In 5 Schritten Deinen eigenen Flaschengarten anlegen-Botanicly

Maak je eigen ecosystemen in 5 stappen

Wat is een ecosystemen en hoe werkt deze?

een flessen tuin is een mini -ecosysteem in het glas, luchtdicht. Na het maken van de ecosystemen kan deze tientallen jaren onafhankelijk bestaan ​​en vereist het geen verdere toevoegingen van buitenaf.

naast daglicht.

Om te begrijpen hoe een ecosystemen daadwerkelijk werkt, bekijken we de natuurlijke processen in de natuur stap voor stap. De ontledingen in de bodem leven van dode delen van de planten en vormen koolstofdioxide en voedingsstoffen voor de planten onder zuurstofverbruik. De plant loopt met koolstofdioxide -lichte energie en water, de fotosynthese en produceert zuurstof en suiker.

De watercyclus speelt ook een belangrijke rol in de ecosystemen. De planten verdampen het water over hun bladeren. Het water stroomt terug in de grond over de glazen wand en wordt daar geabsorbeerd door de wortels.

Het maken van de ecosystemen is belangrijk dat je de juiste planten en de optimale locatie kiest. Helaas kun je niet elke plant in je ecosystemen planten. Sommigen verdragen het hoge vocht niet, anderen worden te groot voor de kleine biotope.

zonder dat mos niet gaat

Bottle Garden MoOS

De belangrijkste in Het jojee ecosysteem is het mos. Het slaat het water op in de ecosystemen en laat het overdag opnieje vrij. Door verdamping van het water uit het mos, wordt de waterbalans in het glas gereguleerd.

Sphagnum Moos, Javamoos en Sternmoos zijn het meest geschikt. Sphagnum Moos absorbeert veel water en creëert een optimaal klimaat.

Binnenlandse planten

U kunt ook je ecosystemen uitrusten volgens ons thuiswoud. In de bossen vindt je wat klimop en soorten varen. Deze planten zijn ideaal voor gebruik in de ecosystemen. Het is belangrijk dat je ook wat aarde uit dit gebied haalt.

Dit maakt de kans dat je ook enkele zaden en kleine dieren inpakt. Dit begint je biotoop om te leven.

Tip: Je hebt per ongeluk graszaden inpakt, je kunt je ecosystemen laten groeien. Na een korte tijd kun je niets herkennen.

tropische planten

Het beste is om tropische, exotische planten te maken. Deze zijn bijzonder blij met een vochtig en warm klimaat en zijn meestal erg robuust. Compulerende middelen zijn minder geschikt voor vochtige biotopen. Ze zijn gewend aan een droog klimaat, daarom moet hun aarde niet altijd vochtig zijn.

Bromelia is zeer geschikt voor de casserage -tuin, ze worden gebruikt voor tropische en subtropische gebieden. Mini -orchideeën zijn ook populair, er zijn een ongelooflijk aantal soorten en ze bloeien mooi. Vanwege het tropische klimaat voelen ze zich zeer comfortabel in ecosystemenen. Populaire soorten zijn de witte bloei aerangis citrata , aerangis rhodostricta en de rooskleurige ascocentrum pusillum.

En natuurlijk zijn varens ook populair en zijn ze ideaal voor de ecosystemen. Kleine manieren zijn vooral Aglamorpha Heraclae Mini, Aplamorphameyeniana Mini, Asplenum Daucifolium en Davallia fejeensis.

Diervrienden mogen niet missen

Kleine wezens zijn ongelooflijk belangrijk bij het maken van de ecosystemen. Zonder hen zou het hele ecosysteem niet werken. Witte stockers of tropische springstaarten zijn een paar millimeter groot, maar kunnen enorme dingen doen. Deze kleine voordelen voeden zich met dode plantonderdelen en zelfs schimmel.

Je haalt ze gewoon uit de gespecialiseerde handel voor terraria, omdat ze ook erg populair zijn als een reinigingskolom voor tropische terraria.

