Hoya Verzorgingstips

Hoya Verzorgingstips

Hoya, wasbloem; ook wel onze Punker!

De Hoya is een sierlijk cameraplan op locatie. In de volksmaan wordt de Hoya ook wel 'wasbloem' genoemd. Deze naam heeft de plant te danken aan de prachtige eikel die de bladeren en bloemen hebben. De naam Hoya komt van een botanische plant die afkomstig is van de planten die zijn collega Thomas Hoy wilde noemen.

Weet je wel eens dat hij meer dan 520 Hoya-soorten herkent? Wauw! De meeste soorten komen in het wild voor in landen als China, India, Thailand, Vietnam en Bangladesh. Ook Australië, Nieuw-Guinea en de Filipijnen komt hij zo de zee op. Een groot aantal planten heeft verschillende soorten bladen, texturen en bloemen.

Hoe heb je honing gegeten?

De Hoya is een sterke tropische plant die nu zo sterk is dat er extra verzorging nodig is. Na een intensieve opwarming bij ons in de kas dragen wij het stokje erover. Nu is de beurt aan jou. Ga jij jouw Hoya net zoveel liefde en aandacht geven als wij? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze beste tips voor je verzameld. Lees je mee?

De beste stand voor ooit Hoya

Pinda's! Een Hoya is niet erg kiezelachtig wat de standplaatsen betreft. Hoya's huis is het meest van een lichte plek met indirect zonlicht. Vaak kunnen ze ook prima op een wat vervangende plaats staan, wel zal de groei van de plant worden getolereerd en zal de plant geen bloemen maken. Direct zonlicht doet de plant ook niet veel goederen, de bladeren kleuren dan vaak geel of zelfs verbrand. Eén punt ten oosten van het westen is voor de meeste Hoya's goed.

De hoya voeding geven

Een Hoya kan na verloop van tijd prachtige bloemen maken. Maar dit is wel een goede verzorging. Hoya's zijn niet veelvraten wat betreft voeding. Geef je plan daarom in het groeiseizoen een keer in de maand plantenvoeding. Als er ooit een punt is in de staat van bloeien om te gaan, dan kun je het plan extra voeding geven als 'bloeibooster'.

Hoya water geven

Nu wordt het lastig, het is namelijk enorm belangrijk om dit onderdeel onder de knie te krijgen om van jouw Hoya een gelukkige Hoya te maken. Van oorsprong large de Hoya in het tropisch regenwoud, waar het altijd erg volchtig is. Toch hebben Hoya's over het algemeen weinig water nodig. Deze komt van de plant uit de natuur is groot zoals verwacht van bomen. Hierdoor droogt het snel weer op na een regenbui.

Toch heeft de ene Hoya vaker water nodig dan de anderen. Dit komt door verdwijnende Hoya-soorten uit andere gebieden. De Hoya Linearis komt uit gebieden waar in de nabije toekomst zeeregens vielen, want op de deur zegt Hoya meteen wat zeewater. Vaak kun je de textuur van het blad zien. Is hij blad donkergroen en dik/stevig qua structuur, bijna als een succulent? Dan slaat Hoya veel water op in zijn blad en heeft hij minder water nodig. Is het een licht mes wat je wilt? Dan heeft jouw Hoya wat eerder daar.

Het is aan te raden om altijd het blad te voelen wanneer je water gaat geven. Vrijwel alle Hoya's slaan hier namelijk ook water in op.Voelt het blad minder stevig aan en voelt de pot ook licht? Dan is er een dag voordat het wordt gegeven. Wil het blad slap voelen en de pot nog zwaar voelen, dan is hij niet mis. Controleer dan of de plant wortelrot heeft. Zoals altijd gaat water geven dan hoef je het plan niet maar een klein beetje water te geven. India het blad slap voelt dan is de grond volledig uitgedroogd. Het is aan te raden om dan de pot (met drainage gat en snel drogende potgrond) onder de kraan te plaatsen en het water er goed doorheen te late stromen zodat de hele kluit vervuld is. Laat de pot daarna heel goed uitlekken zodat er geen water onderin de pot blijft staan.

De juiste potgrond en jouw Hoya mock

De meeste Hoya's vinden het ergom om een ​​beetje krap in de pot te staan. Hij werd zelfs door veel Hoya-liefhebbers getoond dat ze allemaal kunnen groeien als ze potgebonden zijn. Een grote pot waar hij om geeft, want de aarde te lang volchtig leidt tot de wortels Zullen rotten.

