I will survive – Tricks wie Deine Pflanzen den Urlaub überleben

Ik zal overleven - trucs hoe je planten de vakantie overleven

Eindelijk zomer, eindelijk zon en strand! je gaat op je welverdiende vakantie en je vermaakt je uitstekend - maar wat gebeurt er in de tussentijd met je planten? afhankelijk van de duur van uw afwezigheid zijn er verschillende mogelijkheden om de planten water te geven. We leggen de trucs uit die ze gebruiken om je vakantie te overleven zonder dood te gaan van de dorst.

De verpleegster die u vertrouwt

Het makkelijkste is natuurlijk om andere mensen in je omgeving te vragen om voor de planten te zorgen. Geef de door jou gekozen kweker een briefing over de behoeften van je planten, zodat ze niet te veel water krijgen of gaan schimmelen als je terugkomt. Niet iedereen kent echter zijn buren of vrienden en hun ouders liggen zelf in de zon. Er moet dus een andere manier zijn.

De eenvoudigste varianten om zelf te maken

Planten overleven meestal een korte vakantie als ze voor vertrek opnieuw water krijgen. Maar alsjeblieft niet te veel! te veel water is ook niet goed voor de planten, anders gaan hun wortels rotten. Het water in de plantpot mag niet meer dan 1 cm hoog zijn.

De draadtruc

Je kunt zelfs water geven met een lont die vanuit een waterreservoir je plant ingaat! een dikke katoenen lont heeft, in tegenstelling tot een schapenwollen draad, de nodige eigenschappen om het water echt naar de plant te transporteren. Je hebt een bak met water nodig en brengt het ene uiteinde van de lont naar de bodem. Steek het andere uiteinde in de afvoergaten van de plantpot. De afwateringsopeningen in je pot moeten groot genoeg zijn voor de diameter van de pit. Je hebt dus beide vaten met elkaar verbonden. Plaats nu het watervat op een hoger niveau zodat het water naar de plant kan worden overgebracht.

De fles in de grond

Een andere tip is om een ​​plastic fles ondersteboven in de potgrond te steken. Afhankelijk van de waterbehoefte van de plant worden er meerdere kleine gaatjes gemaakt in de hals van de fles of het deksel en wordt de fles weer gesloten nadat het water erin is gegoten. Probeer het niet zonder deksel - als de grond doorlatend is, loopt het water te snel leeg en als de grond minder doorlatend is, zal het zich ophopen en kunnen de wortels gaan rotten. In grotere kuipen kun je ook meerdere flessen gebruiken om water te geven. Afhankelijk van de temperatuur moeten je planten het 5 tot 10 dagen volhouden met dit alternatief.

Meer ruimte

Een andere truc is om de planten te verpotten voordat je op vakantie gaat. Ten eerste kun je sterke wortels verwijderen die veel water nodig hebben. Anderzijds is er dan meer grondmassa beschikbaar, die ook meer water kan opslaan. Als je na het verpotten een grotere sierpot gebruikt, is dit effect nog groter. Uw planten moeten voor uw reis zo gezond mogelijk zijn en vrij van oude bloemen en bladeren. Ook ongedierte moet worden geëlimineerd. Geef liever een zeer gevoelig plantspecimen om te verzorgen.

De locatie

De locatie van je planten kan ook helpen om te overleven. Zet je planten in de schaduw, maar niet te donker. Dit vermindert de waterbehoefte van de planten. Als u automatische rolluiken heeft, kun je deze gebruiken om de lichttoevoer per dag te regelen. Doe alsjeblieft geen gordijnen dicht - de planten verhongeren zonder licht, worden geel en hun bladeren sterven af. Je kunt je planten ook dichter bij elkaar zetten, zodat de grond langer vochtig blijft. Om de waterverdamping te versnellen, helpt het ook om een ​​zak over de plant te leggen en deze te ondersteunen met een houten keukenspies. Je kunt het aardoppervlak ook bedekken met schorsmulch, grind of gemaaid gras.

Twee is beter

Je kunt zelf een dubbelwandige plantenpot maken door als extra sierpot een groter vat over een aarden pot te plaatsen. B. Ongecoat perliet of geëxpandeerde klei. Dit moet een tijdje water opnemen en dan in de opening worden gestoken. Dit werkt overigens ook met een plastic pot als de bodemopeningen groot genoeg zijn.

Ik zal overleven

De ene of de andere plant heeft de watergift op vakantie niet overleefd? als ze te droog zijn, kun je ze een paar minuten in een emmer water leggen en als sos-maatregel volledig laten weken. Als ze te vochtig zijn, kun je de plant het beste inclusief de kluit verwijderen, afspoelen om het risico op ziektekiemen te voorkomen en in nieuwe, droge grond te zetten.

Ontdek HierOns grote assortiment kamerplanten!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.