een vergrendeld terrarium wilt gebruiken. Hop in het regenwoud zijn hiervoor geschikt. Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat je planten gebruikt die niet veel zorg en water nodig hebben en dat je planten combineert met vergelijkbare vereisten. Unie met een tropische plant zou ongunstig zijn.

vetplanten, cactussen, orchideeën, varens, Philodendron, Tillandsia of bijbehorende terrariumplanten zijn het meest geschikt. Bovenal is de combinatie van verschillende vetplanten perfect voor een plantenterrarium omdat ze vrij klein zijn, maar zijn mooi om naar te kijken vanwege hun prachtige vormen en kleuren. Succulente types zoals faucaria, crassula en gasteria zijn erg trendy en zijn ook heel gemakkelijk te verzorgen omdat ze veel water in hun dikke bladeren kunnen opslaan. Trojeens: de aloë is ook een van de vetplanten!

Als je Tillandsia (vliegtuigen) wilt gebruiken, doe dan zonder de plantenbodem en leg er alleen kiezelstenen in je container. Als je momenteel bezig bent met het vergroten van kamerplanten, kunt je ook de jonge planten gebruiken die nog jong genoeg zijn. Als ze echter groter worden, zou je ze moeten vervangen.

Dit is hoe je je terrarium < /// Span>

  • Begin je glazen vat schoon te maken, zodat er geen bacterievorming kan plaatsvinden.
  • Op de vloer plaatst je ongeveer 2,5 cm grind of fijn grind, bij voorkeur gemengd met een beetje geactiveerde koolstof. Het voorkomt schimmel- en geurvorming als je container geen proces is voorzien. Planten verdragen geen wateroverlast, hun wortels zouden beginnen te vormen als er geen afvoer is. U kunt geactiveerde koolstof vinden in tuincentra of winkels voor aquariumaccessoires.
  • Nu wordt een situatie gevolgd door Moss. Het mos neemt ook overbodige vocht op.
  • Voor de volgende locatie plaatst je 5 tot 8 cm aarde in je schip. Dit zou optimaal goede drainage -eigenschappen moeten hebben (d.w.z. het water kan beter door de aarde doordringen). Die de aarde een beetje uit en spaar het oppervlak. Dan vorm je kleine gaten voor de planten.
  • Los de plantenwortels een beetje los zodat overtollige aarde wordt verwijderd en de planten in de gaten stoppen. Dan zet je ze een beetje aan en vul je de resterende gaten met grond. Als er nog steeds lelijke lege plekken op aarde zijn, kunt je ze ook bedekken met mos.
  • Tip: als je met de mos en geactiveerde koolstof werkt, moet je handschoenen dragen om schimmelinfecties te voorkomen.
  • Ten slotte hydrateert je de aarde. Optioneel kunt je andere decoratieve, waterdichte objecten in je plantenterrarium plaatsen.

De perfecte parkeerplaats voor je plant terrarium

Let op de parkeerplaats van je terrarium. Het mag niet onder directe zon worden beïnvloed, maar in indirect licht. U kunt ook speciale plantlampen gebruiken en je plant terrarium maken naast het hoogtepunt. Het terrarium moet onder normale kamertemperatuur worden geplaatst met weinig schommelingen. Plaats het daarom niet in de directe nabijheid van verwarming of airconditioning.

De optimale zorg voor je terrarium

Om de planten niet te overladen, moet je ze alleen water geven als de aarde en zijwanden in het terrarium droog lijken. Als je bijvoorbeeld vetplanten gebruikt, moet je ze slechts een beetje water geven in de eerste 2 weken per dag. Daarna kunt u, afhankelijk van de vereiste, de planten elke 1 tot 2 weken water geven. Onkruid, vervaagde en zieke planten en alle schimmel moeten onmiddellijk worden verwijderd zodat je planten gezond blijven. Als je een gesloten terrarium gebruikt, moet je het af en toe openen om er frisse lucht in te brengen, vooral wanneer de muren zijn opgedoken.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.