Verpotten gebeurt dus bijna nooit, hij zijn mensen de hun Hoya al 15 jaar in dezelfde pot(grond) hebben staan. Hoya's grote namen in het wild dan epifyt op bomen. Ze staan ​​dus niet met hun wortels in de grond en zijn krapte dus wel wend. Als er geen pot meer in de kamer in huis staat, is het belangrijk dat de pot open en luchtig is. Wanneer de grond nat blijft van het water niet goed weg kan lopen uit de pot, zal hij mondelrot optreden. Het is aan te raden om voor Hoya's een eigen potgrond te mixen, dit kun je doen met boomschorssnippers, (kokos)potgrond en perliet om zo jouw Hoya een goede luchtige grond te geven.

Is de Hoya giftig?

Helaas is een Hoya giftig. Pas dus goed op met deze plant bij jouw viervoeter en/of kinderen.

De Hoya en ziekten

De Hoya kan als laatste van gegediert worden, aangezien de plant regelmatig besproken wordt, zodat het niet snel zal gebeuren. Controleer toch regelmatig de hoya op vlekjes of beestjes. Zoals besproken met water niet helpt, raden wij u aan om biologische of chemische toevoegingen te gebruiken.

Het is aan te raden om jouw Hoya zo nu en dan op luis en andere geïntegreerde te controles te raden. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Check hier vooral onder en tussen het blad. Is het ooit gepland? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grotere blikken dat je Hoya nog te rood is!

Hoja zit vast

Hoe stek je de Hoya? Snijd een stengel van een stengel van een stengel van de plant af. Een stek hoeft niet altijd de top van de stengel te zij te zijn. Heb je een lange steel, dan kun je die hier plakken. Maak een stek van ongeveer tien centimeter lang, dan heeft de stek de meeste kans om te overleven.

Afhankelijk van de locatie staan ​​er twee woorden op het water in de grond. De wortels zullen ontstaan ​​op het hele oppervlak van de stengel. Zet je je stek in het water, dan kan het soms wel vier weken duren voordat je wortels schejnen zien. Zet je stek direct in de grond, hij dan voor dat het staaltje stevig en diep in de grond zit. Je kunt altijd het licht op de trek op het pad testen, als het pad nooit loskomt, is het pad verwoord. Hierna kun je de gemalen droger later tussen de gietbeurten door doen. Maakt jouw Hoya nou hele long-slated zonder bladeren? Maak een foto omdat je dat niet wilt, hier zie je later nieuwe bladeren aan groeien en misschien ook bloemen.

Een Hoya in de bloei

Als je goed voor je Hoya zorgt en hem de juiste verzorging en omstandigheden geeft, zal je belonen met de mooiste bloemen. Het blijft een wiel bij deze beurt. Soms kan het jaren duren maar het is zeker het wachten waard!

Veel soorten bloemen in de zomer voor de zomer. Toch zijn hij zomers Hoya-soorten uit koudere gebieden die gewoon waaien in de herfst en winter. Daarna wordt de dag na de nacht kouder wat de bloei van deze Hoya-soorten kan stimuleren.

Waarom Hoya kopen?

In ons assortiment vind je steeds verdwijnende soorten Hoya's en daar komen hij steeds meer bij. We vergeven onze Hoya's dood in de puntjes. Dus we werken met biologische weefselmonitoring, dus we de natuur de natuur later en we doen alles om de ideale omstandigheden te creëren waarin onze kleine Hoya's groot en sterk waren.

Shop jouw favoriete Hoya van Plant Rebelz

Hoya's frisse lucht en verzorging voor bakconcentratie en minder stress. Perfect voor hoe een kater een deadline haalde die we moesten combineren - of we zouden graag de lucht in huis willen klaren. Levende luchtverfrissers, en nu ook knap!

Ontmoette een Hoya had een tropisch uitzicht ervoor, wat ook nog bibberende bloemen maakt. Houdt dus vooral ons assortiment goed in de Gaten want we voegen regelmatig nieuwe en verrassende soorten toe. Ben je nooit wakker geworden voordat je ging winkelen? Welnu, hier is ons volledige Hoya-assortiment voor dit moment!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.