Immergrüne Zimmerpflanzen: 3 Trendpflanzen für Deine Wohnung

Evergreen kamerplanten: 3 trendplanten voor je appartement

De meeste van je planten in het appartement zijn groenblijvende kamerplanten. U weet uit ervaring dat je zelfs in de winter je bladeren niet verliest. Maar waarom is dat en welke kamerplanten zijn eigenlijk groenblijvend? We hebben elk 3 trendplanten voor je appartement die je het hele jaar door gelukkig maken.

Wat zijn groenblijvende kamerplanten?

Evergreen -kamerplanten hebben het hele jaar door groene bladeren. Ze vervangen hun bladeren beetje bij beetje gedurende het jaar, afhankelijk van hoe de bladeren het eens zijn en eraf vallen.

Waarom zijn er evergreen kamerplanten?

In warme tropische gebieden zijn de meeste planten in het regenwoud groenblijvend. Op onze breedtegraden zijn de planten meestal in de winter bladeren om de kou te weerstaan. Dit gooien kost veel voedingsstoffen voor de plant. Evergreen kamerplanten hoeven echter niet te zijn. Omdat je in de winter in je appartement bent, heb je genoeg warmte en hoef je daarom niet je bladeren te gooien.

Mike-Marque-381073-E153847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847847 -2

3 evergreen kamerplanten voor hangen

Als je geen ruimte op je plank of op de vloer hebt, hang dan gewoon een paar planten in decoratief op het plafond. We hebben hier 3 geweldige planten voor je die je appartement innemen.

efeutute

De efeutute bevindt zich in vele tropische regio's. Je scheuten kunnen maximaal 3 meter lang zijn. Het geeft de voorkeur aan een licht boven gedeeltelijk gearceerde locatie en moet matig worden bewaterd. Je kunt ze elke 2-3 weken bemesteren van maart tot oktober.

tip : Als de klimop te donker is, verliezen de bladeren hun kleur. Zodra de plant weer meer licht wordt, groeien bladeren met verschillende patronen weer.

een we hebben speciaal Ivy hier voor jou.

Candlestick

Het bekendste type van de kloosterbloem is de Ceropegia woodii. Het komt uit Zuid -Afrika en heeft zijn naam aan zijn bizarre bloesem, die doet denken aan een lantaarn. De individuele scheuten kunnen enkele meters lang zijn. De hartvormige bladeren zijn donkergroen met witte vlekken aan de bovenkant. De kandelaar geeft de voorkeur aan een heldere locatie met weinig directe zon. U moet ze matig gieten en waterverlening vermijden.

Deanna-alys-707625-un-un-2

Bent je nog steeds op zoek naar een geschikte kandelaar voor je appartement? Kijk dan in onze winkel.

schaambloem

De schaambloem is een van meer dan honderd soorten van het geslacht van Aeschynanthus en komt oorspronkelijk uit Azië en Oceanië. De stengels van de schaambloem kunnen maximaal 150 cm lang zijn. De vorm van de bladeren varieert van variëteit tot variëteit, sommige zijn afgerond en andere zijn lineair gevormd.

Aan de uiteinden van de stengels groeien de bloemen tussen juni en oktober. De kleur van de bloemen varieert van een sterke sinaasappel tot paars gekleurde bekers, daarom wordt het ook wel de lippenstiftplant genoemd. De schaambloem geeft de voorkeur aan een heldere locatie zonder direct zonlicht. Het verdraagt ​​niet kalkhoudend en koud water en moet om de 2 weken worden bevrucht van april tot oktober.

Tip: Tijdens de bloeiperiode zou de schaambloem de locatie niet moeten veranderen, anders zal het Will Will Will Will Will Will Will Will Will stoppen bloemen.

3 evergreen kamerplanten met grote bladeren

Je hebt veel ruimte en wilt je appartement een groene touch geven? Dan hebben we 3 mooie planten voor je met grote bladeren.

Monstera

De Monstera of het Window Leaf genaamd, komt uit de bossen van Midden- en Zuid -Amerika. De meest populaire onder de 20-50 verschillende soorten is de Monstera Deliciosa. Het speciale aan deze groenblijvende huisplant is de monsterlijke grote bladeren. De monstera heeft veel ruimte nodig en moet direct na het kopen in een grotere emmer worden geplant. Deze groenblijvende kamerplant geeft de voorkeur aan een lichte en warme maar niet volledig zonnige locatie. Bemest de monstera om de 14 dagen van april tot augustus.

