Hydrokultur Pflanzen: 3 Gründe warum Hydrokulturen beliebt sind-Botanicly

Planten van hydrocultuur: 3 redenen waarom hydroculturen populair zijn

Vandaag Modern

In tegenstelling tot het verleden hoeft je niet langer alleen te zijn met de schefflera Wees tevreden als een hydrocultuur. Een reden waarom hydrocultuurfabrieken weer in trend zijn, is de grote selectie geschikte planten en lichte zorg.

Wie had een paar jaar geleden gedacht dat orchideeën ook geschikt waren als hydropische planten? Aangezien een opgeblazen toon, in tegenstelling tot de orchidee -aarde, in de loop van de tijd niet ontleedt, redt je uzelf als een koolstofultuur, niet erg eenvoudige herpot van de planten voor jaren.

Als je meer wilt weten over orchideeën hydroculturen, kijk dan in ons artikel orchids zorg . Hier vindt je veel spannende tips en trucs.

Hydroculture < /P>

Wat is een hydrocultuur?

Maar ze kunnen dit in opgeblazen toonballen. En dat is waar het over gaat, planten groeien in een speciale pot, maar niet met grond maar met kleine stenen (opgeblazen toon).

Wat zijn deze kleine stenen (opgeblazen toon)?

Blooating Toon As Een substraat voor hydroculturen

Blow Tone (Keramsit) is een zeer veelzijdig materiaal. Om het te maken, wordt klei gebrand in roterende kachels bij ongeveer 1200 ° C, dus het materiaal is erg hard. Blexating Tone is chemisch volledig neutraal en noch oplosbaar noch spoelen door water.

Maar waarom is deze opgeblazen toon zo geschikt voor hydrocultuur?

Bij het produceren van de kleine ballen zijn de binnengassen vrij, die het oppervlak niet vernietigen, maar microscopische poriën vormen. Het resultaat: stenen met een vast maar enigszins permeabel oppervlak - een ideale watertank. Tijdens irrigatie vullen deze poriën zich met water, die alleen langzaam ontsnapt uit de poriën.

Blow -toon moet vóór gebruik met water worden gespoeld. Als gevolg hiervan worden het aanhouden van fijne onderdelen en oplosbare zouten verwijderd.

Waarom houden sommige planten niet van hydroculturen?

U kunt elke plant in hydrocultuur planten, maar er zijn planten waarvoor het niet optimaal is. Venus vliegvallen bijvoorbeeld, omdat ze een zure pH in de grond en een meer kalksteenmilieu nodig hebben. Dit maakt de teelt in opgeblazen toon nogal moeilijk, maar niet onmogelijk.

Bijna alle planten kunnen gedijen met platte toon. Het is alleen belangrijk dat de juiste grootte van het granulaat is aangepast aan de grootte van de plant. Blexating toon is erg licht zonder water. Als de kleipogels te klein zijn, kan het gebeuren dat de plant je in de pot overgaat.

Zorg er dus voor dat je grote ballen koopt voor een grote plant. De middelste korrel is echter altijd het meest geschikt. De korrels hebben een grootte van 4-10 mm.

van aarde tot hydrocultuur

Als je zelf hydrocultuur wilt planten, is dit helemaal geen probleem. Alleen de juiste pot voor je hydrocultuur is belangrijk. U kunt deze speciale hydrocultuurpotten in elk tuincentrum krijgen.

Stap 1: De beste manier om dit in het voorjaar te doen. Verwijder je plant voorzichtig uit de pot en was de resterende aarde van de wortels van de plant.

Stap 2: Plaats nu je plant in de speciale binnenpot met zijn blote wortels.

Stap 3: Plaats het waterweergave en vul de pot met opgeblazen toon.

Stap 4: klop nu voorzichtig op de bodem van de pot op het tafelblad zodat de opgeblazen toon tussen de wortels krijgt en ze krijgen een goede stop.

Stap 5: Plaats ten slotte je afgewerkte binnenpot in de waterdichte plot en voilà, je hydrocultuur is klaar.

huishoudplanten Hydroculture

zelfs

tip: voor cacti kan het beste worden gebruikt om een ​​opgeblazen toon in de grootste korrel te gebruiken, dus ze zijn niet te vochtig.

 Plant Hydroculture

U moet hier rekening mee houden bij het water geven - waterniveau -indicator Hydrocultuur

Je hydrocultuurplanten moeten een paar weken groeien na de verandering van aarde naar opgeblazen toon. De waterspiegelindicator geeft de toevoer van water in de pot aan. U moet alleen de appartementenfase in gieten wanneer het niveau onder het minimum ligt.

Het display kan zich alleen in uitzonderlijke situaties bevinden, anders krijgen de wortels te weinig zuurstof en beginnen ze te vormen. Anders heb je de weergave van de minimale markering, dus er kan niets misgaan.

Hydroculturen bemesten

Voor hydrocultuurplanten zijn er speciale hydrocultuurmeststoffen, die lager worden gedoseerd als een normale bloemmeststof. Een kwartaalbemesting is meestal voldoende. Hydrocultuurmeststoffen Bokkomst in elk tuincentrum of online.

planthydroculture < /P>

Bent je geïnteresseerd in hydroculturen? Kijk dan in onze winkel en ontdek onze hydroculturen.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.