Hilfe, meine Pflanze schimmelt!-Botanicly

Help, mijn plant is beschimmeld!

Is het schimmel of niet?

De meeste planteneigenaren vermoeden schimmel op aarde wanneer een wit oppervlak op de potgrond verschijnt. De dekking kan echter ook kalk of andere mineralen zijn. Dit is met name het geval als je woonkamer Met lage temperatuurschommelingen, perfecte omstandigheden voor mal. In tegenstelling tot de natuur, waar de plant wordt blootgesteld aan relatief grote temperatuurschommelingen.

De potgrond speelt een belangrijke rol in schimmel. Omdat enerzijds de aarde bevochtigd is en een optimale kansen voor schimmel biedt, en anderzijds creëert het ook schimmel vanwege vallende rotte bladeren.

schimmelgevecht in planten

Zodra je schimmel op de potbodem ontdekt, helpt slechts één ding: herpot. Het moet buiten het beste worden gedaan. Omdat in het appartement bedreigt dat andere paddenstoelensporen in het appartement worden verdeeld.

De oude aarde met de schimmelplaag moet volledig worden verwijderd. De wortels worden blootgesteld en gespoeld met water.

Zodat je aan de veilige kant bent, moet je ook de complete pot met heet water en azijn afspoelen, omdat deze ook kan worden belast. Zet dan terug in verse aarde.

In schimmel op de plantenbakken verschillen de meningen, wat de juiste behandelingsmethode is. De eenvoudigste eerste hulp is om de aangetaste bladeren af ​​te snijden en de resterende met fungicide te spuiten.

Een vaak voorkomend bladschimmeltype is de meeldaje. Deze mal kan gemakkelijk worden bestreden met bakpoeder. Je hoeft alleen maar op het bladoppervlak te spuiten (de dosering is belangrijk, een pakket bakpoeder op één liter) en de pH -waarde neemt toe tot 7, wat niet van de meeldaje houdt.

hoe je het niet eens laat komen

Schimmelporiën houden van vocht. Of het nu gaat in potbodem of hoge luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd een passende vocht in de kamer is. Je moet ook oppassen dat je je plant niet te vaak schenkt.

Wanneer de potgrond altijd vochtig is, trekt schimmel gewoon aan. Dus: het water mag niet opstaan! Evenzo mag het water zich niet ophopen in de achtbaan. Dus giet overtollig water eraf om wateroverlast te voorkomen.

De locatie speelt ook een belangrijke rol in de gevoeligheid voor schimmel. Als de plant op een warme en vochtige ruimte staat als in de buurt van een kachel of in de laaiende zon, is dit ook voorstander van de besmetting van schimmel.

Waarom Mold of Plants ook schadelijk is voor je en je geliefden

De schimmel is niet alleen een gevaar voor de plant, omdat de giftige deeltjes grotendeels in de lucht worden overgebracht die we inademen. Door middel van ademhalingsvervuiling kan dit een allergie of een toxische reactie veroorzaken.

U moet voorzichtig zijn als je je fabriek dat je appartement hebt Zal geen kas worden. De waarschjeing gaat zelfs zo ver dat als je immuun of vatbaar bent voor allergieën, je liever zou moeten doen zonder planten binnen je vier muren.

MOLD INPERTATIE OP PLANTEN kan ook zijn om planten te zijn. schadelijk voor mensen

Met de juiste zorg kan schimmel op je plant gemakkelijk worden voorkomen. Ben je geïnteresseerd in andere groene huisgenoten? Kijk dan een kijkje in onze winkel, alle soorten planten wachten om door jou te worden ontdekt. ​​


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.