Stap 1: Krijg materiaal

Voordat je de tuin in het glas kunt stoppen, heeft je alle materialen nodig. Je hebt een vaartuig nodig van helder glas met minimaal 2-3 liter of meer capaciteit. Deze Mason Jar is hier het meest geschikt.

Afhankelijk van de wens en de grootte van het schip, heb je een of meer geschikte planten nodig voor je ecosystemen. Deze omvatten de hierboven genoemde bromelia, orchideeën, mossen en varens. Je moet ervoor zorgen dat de planten ongeveer dezelfde eisen hebben aan vocht en warmte.

Je hebt kleine kiezels nodig met een korrel van minder dan een centimeter als een afwatering. De aarde mag niet in de ecosystemen ontbreken, de aarde kiezen om bij de planten te passen. Dus voor een sappige ecosystemen de sappige aarde en voor tropische planten zoals huishoudelijke aarde.

Wanneer het gebruikte glas een lange dunne nek heeft, heb je een trechter, lange pincet of tangen nodig, een lange lepel of een staaf als gereedschap. Optioneel kunt je enkele decoratieve elementen zoals stenen, schors of kleine takken in je ecosystemen plaatsen.

Stap 2: Desinfect materiaal

desinfecteren

Allereerst moeten de vaten en stenen worden gedesinfecteerd met kokend water. Je kunt de stenen in een stoffenzak of zeef stoppen zodat ze niet in de afvoer verdwijnen. Spoel het schip gewoon af met kokend water en het is klaar om te vullen.

Stap 3: vul met aarde & amp; Kies

Vul nu het grind of stenen ongeveer 2 cm hoog in het glas, wat het oppervlak is voor drainage. Dit is erg belangrijk zodat de aarde niet altijd in het water is. Geef een aarde ongeveer twee keer zo dik. Als je ze een beetje bevochtigt, kun je ze beter aan.

Tip: Plaats een dunne laag geactiveerde koolstof als de bovenste laag op de afwatering. Dit voorkomt geuren die kunnen worden gecreëerd door putrefaction -processen in de fles.

Stap 4: Vul met Moss & amp; Planten

Op de bottle tuin Natuurlijk mogen de planten niet ontbreken. Planten die een hoge luchtvochtigheid nodig hebben, zijn bijzonder belangrijk. Hoe dunner de fleshals, hoe hoger de luchtvochtigheid in je flesstuin.

Geef de kleine balen van de plant uit de groei in de fles. Druk zorgvuldig op de aarde en planten zodat ze veilig staan. Je legt de mosstukken op het oppervlak als de laatste laag.

Stap 5: water geven, het deksel sluiten en uitkijken naar n

 The Bottle Garden - A Closed Ecosystem

Na de ecosystemen komt dit van water. U kunt het water voorzichtig op de binnenwand van de glazen laten rennen, zodat je vuil van de muur kunt verwijderen. De aarde moet enigszins vochtig zijn, maar de wortels mogen niet in het water zijn.

Het maken van een ecosystemen kan zo eenvoudig zijn en maakt je ook blij. Sluit het deksel en geniet van je eigen eigen ecosysteem.

Tip: is te veel water in het fles tuinglas, je kunt het een paar dagen open laten zodat overtollig water verdampt.

Hoe je je ecosystemen kunt onderhouden

Zoals je kunt zien, is de ecosystemen helemaal niet moeilijk en is het erg leuk. Je moet je ecosystemen blijven bekijken en kijken of er iets verandert.

Een heldere plek is belangrijk voor je ecosystemen, maar zorg ervoor dat deze niet in de directe zon staat. Zet het duidelijk uit zodat je de processen binnen kunt zien. Dit kan heel opwindend en leerzaam zijn, vooral voor kinderen.

Na het aantrekken van je ecosystemen, moet je deze een paar dagen bekijken. Als de binnenkant van het glas 's ochtends is opgenomen, maar overdag droogt, hebt je de juiste hoeveelheid water gemeten. Als het water de hele dag condenseert, moet het glas enkele dagen open worden gelaten. Als er geen toje is, kunt je iets water geven.

We hebben ook verschillende ecosystemenen in onze winkel! Kijk eens naar ons!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.