Tip: veeg de bladeren af ​​en toe met een vochtige doek zodat geen stofafzettingen. Met veel stof op de bladeren kan de plant niet langer voldoen aan de fotosynthese.

mike-marquez-45115- unplash-2

Natuurlijk hebben we ook de prachtige monstera in onze winkel. Kijk eens.

Diefeffenbachia

Deze groenblijvende kamerplant is vooral populair vanwege zijn decoratieve bladeren. Het komt uit de regenwouden van Zuid- en Midden -Amerika. De Diefeffenbachia geeft de voorkeur aan een licht boven gedeeltelijk gearceerde locatie zonder ontwerpen. Een plaats op het zuidelijke raam zou de verkeerde keuze voor haar zijn omdat het geen direct zonlicht verdraagt. Deze groenblijvende kamerplant verdraagt ​​geen droogheid, maar ook geen wateroverlast. Matig watergibbons zijn ideaal zodat de plantenbodem niet volledig uitdrogen.

Elephant Ear

Het olifantenoor of Alocasia macrorrhizos groeit in tropische gebieden van Azië. Deze groenblijvende kamerplant heeft zijn naam aan zijn gigantische grote bladeren die lijken op het oor van een olifant. Het olifantenoor geeft de voorkeur aan een gedeeltelijk gearceerde tot schadjerijke locatie. Vanwege de grote bladeren heeft de plant veel water nodig, het moet het hele jaar door vochtig worden gehouden. Het verdraagt ​​echter geen wateroverlast.

3 evergreen kamerplanten voor schadjerijke plaatsen

Als je Evergreen -kamerplanten wilt die zonder veel licht doen, hebben we 3 perfecte ideeën voor u.

Schlagblatt

Deze groenblijvende huisplant, ook wel Begonia Albopicta genoemd, komt oorspronkelijk uit Brazilië. Ze heeft prachtige witte/roze bloemen en haar bladeren hebben een interessant wit gestippeld patroon. Deze half -shrubs hebben een gedeeltelijk gearceerde locatie nodig. Ze vindt het een beetje natter, maar wateroverlast wordt niet getolereerd.

Alt Evergreen huisplanten

Deze prachtige plant is nu ook verkrijgbaar bij onze winkel.

einblatt

Het enkele blad bevindt zich in de tropen van Zuid -Amerika. Het is een zeer gemakkelijke zorg- en decoratieve groenblijvende kamerplant. Het enkele vel of Spathiphyllum staat graag op een gedeeltelijk schadjerijke tot schadjerijke plek in je appartement. De plant moet altijd enigszins vochtig worden gehouden. Bovendien houdt het ook van een hoge luchtvochtigheid, dus spuiten ze het van tijd tot tijd met wat Lingecars -water.

Het enkele blad wordt gekenmerkt door een magisch witte bloem. Vanwege deze bloemen vereist het altijd voldoende voedingsstoffen, dus bemest ze eenmaal per week en om de 14 dagen in de winter.

Korbarante

De Wicker Marante komt uit de regenwouden van Zuid -Amerika. Deze groenblijvende kamerplant is iets veeleisender dan andere planten. Het wordt gekenmerkt door zijn fljeeelachtige haar aan de onderkant van het blad. Het is vooral opwindend dat de mand -garantie 's avonds samenvojet en' s ochtends is het uitgelijnd met zijn bladeren naar de zon.

De plant vereist een hoge luchtvochtigheid van 70-80% en een licht tot gedeeltelijk gearceerde locatie zonder direct zonlicht. Je moet de groenblijvende huisplant gelijkmatig schenken, maar niet te vaak. Je zou geen hard kraanwater moeten gebruiken, regenwater zou hier het beste zijn.

We hebben een prachtige mand Marante voor u.

brina-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum-blum -Blum-blum-e153847777777777777777777777777777777777777777777777777777777777777777 -2

Evergreen -kamerplanten zijn iets heel speciaals. Ze groenen je appartement het hele jaar door groen en maken je gelukkig in de sombere wintermaanden. Bent je nog steeds op zoek naar je perfecte groenblijvende kamerplant? kijk dan eens naar onze winkel . Hier vindt je grote en kleine schoonheid voor je stedelijke jungle.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.